28 / 04 / 2024

bina aidatı neden toplanır

bina aidatı neden toplanır

Apartmanın ortak giderleri için kat maliklerinden toplanan paraya aidat deniyor. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda apartman aidatı ile ilgili hususlara yer veriliyor. Peki, apartman aidatı ne için alınır?

Konut sitelerinde aidat krizi: Neden aidatlara sınır gelmedi, neden denetim yapılmıyor?

Konut sitesi aidatlarında yaşanan fahiş aidatlar her sene gündeme geliyor. Peki neden denetim yapılmıyor? 

Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? Bina dönüştürmek resmen açmaza girdi! 

Deprem ülkesi olması sebebiyle Türkiye’de kentsel dönüşüm meselesi sık sık gündeme geliyor. Peki Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? İşte detaylar...

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Depremde en çok hangi katlar zarar görür? Depremde binanın ilk neresi çöker? Bir bina depremde neden çöker?

Kahramanmaraş merkezli ve ülkenin yüreğine ateş saçan depremlerden sonra vatandaşlar depremde nerelerin güvenli olduğu ve binada ilk nerelerin çökeceği araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Konut sitelerinde aidatı kim ödemeli?

Konut sitelerindeki yer alan aidat sorunu ev sahibi ve kiracılar arasında gerilime neden oluyor. Peki, konut sitelerindeki aidatı kimler ödemeli? İşte detaylar...

Rızabey Apartmanı'nın yerine bina inşa edilmesine tepki!

İzmir'de 118 kişinin yaşamını yitirdiği 30 Ekim depreminin simgelerinden olan Rızabey Apartmanı'nın yerine yeniden bina inşa edilmedi tepkilere neden oldu.

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Milyonlarca Euro'luk sitede aidat krizi!

Arda Turan, Suat Sürmen ve Selma Türkeş gibi ünlü isimlerin yaşadığı Bodrum Mandarin Oriental'de aidat krizi yaşanıyor. 15 bin TL'ye çıkan aidat ücretleri ünlü isimlerin tepkisine neden oldu.

199 bina için 22 yıllık süre bitti!

22 yıl önce Gölcük'te yaşanan 7.4 büyüklüğündeki deprem, çok geniş alanda hissedilmiş ve İstanbul'un Avcılar ilçesinde de yıkımlara neden olmuştu. Depremde Avcılar'da orta hasarlı olduğu tespit edilen 245 bina için verilen süre doldu.

Yaşadığınız bina depreme dayanıklı mı?

İzmir’i derinden sarsan ve can kayıplarına neden olan deprem sonrasında gözler yeniden konutların güvenirliliğine çevrildi. Peki yaşadığınız bina depreme dayanıklı mı?

Rize Dağsu Mahallesi'nde 2 bina tahliye edildi!

Rize'de sağanak yağışın ardından oluşan sel ve heyelanların neden olduğu hasar tespit edilmeye çalışılıyor. Dağsu Mahallesi'ndeki 2 bina tahliye edildi.

bina aidatı neden toplanır Haberi

bina aidatı neden toplanır

Apartman aidatı ne için alınır?

Apartmanın ortak giderleri için kat maliklerinden toplanan paraya aidat deniyor. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda apartman aidatı ile ilgili hususlara yer veriliyor. 


Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, apartmandaki kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; apartmanın sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ise arsa payları oranında katılım sağlaması gerekiyor. 


Anagayrimenkulün genel giderlerine katılma :

Madde 20 – (Değişik birinci fıkra: 13/4/1983 - 2814/9 md.) Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;


Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer...