29 / 04 / 2024

bilirkişi raporu nasıl alınır

bilirkişi raporu nasıl alınır

Açılan bir davada mahkeme, özel veya teknik bilgiyi gerektiren hâllerde, taraflardan birinin talebi üzerine yahut kendiliğinden, bilirkişinin oy ve görüşünün alınmasına karar verebiliyor. Peki, bilirkişi raporu nedir?

Emlak Konut GYO Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Balıkesir'deki yeni projesi ön talep topluyor. Peki Emlak Konut Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu? Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu ve Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtları tapu sahipleri tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte hisseli tapu ile ilgili detaylar...

Eylül ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi: Evde bakım maaşı SMS sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı sorgulamaları eylül ayına girilmesiyle birlikte gündemi meşgul etmeye başladı. Peki, Evde bakım maaşı SMS sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Karot işlemi nasıl yapılır? Binadan karot nasıl alınır? Karot ne işe yarar?

Karot işlemi, inşaat alanında yapıların kalitesini ve ömrünü belirlemek için önemli bir yöntemdir. Aynı zamanda binaların depreme dayanıklılığını değerlendirmede de kullanılmaktadır. Peki karot, ne işe yarar ve nasıl alınır? İşte karot örneği hakkında bilinmesi gerekenler…

Diyarbakır'da deprem soruşturması için bilirkişi raporu hazırlanacak!

Diyarbakır'da, 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde 411 kişinin yaşamını yitirdiği yıkılan 6 binayla ilgili süren soruşturma için kapsamlı bilirkişi raporu hazırlanacak.

Depremzede yol desteği detayları belli oldu! Depremzede yol parası başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara yol parası desteği veriliyor. Peki, destekten kimler faydalanacak? Yol parası desteği için nasıl başvuru yapılacak? İşte detaylar...

Depremlerde yıkılan Diyar Galeria Sitesi'nin bilirkişi raporu açıklandı! Galeria Sitesi neden yıkıldı? Kimler kusurlu?

Diyarbakır’da depremde iki bloğu yıkılan, 89 kişinin yaşamını yitirdiği Diyar Galeria sitesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde ek bilirkişi raporu tamamlandı. Peki Galeria Sitesi neden yıkıldı?

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tek tek açıkladı!

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Merak edilen o soruya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yanıt verdi. İşte detaylar...

Diyarbakır'da Depremde Yıkılan Galeria Sitesi İçin Bilirkişi Raporu Tamamlandı: Çökmenin nedeni belli oldu!

Diyarbakır'da, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği siteye ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.

Türkiye'nin otomobili Togg'un servis süreci nasıl işliyor? İşte detaylar

Togg'un ilk trafik kazasını yaşamasından sonra yedek parça ve onarım işlemlerinin nasıl olacağı merak konusu oldu. Togg'un tamiri nerede yapılıyor? İşte Togg'un tamir süreciyle ilgili detaylar...

bilirkişi raporu nasıl alınır Haberi

bilirkişi raporu nasıl alınır

Bilirkişi raporu nedir?

Açılan bir davada mahkeme, çözümü hukuk dışında, özel veya teknik bilgiyi gerektiren hâllerde, taraflardan birinin talebi üzerine yahut kendiliğinden, bilirkişinin oy ve görüşünün alınmasına karar verebiliyor. 


Mahkeme, bilirkişi olarak, yalnızca bir kişiyi görevlendirebilir. Ancak, gerekçesi açıkça gösterilmek suretiyle, tek sayıda, birden fazla kişiden oluşacak bir kurulun bilirkişi olarak görevlendirilmesi de mümkün oluyor.


Mahkeme, bilirkişinin oy ve görüşünü yazılı veya sözlü olarak bildirmesine karar verir. Peki, bilirkişi raporu nedir?


Bilirkişi raporu..

Raporda, tarafların ad ve soyadları, bilirkişinin görevlendirildiği hususlar, gözlem ve inceleme konusu yapılan maddi vakıalar, gerekçe ve varılan sonuçlarla, bilirkişiler arasında görüş ayrılığı varsa, bunun sebebi, düzenlenme tarihi ve bilirkişi ya da bilirkişilerin imzalarının bulunması gerekir. Azınlıkta kalan bilirkişi, oy ve görüşünü ayrı bir rapor hâlinde de mahkemeye sunabilir.


Mahkeme, bilirkişinin oy...