15 / 05 / 2024

Beşkonaklar restore

Beşkonaklar restore

Anadolu'nun tarih mirasına sahip çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Osmanlı mimarisinin Malatya'daki örneklerinden Beşkonaklar için harekete geçti. Bakanlık, Beşkonaklar'ı, tarihi dokuyu koruyarak aslına uygun olarak restore edecek.

Sivas'ta metruk konaklar restore ediliyor!

Sivas'ta tarihi özelliği bulunan konaklar kültür ve turizme yeniden kazandırılması için restore ediliyor.

Bilecik Osmaneli Konakları restore ediliyor!

Bilecik Osmaneli'de kerpiç taş ve ahşap kullanılarak inşa edilen cumbalı konaklar, restore edilerek turizme kazandırılacak. 

Kahramanmaraş'taki yarım asırlık konaklar restore edildi!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçede bulunan 500 yıllık konakları restore etti.

Bursa Demirtaşpaşa Konakları restore ediliyor!

Bursa’yı bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Konakları'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Tarihi Beşaret Kaya Kilisesi yıkılmaya terk edildi!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki Beşaret Kaya Kilisesi, definecilerin talanına uğradı. Yıkılmaya terk edilen tarihi kilisenin restore edilmesi isteniyor.

Bilecik Osmaneli’nde tarihi konaklar restore edilecek!

Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki tarihi konaklar, gönüllü üniversite öğrencilerinin röleve çalışmaları ile restore ediliyor. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tarihi konakların öğrencilerin çalışma atölyesi olduğunu ifade etti...

Diyarbakır'ın 400 yıllık konaklar restore edildi!

Diyarbakır'da, Osmanlılar döneminde kenti yönetenlerle varlıklı ailelerin yaşadığı 400 yıllık konaklar, aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyonla turizmin gözde mekanlarından oldu.

Yeşilyurt Tarihi Konaklar restorasyon alanında inceleme!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarındaki çalışmaları yerinde inceledi. 

İzmit'teki tarihi konaklar restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları ayağa kaldıran İzmit Belediyesi, 20. yüzyılın ilk döneminden kalma tarihi konakları da restore ediyor.

Beşiktaş Sarı Konaklar Sitesi'nde 8 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Beşiktaş ilçesi Levent -Etiler - Ulus arasında kalan Akatlar semtinde yer alan Sarı Konaklar Sitesi'ndeki gayrimenkul 8 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Validebağ Konakları teslimler!

Beş katlı 11 blok olarak yükselen Validebağ Konakları projesi İstanbul Anadolu Yakası Altunizade'de inşa ediliyor. Dap Yapı imzası taşıyan projede daire ve ticari ünitelere yer veriliyor...

Beşdivanlı Rıza Bey’in tarihi konağı restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Savaşı’nda Kocaeli Taşköprü yöresinde kurduğu milli müfrezeyle işgal güçlerine karşı savaşan Beşdivanlı Rıza Bey’in tarihi konağı restore ediliyor.

Ihlamur Konakları Florya’da ön talep toplanıyor!

Beyaz İnşaat’ın imzası ile hayata geçirilen Ihlamur Konakları Florya’da ön talep dönemi başladı. Firma, büyük beğeni toplayan Beyaz Park Topkapı projesinin ardından Florya’nın merkezinde konumlandırdığı Ihlamur Konakları’yla konut alıcılarına emsalsiz bir yatırım imkanı daha sunuyor.

Beşkonaklar restore Haberi

Beşkonaklar restore

Hacı Sait Efendi tarafından 1890 yılında yaptırılan Beşkonaklar, aslına uygun olarak restore edilecek. Anadolu'nun tarih mirasına sahip çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Osmanlı mimarisinin Malatya'daki örneklerinden Beşkonaklar için harekete geçti. Bakanlık, Beşkonaklar'ı, tarihi dokuyu koruyarak aslına uygun olarak restore edecek. Daha önce müze statüsünde korumaya alınan Beşkonaklar, bakım ve restorasyon çalışması tamamlandıktan sonra, yeniden ziyarete açılacak. Restorasyon çalışmasının ardından Beşkonaklar'dan ikisi müze olarak yeniden ziyarete açılacak. Müze'de, Malatya tarihi ve kültürünün tanıtıldığı yöresel ürünler ile Malatyalıların yaşamını yansıtan canlandırmalara da yer verilecek. Tarihi yapı, dönemin mimarisini en iyi yansıtan eserler arasında...