21 / 05 / 2024

bina aidatı faizi

bina aidatı faizi

Bina aidatı, kat malikleri kurulu tarafından belirlenen tarihlerde ve belirlenen miktarda alınıyor. Bu tarih ve oran Kat malikleri genel kurul toplantısında belirleniyor. Peki, bina aidatına faiz uygulanır mı?

Aidat borçları ev sahibinden istenebilir!

Kira kontratında aidatı kiracınızın ödeyeceği yönünde bir anlaşmanın yapılmaması durumunda, site yönetimine kiracının ödemediği aidatlar gecikme faizi ile birlikte ev sahibinden alınır.

Aidat borçlarındaki faize kim dur diyecek?

Kat mülkiyeti kanunundaki aidat faizi bankalarla yarışıyor. Bankaların kredi kartlarına uyguladıkları aylık faiz oranları yüzde 2 seviyelerinde seyrederken, geciken site aidatları için uygulanan yüksek faiz oranları ev sahipleri ve kiracıların canını yakıyor..

Balıkesir'de döviz bozdurup ev alana elektrik, su, doğalgaz bedava!

Balıkesir’de faaliyet gösteren bir inşaat şirketinin sahibi, daire satın almak üzere döviz bozduran vatandaşların evlerinin elektrik, su, doğal gaz, internet, tv, bina aidatı ücretlerini firma olarak karşılayacaklarını dile getirdi. 

Apartmanda aidat ödemeyenlere ilginç yaptırım!

Adana'da bir apartman yöneticisi, 50 lira olan aidatı ödemeyen bina sakinlerinin faydalanamaması amacıyla asansöre şifreli bir sistem yaptırdı...

Ödenemeyen aidatların icra takibi bina yönetimleri için yeni kazanç kapısı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, bazı bina yönetim firmalarının, vatandaşın geç ödediği her aidat borcu için ayrı ayrı icra dosyası açarak haksız kazanç sağlamaya çalıştığını savundu. Şahin "75 liralık bir aidat için tüketiciden 600 lira çıkıyor" dedi.

Site aidatı gecikme faizi 2015!

Konut sitelerinde ortak alanların bakım, onarım ve temizlik gibi işlerin giderleri kat malikleri tarafından tahsil ediliyor. Peki, ödeme gecikirse ne kadar faiz uygulanır? İşte site aidatı gecikme faizi 2015..

Kooperatif gecikme faizi hesaplama!

Kooperatiflerde ortakların yüklendikleri paylar için ödeyebilecekleri para tutarı anasözleşmede belirtiliyor. Peki, kooperatif aidatı ödenmezse ne olur? Kooperatif gecikme faizi ne kadar? İşte kooperatif gecikme faizi hesaplamaları..

Evimiz Kocaeli’de 1 yıl aidat ödememe fırsatı!

Pekdemir İnşaat, bu ay içinde 3+1 daire satın alanlara, aylık yüzde 0.61’den başlayan düşük banka kredi faizi, 30 aya kadar vade farksız banka kredisi seçeneği ve 1 yıl aidat ödememe fırsatı sunuyor...

Emlak vergisi aylık gecikme faizi 2015!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Verginin geç ödenmesi halinde faiz uygulanıyor. İşte emlak vergisi aylık gecikme faizi 2015...

Emlak vergisi gecikme faizi 2015!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödeniyor. Senede 2 eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin gecikmesi halinde faiz uygulanıyor. İşte emlak vergisi gecikme faizi 2015...

Apartman aidatı gecikme cezası!

Apartmanda ortak alanlar için yapılan harcamalar ve günlük hizmetlerin bedeli kat maliklerin tümü tarafından karşılanıyor. Aidat ödemesinin gecikmesi durumunda, gecikme faizi uygulanıyor. Peki, apartman aidatı gecikme cezası ne kadar?

Bina Tamamlama Sigortası yürürlüğe girdi!

Bina Tamamlama Sigortası, inşaat şirketlerinin konutları teslim etmemesi durumunda tüketicilerin yaptığı tüm ödemeleri yasal faizi ile birlikte karşılıyor.

Apartman aidatı gecikme faizi hesaplaması!

Apartman aidat bedelinin zamanında ödenmemesi veya hiç ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulanıyor. Apartman aidatı gecikme faizi hesabında günlük faiz hesabı yapılmıyor.İşte, apartman aidatı gecikme faizi hesaplaması!

bina aidatı faizi Haberi

bina aidatı faizi

Bina aidatına faiz uygulanır mı?

Birden fazla bağımsız bölümü olan anataşınmazlarda bina temizliği, güvenliği, tesisat ve onarımı gibi gerekli görülen ihtiyaçlar için bina aidatı toplanıyor.


Kat malikleri genel kurulu tarafından yöneticiye bu husus hakkında yetki verilmediği takdirde; yöneticinin bir işletme projesi ve Kat Malikleri Genel kurul toplantısı yapması gerekiyor. Apartman aidatlarının tutarı, yapılan bu apartman genel kurul toplantılarında belirleniyor.


Bina aidat ödemelerinin takibi bina aidatı çizelgesi veya bina aidatı programında yapılıyor. Peki, bina aidatına faiz uygulanır mı?


Kat Mülkiyeti'ne göre ortak gider ve avansı gününde ödemeyenler için aylık yüzde 5 oranında gecikme tazminatı uygulanıyor. Gecikme tazminatı, faiz olarak kabul edilmiyor. Geç ödemeden dolayı ortaya çıkan mağduriyetin karşılığı olarak ifade ediliyor. 


Ancak, gecikme tazminatı dava konusu edildiği hallerde temerrüt faizi işletiliyor. Eğer kat maliki aidatını...