02 / 05 / 2024

bilime dayalı gayrimenkul sektörü

bilime dayalı gayrimenkul sektörü

Gayrimenkul Zirvesi'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, " Türkiye'de gayrimenkul sektörünün şehircilik anlayışı içinde ve bilime dayalı bir şekilde gelişmesi en büyük arzumuzdur " dedi...

Apple Watch serisinden yeni EKG özelliği!

Apple, amacının tüketicilerin sağlıkları konusunda bilgi edinmelerini ve sağlıklarının kontrolünü ellerine almalarını sağlamak amacıyla Apple Watch ve iPhone’da, bilime dayalı bilgiler sunan kişisel sağlık ve fitness özelliği sunuyor.

İnşaat ve gayrimenkul sektöründeki projeler hızlandı!

Hafele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, "Pandeminin etkilerinin yavaşlamasıyla inşaat ve gayrimenkul sektöründeki projeler canlanmaya başladı. Sektördeki imar izinlerine dayalı olarak önemli bir hareket gözlemliyoruz" dedi.

Omurga Gayrimenkul 2021 yılı için gayrimenkul değerleme kuruluşunu atadı!

Omurga Gayrimenkul, fon portföyüne alınacak gayrimenkullere ve gayrimenkule dayalı haklara ilişkin 2021 yılı değerlemesi için Avrupa Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi. 

Martı GYO gayrimenkul değerleme raporları için 2 aylık ek süre istedi!

Martı GYO, portföyünde yer alan gayrimenkul ve gayrimenkule dayalı haklara ilişkin olarak 31 Mart 2020 tarihli özel hesap dönemi sonu itibariyle tamamlanması gereken değerleme raporu çalışmalarının tamamlanabilmesi için 2 ay ek süre istedi.

Gayrimenkule dayalı finansman sistemi çarkları tıkıyor!

Faizler dışında iş dünyasının bankalardan beklentilerini anlatan İTO Başkanı Şekip Avdagiç, ''Bankaların gayrimenkul teminatına dayalı finansman sistemini aşmamız gerekiyor. Proje finansmanı hâlâ yok denecek kadar sınırlı'' dedi.

Birevim 2018 yılında yüzde 100 büyüme hedefliyor!

Tasarrufa dayalı gayrimenkul sektörü 2017 yılında yüzde 40 büyüdü. Sektörün en önemli oyunları arasında olan Birevim 2018 yılını yüzde 100 büyümeyle kapatmak istiyor. 

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları nasıl kurulur?

2016 yılı ekonomik verilerine göre Türkiye Gayri Safi Milli Hasılası'nın yüzde 8.2’si gayrimenkul yatırımlarına dayalı olan inşaat sektörü oluşturuyor. Peki, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları nasıl kurulur?

Gayrimenkule dayalı finansal ürünler yaygınlaştırılmalı!

Halk GYO Genel Müdürü Yetgin, "Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkulün sahip olduğu potansiyeli daha iyi kullanabilmesi ve mevcut potansiyelini yatırıma dönüştürebilmesi için gayrimenkule dayalı finansal ürünlerin yaygınlaşması yönünde çalışmalıyız" dedi.

Birevim herkesi ev sahibi yapmayı hedefliyor!

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, “İş modelimizin adı Tasarrufa Dayalı Gayrimenkul Edindirme Yönetimi. Yani faizsiz ve herhangi bir isim altında ilave maliyet yüklenilmeden edinim ve kazanım sahibi olabilmenin yegane yolu” diyor.

TOKİ heyeti Fas'ta Gayrimenkul Sempozyumu'na katıldı!

Fas'ta düzenlenen "Devletin Ulusal Gayrimenkul Politikası Sempozyumu"na katılan TOKİ Başkan Yardımcısı Bulut, "Devletlerin gayrimenkul politikası yeterli konut hakkına dayalı olması gerekir" dedi. İşte Bulut'un açıklamaları...

Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi son günü 2015!

Gayrimenkul sermaye iradı vergisi, 2014 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya verenler tarafından 2015 yılında ödeniyor. Peki, beyana dayalı vergi olan gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi son günü 2015 ne zaman?

Gayrimenkul değerleme uzmanlığı nedir?

Gayrimenkul değerleme uzmanları; taşınmaz mal alım- satım sürecinde, ipoteğe dayalı kredi işlemlerinde değer tespiti yapıyor. Peki, gayrimenkul değerleme uzmanlığı nedir? Gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur?

Bağcılar, gayrimenkul üreticilerinin de gözde yatırım bölgesi haline geldi!

TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2013 nüfus sayımı sonuçlarına göre İstanbul'un birinci, Türkiye'nin de altıncı kalabalık ilçesi olan Bağcılar, gayrimenkul üreticilerinin de gözde yatırım bölgelerinden birisi haline dönüştü.

bilime dayalı gayrimenkul sektörü Haberi

bilime dayalı gayrimenkul sektörü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye'de gayrimenkul sektörünün şehircilik anlayışı içinde ve bilime dayalı bir şekilde gelişmesi en büyük arzumuzdur" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Bayraktar Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği (GYODER) tarafından düzenlenen "Gayrimenkul Zirvesi" ne telekonferansla katıldı. Gayrimenkul sektörünün dünyada hızla büyüdüğünü ve geliştiğini anımsatan Bayraktar, sektörün Türkiye'de de son 10 yılda büyük ivme kazandığını belirtti. Sektörün son yıllarda önemli bir atak yaptığını, derinlik ve tecrübe kazandığını anlatan Bayraktar, Türk inşaat sektörünün tüm dünyada rol belirleyici bir hale geldiğini kaydetti. Bakan Bayraktar, Türk müteahhitlerinin dünya çapında büyük başarılara imza attığını hatırlatarak, ülkeye giren döviz açısından da inşaat sektörüne çok ciddi ihtiyaç olduğunu vurguladı. Türkiye'nin son 10 yılda elde ettiği başan, güven...