26 / 05 / 2024

Bilecik imar 2019

Bilecik imar 2019

Bilecek Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik Belediyesi ve çevre illerdeki mimar ve mühendisliklerin yetkilileri, teknik oda temsilcilikleriyle bir araya geldi. Nitelikli yapılaşma, kültürel, tarihi ve doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi amacıyla hazırlanan protokol imzalandı.

CHP'den ilk Murat Kurum yorumu geldi: 'İmar affına imza atan...'

Murat Kurum'un AK Parti'den İBB adayı olması ile ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "2019'da imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz" diye konuştu.

Bilecik Ertuğrulgazi’nin imar sorunu çözülüyor!

Bilecik Ertuğrulgazi Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşları sevindirecek haber geldi. Ertuğrulgazi’nin 10 yılı aşkın süredir devam eden imar sorunu çözülüyor.

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Bilecik Belediyesi'nde milyonluk imar vurgunu iddiası! Yakınlarının üzerine arsa aldılar!

Bilecik Belediyesi'nde yaşanan rüşvet iddialarına bir yenisi daha eklendi. Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in Pelitözü Gölü çevresini danışmanı Selçuk Erdağı ile paylaşıldığı iddia edildi.

Sarıyer Derbent Mahallesi için hazırlanan imar planları değiştirildi!

İstanbul’un en eski gecekondu mahallesi Sarıyer Derbent için 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları, İSKİ’nin itirazı sonrası değiştirildi. Mahallede planlanan 192 bin metrekarelik konut alanı 189 bin metrekareye indirildi.

Kanal İstanbul'un imar planı onaylandı!

2019 yılı değerlendirmesi ve 2020 yılı hedeflerine ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanal İstanbul'un imar planı onaylandı, askı sürecinin bitmesinin ardından ihale sürecini başlatacağız" ifadelerini kullandı...

Olcay Güngör'den Keşan'da imar düzenlemesi talebi!

2019 yılına ait konut satışlarını değerlendiren Edirne Keşan Umum Emlak Müşavirler Derneği Başkanı Olcay Güngör, Keşan’da acil olarak yeni imar düzenlemelerinin gerekli olduğunu da söyledi.

Sarıyer 3 ada 37-38-39 parsellerin imar planı tadilatı askıda!

Sarıyer ilçesi, 3 ada, 37, 38, 39 parseller ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 2 Ekim 2019 tasdik tarihli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Sinop’un en büyük sorunu 'imar planı yoksunluğu'!

Sinop Belediye Başkanı seçilen Barış Ayhan, Sinop’un en büyük sorununun 'imar planı yoksunluğu' olduğunu söyleyerek,''Sinop’un yeni imar planının da Aralık 2019’da yapılması planlanıyor'' dedi.

Çatalca Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Çatalca Belediye Meclisi'nin 2019 yılı Kasım ayı toplantısının 2. Birleşiminde imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Bilecik'te konut satışları yüzde 5.8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu 2019  Eylül ayı Konut Satış İstatistikleri kamuoyu ile paylaşıldı. Bilecik’te satılan konut sayısı geçen yılın Eylül ayına göre 419 adet artış gösterdi…

Bartın Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Bartın Belediyesi Ekim 2019 Meclis Toplantısı'nda imar planı görüşülüp karara bağlandı.

Ümraniye Yukarı Dudullu imar planı tadilatı askıda!

Ümraniye ilçesi, Yukarı Dudullu Mahallesi, 7 pafta, 9882 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 11 Eylül 2019 tasdik tarihli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Bilecik imar 2019 Haberi

Bilecik imar 2019

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde imza töreni gerçekleştirildi. Bilecik Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre, Belediye Başkanı Semih Şahin,  Bilecik Belediyesi ile TMMOB Mimarlar Odası Temsilciliği, İnşaat Mühendisleri Odası Temsilciliği, Makine Mühendisleri Odası Temsilciliği, Elektrik Mühendisleri Odası Temsilciliği, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Temsilciğinden yetkililerinin katılımıyla hazırlanan protokole imza attı.

Semih Şahin, yaptığı konuşmada, 'Şehrimiz için yapacaklarımız ortak aklın eseri olarak gerçekleştireceğiz. Bilecik Belediyesi olarak kentimizde yaşayan mimar ve mühendis odalarıyla ortak bir protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesinde kentimizde yapılacak olan tüm işleri yerli mimar ve mühendis arkadaşlar ile birlikte yapılmasını öngören bir protokol imzaladık. Bunun amacı ise; sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma, kültürel, tarihi ve doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi için ortak mesleki ve...