30 / 04 / 2024

beykozun 2b rayiç bedelleri

beykozun 2b rayiç bedelleri

2B Beykoz rayiç bedelleri 2B sürecinin merakla beklenen konularından biriydi. Beykoz’da Özel Proje Alanı dışındaki Kavacık, Alibahadır, Riva, Örnekköy, Bozhane, Paşamandıra gibi bölgelerin rayiç bedelleri Milli Emlak'ın web adresinden öğrenilebiliyor...

2B milli emlak rayiç bedel sorgulama!

Taşınmaz mallara sahip olan vatandaşların malları için alım satım yaparken rayiç bedel sorgulanıyor. İşte 2B milli emlak rayiç bedel sorgulama işlemleri...

Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedelleri TBMM'de!

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedellerinin belirlenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ertem sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılmasını istedi..

2B arazisi başvuru yerleri!

2b arazilerinin satışları, 01/05/2010 tarihinden itibaren tespit ve takdir edilen rayiç bedeller üzerinden yapılıyor. İşte, 2B arazisi başvuru yerleri!

2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesi ‘B’ bendi için kullanılan bir kısaltma olarak bilinen 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?

Orman vasfını kaybetmiş hazine araziler 2b arazisi olarak ifade ediliyor. 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. Peki, 2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?

2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

2b arazi satış işlemleri için deftarlıklara ya da il müdürlüklerine başvuru yapılıyor. 2b satış işlemlerinde rayiç bedelinin ödenmesi gerekiyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

Gökbel köyü 2B için ayaklandı!

Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde, büyükşehirle birlikte mahalleye dönüştürülen köylerindeki orman vasfını kaybetmiş araziler (2B) için belirlenen rayiç bedelleri yüksek bulan Gökbel sakinleri, yürüyüş düzenledi. İşte yaşananlar...

Muğla Gökbel köyü sakinleri 2B arazileri için eylem yaptı!

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, büyükşehirle birlikte mahalleye dönüştürülen köylerindeki orman vasfını kaybetmiş araziler (2B) için belirlenen rayiç bedelleri yüksek bulan Gökbel sakinleri, yürüyüş düzenledi..

Muğla'da 2B rayiç bedelleri eylemi yapıldı!

Ortaca ilçesinde kamuoyunda "2B" olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan vatandaşlar, eylem yaptı. Vatandaşlar, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla, belirlenen rayiç bedellerine tepki gösterdi.

Arazi fiyatları kızdırdı! Zonguldak'ta 2B eylemi!

Zonguldak'ta, halk arasında 2B olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan Tepebaşı Mahallesi sakinleri eylem yaptı. Grup, kendilerine gönderilen tebligatları yaktı.

2b arazileri rayiç bedelleri ne kadar?

Orman vasfını kaybetmiş hazine araziler 2b arazisi olarak tanımlanıyor. 2b, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2b arazileri rayiç bedelleri ne kadar?

2b arazi rayiç bedelleri sorgulaması nasıl yapılır?

2B arazisi rayiç bedelleri il tarım müdürlükleri, ticaret ve ziraat odaları, bilirkişilerin görüşleri ve emsal nitelikteki taşınmazların satış bedelleri dikkate alınarak parsel bazında belirleniyor. Peki, 2b arazi rayiç bedelleri sorgulaması nasıl yapılır

2b arazilere kimler başvurabilir?

2b arazilerin satışı belirlenen rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. 2b arazilerin satış işlemi için il müdürlüklerine ya da deftarlıklara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, 2b arazilere kimler başvurabilir?

beykozun 2b rayiç bedelleri Haberi

beykozun 2b rayiç bedelleri


2B Beykoz rayiç bedelleri!


İstanbul ve Beykoz halkının merakla beklediği 2B arazilerinin rayiç bedelleri yayınlandı. 2B alanlarının değerlendirilmesine yönelik olarak Nisan 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6292 sayılı Kanun kapsamında Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı ve Beykoz’da Özel Proje Alanı dışındaki taşınmazların hak sahiplerine satışı veya iadesi işlemlerine başlanıldı.

Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili rayiç bedel fiyatı Beykoz’da Özel Proje Alanı dışındaki Kavacık, Alibahadır, Riva, Örnekköy, Bozhane, Paşamandıra, Akbaba, Kılıçlı, Anadolukavağı,Görele Köyü, Poyraz Köy ve Elmalı’da 2B rayiç bedelleri açıklandı.


Hak sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların bedeli, taşınmazın 400 metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 50'si; fazlası için rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden hesaplanacak.


Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması halinde, yüzde 50...