28 / 04 / 2024

İnşaat ve gayrimenkul sektöründeki projeler hızlandı!

İnşaat ve gayrimenkul sektöründeki projeler hızlandı!

Hafele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, "Pandeminin etkilerinin yavaşlamasıyla inşaat ve gayrimenkul sektöründeki projeler canlanmaya başladı. Sektördeki imar izinlerine dayalı olarak önemli bir hareket gözlemliyoruz" dedi.



Hafele, 90 seneyi geçkin süredir 130 bini aşkın ürün çeşidiyle mobilya ve mimari donanımlar alanındaki ürünlerle 150 ülkede hizmet sunan global bir şirket. 

Capital Dergisi'nde yer alan habere göre; Hafele Türkiye de bu global yapının bir parçası şeklinde Türkiye'de 400 şirketin bulunduğu mobilya donanım ve aksesuarı pazarının en büyük oyuncusu şeklinde faaliyetlerine devam ediyor. Kovid-19 salgını sürecinde sokağa çıkma yasakları ve hayatı eve sığdırma çabalarıı, tüketicinin satın almada yönünü eve çevirtti. Bütün bu gelişmelerle beraber mobilyadan ev tekstiline konutlara yönelik birçok sektör iç pazarda büyüme yaşadı. Hafele de bu rüzgardan en olumlu etkilenen şirketlerden biri oldu. 

İnşaat ve gayrimenkul sektöründeki projeler hızlandı!

2020'de yüzde 45 büyüdüklerine dikkat çeken Hafele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, “İnsanlar evde kalınca evi sorgulamaya başladı. Biz de aksesuar ve donanım pazarının en yerleşik ve güçlü markası olarak bu süreçte evdeki ürünleri kişiselleştirip daha da işlevselleştirmek isteyenlerin yanındaki marka olduk” dedi.

Bu sene Hafele Türkiye'nin büyüme hedefleri daha iddialı. Yüzde 200'lük bir büyüme planları olduğuna vurgu yapan Hilmi Uytun, ilk yarıda yüzde 120 büyüme kaydettiklerinin altını çizdi. Uytun, bu büyümenin kaynağını şu şekilde açıklıyor:

İnşaat ve gayrimenkul sektöründeki projeler hızlandı!

“Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle çok sayıda proje yavaşlatıldı. Şimdi pandeminin etkilerinin yavaşlamasıyla inşaat ve gayrimenkul sektöründeki projeler canlanmaya başladı. Sektördeki imar izinlerine dayalı olarak önemli bir hareket gözlemliyoruz. Her ne kadar biz bu yıl yüzde 200'lük bir büyüme hedefliyor olsak da aslında imar izinlerinde yaşanan bu canlanmanın sonuçlarını gelecek yıl daha fazla hissedeceğiz. Özellikle konutta finansmanla ilgili tüketiciyi hareketlendirecek bir çözüm bulunursa sektörün önü çok açık.”

Hangi ürünün hangi projede ve mobilyada nasıl kullanılabileceğine vurgu yapan, mekana göre ürünün konumlandırmasını yapmayı sağlayan modellere yenilerini ilave edeceklerini ifade eden Uytun, şunları kaydetti: 

İnşaat ve gayrimenkul sektöründeki projeler hızlandı!

"6 yeni konsept geliyor. Aksesuarlarda renk üzerine önemli çalışmalar yapıyoruz. Her şeyi aynı renk alabileceğiniz bir alternatif sunuyoruz. Mikro apartmanlar, küçük metrekare konutlara özel konseptler geliştiriyoruz. Küçük ev işi dünyada büyüyor. Türkiye'de de son 15 yılda hane halkı 5,5'ten 3,3'e geldi. Bu çok hızlı bir değişim. Hem evlenen hem boşanan sayısı artıyor. Daha çok insan yalnız yaşıyor. Küçük ama konforlu ev pazarının büyümesi bekleniyor. Biz de oraya daha fazla yatırım yapıyoruz."

Yeni konut projeleri tam gaz!


Geri Dön