03 / 05 / 2024

bina af yasası

bina af yasası

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun sorduğu ''Yola taşan evin cephesi yıkılır mı?'' sorusunu yanıtladı.

2023 af yasasında son durum ne? Yargı paketinde af yasası olacak mı?

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 7. Yargı Paketi ile infaz indirimi konusu gündemde. Yeni yasada infaz düzenlemesi ayrıntıları netleşirken, pek çok kişi af yasası hakkında da bilgi sahibi olmak istiyor. Peki yargı paketinde af yasası olacak mı?

120 bin mahkûm İnfaz iyileştirmesini bekliyor! En son izinler 31 Temmuz 2023'uzatılmıştı!

Af yasası konusu gündemdeki yerini koruyor. 7. yargı paketi sonrasında, kısmi af yasası ve infaz iyileştirmesi ile ilgili ayrıntılar yakından takip ediliyor.

120 bin beklediği af kararı ne zaman çıkacak? İnfaz iyileştirmesi yapılacak mı?

Türkiye'de 120 bin mahkûmun erken tahliyesi için genel af yasasının çıkıp çıkmayacağı gündemde. Bakın erken tahliye için detaylar neymiş...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Hükümetten sürpriz af kararı! Kapsama kimler girecek af yasası ne zaman çıkacak?

Hükümet milyonlarca kişiyi kapsamına alması beklenen af çalışmasının haberini duyurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüştüklerini açıkladı.

Bina mantolama zorunlu mu?

Mantolama Yasası ile inşaat alanı 1000 metrekareden fazla binalarda Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyor. Peki bina mantolama zorunlu mu? Binalarda mantolama yasası neyi ifade ediyor? İşte tüm merak edilenler...

Fay Yasası geliyor: 18 şehirde 100 bin bina taşınacak!

Doğal afetlere karşı Fay Yasası getiriliyor. Fay yasası ile birlikte fay hatları üzerinde inşa edilen binaların dönüştürülmesi ve daha güvenli bölgelere taşınması amaçlanıyor. Buna göre; 18 ilde 100 bin binanın taşınması öngörülüyor. İşte Fay Yasası'nın detayları...

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

Riskli bina yıkımında kiracılara resmi bildirim yapılmalı!

Çevre ve Şehircilik Yalova İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında riskli bina yıkımında yıkılacak olan binada oturan kiracıya yapılacak bildirimle ilgili bilgi verdi.

Kentsel dönüşüm riskli bina tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm yasası ile riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılıyor. Zeminin uygun olması halinde buraya yeni yönetmelikler dahilinde yeni binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli bina tespiti nasıl yapılır?

Vergi taksitlendirme başvuruları için son tarih belli oldu!

Vergi ve belediye borçları ile Maliye'nin tahsil etmekle yetkili olduğu diğer kamu alacaklarında af yasasından yararlanmak için bugünden itibaren 10 günlük süre kaldı.

Yeni Tüketici Yasası'na göre, 30 ve üzeri konutlara bina tamamlama sigortası şart!

Konut sektörünün büyük bir kısmını oluşturan sat-yap yani ön ödemeli konutlar tüketici lehine yeni düzenlemeler yapıldı. 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren Yeni Tüketici Yasası'nda belirtilen düzenlemeleri Resmi Gazete yayımlandı.

Kamu alacaklarında vergi affından yararlanmak için son 1 hafta!

Vergi ve belediye borçları ile Maliye'nin tahsil etmeye yetkili olduğu diğer kamu alacaklarında af yasasından yararlanmak için son haftaya girildi. Süre, 1 Aralık'ta dolacak.

bina af yasası Haberi

bina af yasası

Binanın yola taşması durumunda af başvurusu yapılması gerekiyor. Bina için  işgaliye bedeli alınarak kullanıma devam ediliyor.

1992 yılında yaptığım evin ön cephesi meğerse yola taşmış. Bunu yakın zamanda öğrendim. Acaba bu nedenle evimin ön tarafı yıkılır mı?

Evinizin yapım tarihine göre 25 seneyi aşkın süredir bir problem yaşamamışsınız. Acaba şimdi ölçmek veya konuya vakıf olmak nereden çıktı? Bu benim aklıma gelen bir soru. Peki bu soruyu neden sordum? Şayet yıkılma gibi bir işleme girişilecek olsaydı sizce 25 sene içinde girişilmez miydi?

İkinci sorum, acaba ilgili belediye bugüne kadar size Emlak Vergisi tahakkuk ettirdiği gibi bir de sizden ecrimisil talep etti mi? Zira bir kimse belediyeye ait bir alanı işgal ettiğinde ondan hemen işgal bedeli olarak belli bir miktar ecrimisil talep edilir. Sonra...