07 / 05 / 2024

B.I.D Uluslararası Kalite Zirvesi

B.I.D Uluslararası Kalite Zirvesi

Costa Group, inşaat sektöründeki yatırımlarıyla Business Initiative Directions'ın (BID) Paris’te düzenlenen 2012 Uluslararası Kalite Ödülleri’nde, kalite anlamında ‘uluslararası yıldız’ unvanıyla Altın Kategoride Liderlik Ödülü’nün sahibi oldu

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bolat'ın yaptığı indirim çağrısında kartopu etkisi! İş dünyasından destek yağıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat'ın yaptığı "indirim çağrısına" iş dünyasından destek çığ gibi büyüyor.

Son dakika! EYT'de tehlike çanları çalmaya başladı! İş dünyası alarma geçti!

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusundaki gelişmeler sonrasında, işletmeler için uygun faiz oranlarına sahip EYT kredileri sunulmuştu. Ancak son zamanlarda artan kredi faiz oranları iş dünyasında büyük rahatsızlık yarattı ve faizlerin sabitlenmesi talepleri yükseldi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü...

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

İTO Başkanı Avdagiç: Ekonomi yönetimi iş dünyasının önceliklerine odaklanmalı

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, ekonomi yönetiminin uygulayacağı para ve maliye politikasının, iş dünyasının üretim-istihdam-ihracat öncelikleriyle uyumlu götürülmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Geleceği parlak 7 meslek: İş dünyasında büyük fırsatlar kapıyı çalıyor! Hemen öğrenmeye başlayın!

Yapay zeka, büyük veri analizi ve yeşil enerji gibi alanlardaki teknolojik gelişmeler, iş dünyasında yeni ve değerli iş alanları oluşturuyor. İşte geleceği parlak 7 meslek!

İş dünyasından uyarı: ‘Enflasyon 3 haneyi görebilir’

Patronlardan kredi musluklarının açılmasına yönelik çağrı geldi. Son bir senedir finansmana erişimde büyük sorunlar yaşayan iş dünyası özellikle seçim öncesi kilitlenen kredi sisteminin tekrar açılmasını talep ediyor.

İstanbul Valiliği resmen açıkladı! Deprem bölgesine dönmek isteyen afetzedeler dikkat! 

İstanbul Valiliğinden deprem bölgesine dönmek isteyen afetzedelere ilişkin bir son dakika açıklaması yapıldı. İşte o son dakika açıklaması...

Simfer Çift Bölmeli Dört Gözü Gazlı Fırın en ucuza nerede satılıyor? İşte 21 Şubat 2023 fiyat listesi

Hem fırınım hemde ocağım olsun diyenler için Simfer, bir ürünü aynı anda hem ocak hemde fırın olarak kullanılsın diye tasarladı. Simfer çift bölmeli dört gözü gazlı fırın  geliştirilmiş teknik özellikleri ile ilgi odağı haline geldi. 

İş dünyasının en büyük korkulu rüyası ne? İş adamları gelecekte nelerden endişe duyuyor?

Küresel çapta yapılan bir anket ile iş dünyasını gelecekte bekleyen riskler araştırıldı. Ankete katılan 800 iş insanı, iş dünyasını bekleyen risklere ilişkin soruları yanıtlarken, en büyük endişe kaynaklarını da paylaştı.

İş dünyasından açıklama! En büyük etken enerji

Sanayide doğalgaz ve elektrik indirimleri, iş dünyası temsilcilerini olumlu etkiledi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç,  "İndirimlerin özellikle ihracatta rekabetçiliğimize olumlu etkisini göreceğiz dedi.

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

B.I.D Uluslararası Kalite Zirvesi Haberi

B.I.D Uluslararası Kalite Zirvesi


Costa, 28 Mayıs’ta New York’ta düzenlenen B.I.D Uluslararası Kalite Zirvesi’nde de Altın Kategori’de liderlik ödülünü kazanmıştı. 


Yurt dışında faaliyet gösteren bir firma olarak, her iki ödülü de faaliyet gösterdiği ülke adına alan ilk Türk kuruluşu olan Costa Group, aynı zamanda Paris’teki kongrede ödül alan tek Türk kuruluşu oldu. 


Rusya’da özellikle inşaat alanındaki çalışmalarıyla önemli bir yere sahip olan Costa Group, Business Initiative Directions’ın (BID) 25 Haziran’da Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen 2012 Uluslararası Kalite Ödülleri’nde, kalite anlamında ‘uluslar arası yıldız’ unvanıyla Altın Kategoride Liderlik Ödülü’ne layık görüldü. New York’taki ödül töreninde ödüller, ‘yapılan iş ve sağlanan servis kalitesi’ dalında yapılan değerlendirme sonucu verilirken, bu ödül ise ‘sektörlerdeki liderlik’ dalında sunuluyor. 


Yurt dışında yatırım yapan bir Türk kuruluşu olarak olan Costa Group, bu özelliğiyle...