02 / 05 / 2024

Beton denetimi nasıl yapılır

Beton denetimi nasıl yapılır

İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 758 konutluk kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreni dün Çevre ve Şehircilik Bakanı Idris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Güllüce törende, "Beton denetimine uymayan ceza alır" dedi...

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, hazır betonun kalitesine yönelik asılsız iddialara ilişkin açıklama yaptı. Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

İnşaat sektörü 2022’ye nasıl başladı?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Peki inşaat sektörü 2022 yılına nasıl başladı? İşte merak edilen detaylar...

Kanal İstanbul şehri nasıl etkileyecek?

İklim krizinden etkilenen illerin ilk sırasında İstanbul yer alıyor. Kentteki beton yoğunluğu nefes almayı dahi zor hale getiriyor. Peki Kanal İstanbul şehri nasıl etkileyecek?

Apartman denetimi nasıl yapılır?

Apartmen yöneticisi, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumlu oluyor. Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetleyebiliyor. Peki, apartman denetimi nasıl yapılır?

Kalekollar için beton nasıl temin edilecek?

Sayıştay'ın TOKÎ 2013 Denetim Raporu'na göre mezra taburları ve kalekol sözleşmelerinde "inşaatlarda kesinlikle hazır beton kullanılacaktır" hükmü yer alıyor. Peki, Kalekollar için beton nasıl temin edilecek?

Site yönetimi nasıl denetlenir?

Sitede yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için yönetici ve denetçi atar. Peki, site yönetimi nasıl denetlenir? İşte site yönetimi denetimi esasları..

Site yönetiminin denetimi nasıl yapılır?

Site yöneticisi, kat malikleri genel kurul toplantısında seçiliyor. Site yönetiminin yükümlülüğünde olan görevlerin yerine getirilip getirilmediği kimler tarafından kontrol ediliyor? Site yönetiminin denetimi nasıl yapılır?

Çevre denetimi nasıl yapılır?

Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe giren yönetmeliklere uygunluğunu kontrol etmek için yapılan çalışmalar "çevre denetimi" faaliyetleri kapsamında yapılıyor. Peki, çevre denetimi nasıl yapılır?

Yapı denetimi hesabı nasıl yapılır?

Yapı denetimi hesabı nasıl yapılır?: Yapı denetimi hesabı için; Yapı Denetim Kanunu ile öngörülen hizmet bedellerini karşılamak üzere, Bakanlıkça Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ve Mal Müdürlüklerinde emanet hesapları açılıyor...

Kooperatif denetimi nasıl yapılır?

Kooperatif denetimi nasıl yapılır?: Kooperatifler Kanununa göre ilgili bakanlık kooperatiflerin işlem ve hesaplarını ve varlıklarını müfettişlere, kooperatif kontrolörlerine veya denetim için görevlendirilecek olan personele denetlettirebiliyor....

Belediyelerin denetimi nasıl yapılır?

Hizmetlerin süreç ve sonuçlarını mevzuata, önceden belirlenmiş amaç ve hedeflere, performans ölçütlerine ve kalite standartlarına göre tarafsız olarak analiz etmek için yapılan belediyelerin denetimi nasıl yapılır?

Beton kalitesi nasıl anlaşılır?

Beton, yol, bina, köprü ve baraj, kanal gibi birçok yapının inşaatında kullanılıyor. Herhangi bir binanın sağlamlığı beton kalitesi ile doğru orantılıdır. Peki beton kalitesi nasıl anlaşılır, detayları haberimizde...

Beton denetimi nasıl yapılır Haberi

Beton denetimi nasıl yapılır

İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 758 konutluk kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreni dün Çevre ve Şehircilik Bakanı Idris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Kentsel dönüşümün zor ve cesaret gerektiren bir iş olduğunun altını çizen Bakan Güllüce, "inşaat yapılırken önceden kalitesiz bir beton tekniği vardı, sonra beton santralleri kuruldu ve bu şekilde beton dökülmeye başlandı. Daha sonra yaptığımız kontrollerde betonlarda da sıkıntı sahiplerine ve yapı denetim firmalarına genelge gönderdik. 

Artık hangi kalitede beton dökülüyorsa bu denetlenecek ve beton denetimine uymayan, maliyeti yüksek cezalarla karşı karşıya kalacak" dedi. 



Kentsel dönüşüm duası da yapıldı

Temel atma töreninde, hoca, "Ev sahibi olmak isteyenleri bir an önce evlerine kavuştur. Hayırlısıyla projenin kazasız belasız bitmesini nasip et Yarabbim" duası okudu. 



20 DÖNÜME ESSENORA

Gaziosmanpaşa'da 20 dönüm arazi üzerinde Atik & Akın, Enga,...