17 / 05 / 2024

Beyrut Hamidiye Sebili

Beyrut Hamidiye Sebili

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan ve Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid tarafından yaptırılan Hamidiye Sebili'nin restorasyonunu tamamladı.

Koçtaş’tan yaza özel fiyatlar! Su sebili fiyatları dibi gördü!

Koçtaş; evine, iş yerine veya başka bir yere su sebili almak isteyenlere özel su sebili fiyatlarında güncellemeye gitti. Bu kapsamda, Telefox Fargo Ss890 Sıcak ve Soğuk Su Sebili fiyatı resmen dibi gördü.

BİM’de çift kişilik pike 149 TL’ye, askılı kadın elbisesi 59 TL’ye, ayaklı su sebili 139 TL’ye düştü!

Tüketicilere her kategoride uygun fiyata ürün sunan BİM, yine indirimli ürünler kataloğunu yayımladı. Bu kapsamda, 14 Temmuz’da BİM’de çift kişilik pike 149 TL’ye, askılı kadın elbisesi 59 TL’ye, ayaklı su sebili 139 TL’ye düşecek. İşte 14 Temmuz Cuma Bim fiyat listesi...

Vestel’de SP 313-AG Su Sebili vade farksız 9 taksitle satışta!

Sıcak yaz günlerinin en çok aranan ürünlerinden olan su sebili, havaların ısınmasıyla insanlar tarafından en çok araştırılan cihazlar arasındaki yerini aldı. Vestel ise SP 313-AG Su Sebili’ni vade farksız 9 taksit imkânıyla satışa sundu.

A101’de kek kalıbı 270 TL’ye, 3 musluklu su sebili 2.200 TL’ye, ankastre set 7600’ye düştü!

İndirim uyguladığı ürünlerin sayısını gün geçtikçe artıran A101, yeni indirimli ürünler kataloğunu yayımladı. Bu doğrultuda, A101'de 8 Haziran Perşembe günü kek kalıbı 270 TL’ye, 3 musluklu su sebili 2.200 TL’ye, ankastre set 7600’ye düşecek. İşte A101 8 Haziran Perşembe fiyat listesi...

Dijitsu Sıcak- Soğuk Su Sebili en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar ? 10 Şubat 2023 fiyat listesi

Evlerin ve iş yerlerinin vazgeçilmezi su sebili aynı anda sıcak ve soğuk su elde etme açısından pratik bir kullanım imkanı sunuyor. Soğutma ve ısıtma gücü yüksek tasarıma sahip Dijitsu su sebili elimin altında sıcak ve soğuk suyum olsun diyenlerin tercihi. Peki su sebilinin özellikleri neler? 

Siemens Damacanalı Su Sebili en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?08 Şubat 2023 fiyat listesi

Siemens Damacanalı Su Sebili işyerlerinin vazgeçilmezi ögesi olan su sebilleri kullanım açısından da pratik olduğu için tercih ediliyor. Peki Siemens Damacanalı Su Sebili en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Ocak ayı kampanya fırsatları bitmiyor! Su sebili indirimle mutfaklarınızda! 25 Ocak 2023 fiyat listesi

Sıemens XL/XXL buzdolabı alana seçili su sebili 995 TL kampanyasını müşterilerinin hizmetine sundu.

Kağıthane Hamidiye imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Kağıthane ilçesi, Hamidiye Mahallesi, 6838 ada, 1 parselin bir kısmı ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 21.06.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Beko su sebili fiyatları ne kadar? İşte Beko 9 Ekim 2022 fiyat listesi…

Beko su sebilleri mutfağınıza hem şıklık katacak hem de hayatınızı kolaylaştıracak. Peki, Beko su sebili fiyatları ne kadar? İşte Beko 9 Ekim 2022 fiyat listesi…

Arçelik'ten buzdolabı ile su sebili alımlarına 1.500 lira indirim fırsatı! 9 Haziran 2022 fiyat listesi...

Arçelik buzdolabı ile su sebili alımlarına 1.500 lira indirim fırsatını başlattı. Peki Arçelik cam kapılı buzdolabı ve sebil fiyatları kaç lira? İşte 9 Haziran 2022 fiyat listesi...

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlayan tahıl silosuna tarihi statü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde iki yıl önce meydana gelen patlamada, ülkenin buğday stoklamak için kullandığı ana silo yerlebir oldu. 120 bin tonluk kapasiteye sahip silo binasına aradan geçen sürenin ardından tarihi statü verildi.

Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle ilgili araştırma önergesi verildi!

Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapatılmadan yerinde yenilerek hizmetlerine devam etmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Beyrut Limanı imar için atılacak adımları bekliyor!

Bir sene önce meydana gelen patlama nedeniyle harabeye dönen Beyrut Limanı çok sayıda uluslararası firmanın ilgi odağı haline gelse de imar çalışmalarından uzak.

Beyrut Hamidiye Sebili Haberi

Beyrut Hamidiye Sebili

TİKA'dan yapılan açıklamada, Beyrut'taki sebilin restorasyonunun tamamlandığı ve üzerindeki iç savaşın izlerinin silindiği belirtildi.


Hamidiye Sebili'nin restorasyonunun ardından açıklamalarda bulunan TİKA Beyrut Koordinatörü Hacı İbrahim Erbir, TİKA olarak ecdat yadigarı olan tüm eserlerin korunması ve geleceğe taşınması için gerekli çabayı gösterdiklerini belirterek "Lübnan’da bulunan diğer tüm eserlerin restorasyonu için de gerekli çalışmaları yapıyoruz. İnşallah yakın zamanda yeni restorasyon projelerine başlayacağız" diye konuştu.


Sultan Abdülhamid Han'ın tahta çıkışının 25. yılı anısına Lübnan'da yaptırılan 115 yıllık sebil, ilk yapım yeri olan ve 1900'lü yıllarda Valilik Konağı olarak bilinen binanın önündeki meydandan 1957 yılında yine II. Abdulhamit Han tarafından yaptırılan Sanayah Parkı'na taşınmıştı.


Bu tarihten sonra çeşme Sanayah Sebili/Çeşmesi olarak da anılmaya başlamıştı. Sebil, şehir merkezinden parka nakledilmesi esnasında da zarar...