10 / 05 / 2024

bey sarayı etrafında inşaat yapılıyormu

bey sarayı etrafında inşaat yapılıyormu

Bursa Kent Konseyi (BKK) Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu üyeleri, Osmanlı'ya 130 yıl başkentlik yapan Bursa'da, Tarihi Bey Sarayı'nın çevresinde başlayan bir inşaat tespit etti...

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

İzmir'deki Rıza Bey Apartmanı davasında 1 tahliye!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'na ilişkin davada 1 kişi tahliye edildi.

Rıza Bey Apartmanı davasında kavga çıktı!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı davasında kavga çıktı...

Rıza Bey Apartmanı davasında bir sanık tahliye edildi!

İzmir'de 30 Ekim 2021 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan binalar arasında yer alan Rıza Bey Apartmanı'nın davasında bir sanık tahliye edildi!

Anıtkabir’in etrafı imara açılmayacak!

Çankaya Gençlik Caddesi’ndeki bir parselle ilgili Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi ve Çankaya Belediye Meclisi’nde verilen kat yüksekliği kararı, kamuoyunda ‘Anıtkabir’in etrafında kat yüksekliği oluyor, imara açılıyor’ ifadelerine neden oldu.

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Kaddafi’nin yıkılan sarayı, evsiz barınağı oldu!

Libya'nın Trablus etrafında yaşanan çatışmalar on binlerce kişiyi yerinden etti. Birçok kişi Trablus’un merkezinde kiraya çıkarken, inşaatlarda yaşayanlar ve Kaddafi’nin yıkılan devasa sarayına bağlı binalara sığınanlar da...

Kanal İstanbul etrafında kim arsa kapatmış Meclis araştırsın!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Kanal İstanbul etrafında kim arsa kapatmış Meclis araştırsın, hodri meydan. Kuralım komisyonu araştıralım, kaç Katarlı, kaç Birleşik Arap Emirliğinden, kaç Arap sermayesi, yandaş AKP müteahhidi çıkacak,  acaba numunelik CHP çıkacak mı?" dedi...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Komodor Remzi Bey Yalısı'nın restasyonunda iş kazası!

Beykoz'daki Komodor Remzi Bey Yalısı'nda restorasyon çalışmalarının yapıldığı sırada iş kazası meydana geldi.

Çamlıca Camii etrafında kentsel dönüşüm başlıyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "İstanbul Gaziosmanpaşa, Esenler ve Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda, Çamlıca Camii etrafının düzenlenmesi amacıyla etrafıyla ilgili kentsel dönüşüm ihale aşamasına getireceğiz" dedi...

TOKİ Beyşehir Konutları'nda huzurlu yaşam!

Konya Beyşehir'de TOKİ ve Beyşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen sosyal konut projesiyle bölge sakinleri göl manzaralı evlerinde konforlu ve huzurlu bir yaşam sürüyor.

bey sarayı etrafında inşaat yapılıyormu Haberi

bey sarayı etrafında inşaat yapılıyormu


Osmanlı'ya 130 yıl başkentlik yapan Bursa'da, tarihi Bey Sarayı'nın çevresinde bir inşaat tespit edildi. 


Bursa Kent Konseyi (BKK) Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu üyeleri, Tarihi Bey Sarayı kalıntıları çevresinde başlayan bir inşaat tespit etti. BKK Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu üyeleri, Osmanlı’nın ilk 6 padişahının devleti yönettiği yer olan Bey Sarayı’nın Tophane bölgesinde inceleme yaptı. BKK'den yapılan açıklamada, "Antik dönemde Bitinya Sarayı olan yapının Osmanlı Dönemi’nde Bey Sarayı olarak biliniyordu. Bu bölge çok önemli bir dünya mirasını barındırıyor. Osmanlı padişahlarının kullandığı Bey Sarayı’nın ortaya çıkarılması gerekiyor. Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Milli Savunma Bakanlığı çalışmalar yapıyor. Bey Sarayı ve çevresinde yeni yapıların inşasına izin verilmemeli. Bölgenin imar planlarının buna göre yeniden düzenlenmesi...