02 / 05 / 2024

Yeni konut inşaatları arttı mı

Yeni konut inşaatları arttı mı

Hafele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, "Pandeminin etkilerinin yavaşlamasıyla inşaat ve gayrimenkul sektöründeki projeler canlanmaya başladı. Sektördeki imar izinlerine dayalı olarak önemli bir hareket gözlemliyoruz" dedi.

Yeni konut projeleri tam gaz!

Yeni konut projelerindeki hızlanma dikkatleri çekiyor. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Sektör önümüzdeki dönemde olumlu beklentileri satın aldı. Ümit ediyoruz ki normalleşmeler devam edecek. Yeni projeler gündeme gelmeye devam edecek" dedi.

Yeni konut inşaatları hızlanıyor!

Bu sene inşaat ruhsatlarında yeniden hareketlenme yaşandı. 2021'in ilk yarısında alınan inşaat ruhsatı çerçevesindeki konut sayısı son dört senenin en yüksek seviyesinde.

Konut krizinin ortasındaki Kanada'nın 2030'a kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekiyor!

Konut krizi ile boğuşan Kanada'da yabancı alıcıların emlak piyasasına katılma yasağını iki yıl daha uzatıldı. Ülkenin krizden çıkabilmesi için 2030 yılına kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekli...

Mortgage oranlarının düşmesi konut inşaatını 7 ayın en yüksek seviyesine taşıdı!

Freddie Mac son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage oranlarında önemli bir düşüş olduğunu ve bunun da yeni konut inşaatlarının Mayıs'tan bu yana en yüksek noktaya ulaşmasına neden olduğunu kaydetti.

Gürpınar Belediyesi'nden TOKİ müjdesi! 112 adet yeni konut inşa edilecek!

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, ilçedeki konut ihtiyacını karşılayacak ve ilçe ekonomisine katkı sağlayacak projeyi duyurdu. İlçeye TOKİ aracılığıyla 112 adet yeni konut ve iş yeri inşa edilecek.

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

Avrupa’da konut krizi derinleşiyor: Yeni konut inşaatlarında sert düşüş!

Avrupa'da yükselen inşaat maliyetlerinin etkisiyle yeni evlerin inşa edilme oranı düştü. Buna bağlı olarak konut kira fiyatları arttı.

TOKİ'den Eskişehirlilere son dakika müjdesi! 142 yeni konut için düğmeye basıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Eskişehir projesiyle 142 yeni konut inşa edilecek. Merakla beklenen projenin ihalesi 6 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ bu ilde tam 301 yeni konut inşa edecek! İhale tarihi açıklandı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Yozgat Merkez'de 301 yeni konut inşa edecek. İşte TOKİ Yozgat 2023 projesi ile ilgili detaylar...

TOKİ bu ildeki 126 yeni konut için düğmeye bastı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kırıkkale'de 126 yeni konut inşa edecek. Verilen detaylara göre projenin ihalesi 31 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

BOSS4 İnşaat 4 milyar TL'lik yatırım için düğmeye bastı! 2 bin yeni konut geliyor!

BOSS4 İnşaat 4 milyar TL'lik yatırım için düğmeye bastı. Bu kapsamda 2 bin yeni konut inşa edilecek.  Söz konusu konutlar Maltepe, Zeytinburnu, Bahçeşehir ve Büyükçekmece Kumburgaz'da yükselecek.

TOKİ Kayseri 2023 projesinde son dakika! O ilçeye tam 194 yeni konut inşa edilecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kayseri 2023 projesinde son dakika... O ilçeye tam 194 yeni konut inşa edilecek...

TOKİ Kastamonu projesi için Mayıs 2023 müjdesi geldi! Tam 118 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kastamonu projesi için Mayıs 2023 müjdesi geldi. Söz konusu projeyle Küre ilçesine tam 118 yeni konut inşa edilecek.

TOKİ Bolu projesi geliyor! 236 yeni konut için tarih belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Bolu 2023 projesi tarih belli oldu. Proje kapsamında Gerede'de 236 yeni konut inşa edilecek.

TOKİ Kahramanmaraş projesi için yeni tarihi açıkladı! Tek bir ilçede tam 697 yeni konut inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kahramanmaraş projesi için yeni tarihi açıkladı. Tek bir ilçede tam 697 yeni konut inşa edilecek. 

Yeni konut inşaatları arttı mı Haberi

Yeni konut inşaatları arttı mı

Hafele, 90 seneyi geçkin süredir 130 bini aşkın ürün çeşidiyle mobilya ve mimari donanımlar alanındaki ürünlerle 150 ülkede hizmet sunan global bir şirket. 

Capital Dergisi'nde yer alan habere göre; Hafele Türkiye de bu global yapının bir parçası şeklinde Türkiye'de 400 şirketin bulunduğu mobilya donanım ve aksesuarı pazarının en büyük oyuncusu şeklinde faaliyetlerine devam ediyor. Kovid-19 salgını sürecinde sokağa çıkma yasakları ve hayatı eve sığdırma çabalarıı, tüketicinin satın almada yönünü eve çevirtti. Bütün bu gelişmelerle beraber mobilyadan ev tekstiline konutlara yönelik birçok sektör iç pazarda büyüme yaşadı. Hafele de bu rüzgardan en olumlu etkilenen şirketlerden biri oldu. 

2020'de yüzde 45 büyüdüklerine dikkat çeken Hafele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, “İnsanlar evde kalınca evi sorgulamaya başladı. Biz de aksesuar...