10 / 05 / 2024

Beton sektörü kentsel dönüşüm

Beton sektörü kentsel dönüşüm

Türkiye'deki kamu kaynaklı projelere göre şekillenen hazır beton ve çimento sektörü, 2012 yılında başlatılan kentsel dönüşüm projeleriyle önümüzdeki 10 yılın hareketli geçeceği öngörüsünde bulunuyor.

Beton sektörü kentsel dönüşümle daha da gelişti!

Son yıllarda inşaat sektörünün hızlanması ve kentsel dönüşüm projeleriyle büyümeye devam eden Türkiye'deki beton pazarı, Avrupa'da lider; dünyada ise ABD ve Çin'in ardından 3'üncü sırada.

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.

İnşaat sektörünün yeni yüzü kentsel dönüşüm için alternatif olacak! Çelik evlere talep artıyor...

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri olan çelik evler, kentsel dönüşüm için alternatif odu.

İnşaat sektöründe bahar fırtınası! Demir fiyatları düştü, çimento ve beton fiyatları resmen fırladı!

İnşaat sektörünün gündeminden düşmeyen zam fırtınası devam ediyor. Çimento ve beton fiyatlarına zam gelirken, inşaat demir fiyatlarında düşüş gerçekleşti. 6 Nisan 2024 demir, çimento ve beton fiyatları...

Çimento ve hazır beton sektörü mercek altında: Rekabet Kurumu 370 milyon TL ceza kesti! 

Rekabet Kurumu çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin son dönemde açtıkları soruşturmalarda 370 milyon TL tutarında idari para cezası kestiklerinin altını çizen Birol Küle, denetimlerin sürdüğüne dikkat çekti. İşte o açıklama...

Gayrimenkul devleri açıkladı: Konut sektörü kentsel dönüşümle nefes alıyor!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, konut üretimi ve inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.  

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Hazır Beton Endeksi verileri açıklandı! İnşaat sektörü son 5 aydır iyi performans sergiliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ''Hazır Beton Endeksi” 2023 Eylül Ayı Raporu açıklandı. Raporda inşat sektörünün son 5 aydır iyi performans sergilediği belirtildi.

Çimento ve hazır beton sektörüne şok! Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat artışları yakın takibe alındı

Yüksek fiyatlarla mücadele için birçok sektörde ağır ceza ve yaptırımlar uygulayan Hükümet şimdi de çimento ve hazır beton sektörünü mercek altına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektörü için ağır yaptırımların yolda olduğunu vurguladı.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Konutta atılan adımlar hazır beton sektöründe heyecan yarattı!

İlk Evim İlk İşyerim, Yeni Evim Konut Finansman Programı gibi uygulamalar hazır beton sektöründe de heyecan yarattı. İşte detaylar...

Beton 2023 Fuarı inşaat sektörünün yapı taşlarını buluşturacak!

Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en önemli fuar ve kongresine ev sahipliği yapacak olan “Beton 2023” sektörün tüm paydaşlarını aynı çatı altında toplayacak. İşte Beton 2023 ile ilgili ayrıntılar...

İnşaat sektöründe indirim üstüne indirim! Demir, çimento ve beton fiyatları ne kadar? İşte güncel fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri olan demir, çimento ve beton fiyatlarının bugün ne kadar olduğu merak ediliyor. İşte demir, çimento ve beton 20 Eylül 2022 fiyat listesi...

İnşaat sektöründe maliyetler tavan yaptı! Demir, çimento, beton ve kum fiyatları ne kadar oldu? 

İnşaat sektöründe maliyetler her geçen sene artıyor. 2022 senesinde maliyet artışları yüzde 106,60 yükseldi. Peki demir, beton, çimento ve kum fiyatları ne kadar oldu? İşte 14 Haziran 2022 fiyat listesi...

Beton sektörü kentsel dönüşüm Haberi

Beton sektörü kentsel dönüşüm

Türkiye'deki kamu kaynaklı projelere göre şekillenen hazır beton ve çimento sektörü, 2012 yılında başlatılan kentsel dönüşüm projeleriyle önümüzdeki 10 yılın hareketli geçeceği öngörüsünde bulunuyor. Kentsel dönüşüm projelerdi için 10 yılda, yaklaşık 600 milyar TL harcanacağını tahmin eden sektör oyuncuları, bu süreçte hazır beton kullanımında Türkiye'nin başlıca ülkelerden biri olacağım ileri sürüyor. 


Sektörün kamu ayağında ise üçüncü havaalanı inşaatı, üçüncü köprü, Avrasya Tüneli, İstanbul-îzmir Otoyolu gibi büyük projeler bulunuyor. 

Uzmanlar, 7 milyon konutun yenileneceği kentsel dönüşüm uygulamalarında kalitesiz beton kullanımının önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, yeni yapılarda Kalite Güvence Sistemi (KGS) belgeli beton kullanımının önemine işaret ediyor. Söz konusu sistemin; Türkiye'deki yapı stokunun uzun ömürlü, ekonomik ve depreme dayanıklı olmasına katkı sağlayaeağmı savunan uzmanlar, KGS'nin uyguladığı denetim sisteminin esas alınması gerektiğini ifade ediyor. 


Büyüme...