21 / 05 / 2024

Beyazıt Yerleşkesi\'nin restore edilmesi

Beyazıt Yerleşkesi\'nin restore edilmesi

Beyazıt Yerleşkesi'nin tarihi duvarlarında yapılan onarım ve temizleme tepkilere neden oldu

Çapa Tıp Fakültesi Hasdal Yerleşkesi için ihale yapıldı!

İstanbul Üniversitesi Hasdal Yerleşkesi’nde yapılacak hastane inşaatı için yapılan ihale 4 ay sonra duyuruldu. 2 milyar TL'lik ihale Kolin İnşaat’ın oldu. Çapa Tıp Fakültesi’nin Hasdal’a taşınacağı iddialar arasında.

Beyazıt Camisi'nin restorasyonu 48.8 milyon TL'ye yapıldı!

İstanbul'da "orijinalliğini koruyan en eski selatin camisi" olarak kabul edilen Beyazıt Camisi'nde büyük bir titizlikle restorasyon yapıldı. Yılmaz Yapı Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yürütülen restorasyonu, 48 milyon 899 bin 746 TL'ye yapıldı...

Konya 15 Temmuz Yurt Yerleşkesi açıldı!

Konya'nınSelçuklu ilçesi Bosna-Hersek Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan 15 Temmuz Yurt Yerleşkesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Beyazıt Meydanı, Turgut Cansever'in ödüllü projesi temel alınarak düzenlenecek!

İstanbul'un simge meydanlarından Beyazıt, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli mimarlardan Turgut Cansever'in 1960 yıllarında düzenlenen yarışmada kendisine birincilik getiren proje temel alınarak düzenlenecek.

Beylikdüzü İsmail Hakkı Tonguç Dernekler Yerleşkesi açıldı!

Beylikdüzü Belediyesi, ilçe halkına daha kaliteli, erişilebilir ve nezih ortamlar sunmak amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda  “İsmail Hakkı Tonguç Dernekler Yerleşkesi” ve “Spor Tesisleri”nin toplu açılış töreni de yapıldı.

MİT’in tarihi yerleşkesi Adalet Bakanlığı’na tahsis edilecek!

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yeni yerleşkesi için çalışmalar devam ediyor. Akıbeti merak edilen MİT’in tarihi yerleşkesinin ise Adalet Bakanlığı’na tahsis edileceği söyleniyor..

İbn Haldun Üniversitesi Süleymaniye Yerleşkesi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İbn Haldun Üniversitesi Süleymaniye Yerleşkesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Yunanistan Beyazıt Camii restore edilecek!

Kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılan Yunanistan Dimetoka'daki Beyazıt Camii, aslına uygun olarak en yakın zamanda restore edilecek. Bakan Lidia camide incelemelerde bulundu.

Orman ve Su İşleri'nin Van yerleşkesi için kamulaştırma!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Van Yeni Yerleşkesi İnşaatı İşi Kapsamında Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ergün Turan Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi açılışına katıldı!

TOKİ tarafından inşa edilen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı tören ile yapıldı.

Tabanlıoğlu Mimarlık, Beyazıt Kütüphanesi ile ödül aldı!

Uluslararası ölçekte önemli işlere imza atan Tabanlıoğlu Mimarlık, aldığı son iyi haber Beyazıt Kütüphanesi'nin renovasyonuna ödül verilmesiydi.Şirketin ortaklarından Melkan Gürsel, bir grup gazeteciye ofisinde açıklamalarda bulundu.

Ordu Üniversitesi Ünye Yerleşkesi'nin planı hazır!

4 Mega projeden biri olan üniversite yerleşke planı ile ilgili olarak bugün Ankara’da Kalkınma Bakanlığı ile ilgili yatırım programı için görüşülürken, Ünye Belediyesi de eş zamanlı olarak yerleşke planı projesini kamuoyu ile paylaştı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Camii'nde selçuklu motifleriyle süslendi!

Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Esenboğa Havaalanı’ndaki Yıldırım Beyazıt Camisi’nin çinileri, Anikya İznik Çini tarafından tasarlandı ve geleneksel yöntemlerle tamamen elde üretildi.

Beyazıt Yerleşkesi\'nin restore edilmesi Haberi

Beyazıt Yerleşkesi\'nin restore edilmesi

"İstanbul Üniversitesi tarihine sahip çıkıyor" sloganı ile başlattığı proje kapsamında Beyazıt Yerleşkesi'nin tarihi duvarlarında yaptığı onarım ve temizleme tepkilere neden oldu. Havalandırma ve su çıkışı için bırakılan kinikler proje kapsamında demir kapaklar ile örtüldü. İTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, "Daha şimdiden harç çatlamış. Acaba kurula onarımla ilgili bir başvuru yapılarak görüş alınmış mı" diye sordu. İstanbul Üniversitesi yönetimi ise çalışma ile ilgili bilgi...