03 / 05 / 2024

bina nasıl yönetilir

bina nasıl yönetilir

Birçok farklı kişinin yaşadığı apartmanlarda, yüzlerce evli büyük sitelerde kararların alınması zor. Bakım-onarım işleri, tadilatlar, alınan paralar, yönetici seçimi, kararlar alınması derken herkesin ortak bir noktada buluşması güç olabiliyor. Peki binalarda yönetim nasıl olmalı?

Yeni kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerleyecek? 1,5 milyon TL’lik destek yeterli mi?

Yeni kentsel dönüşüm sürecinin nasıl yürüyeceği merak ediliyor. Evini yenilemek isteyenler yasa ile ilgili detayları araştırıyor. İşte yeni kentsel dönüşüm ile ilgili merak edilenler...

Yeni emekli olacaklar aman dikkat! Bunları yaparsanız emekli maaşınız düşer! Emekli maaşı nasıl yükseltilebilir?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) emekli olmaya başladılar fakat pek çok kişi düşük emekli aylığına tepki gösteriyor. Peki emekli maaşı nasıl yükseltilebilir?

Emekliler dikkat! Maaşlarını artırmak isteyenler hemen baksın: Tek tek açıklandı! Emekli kök aylığı nasıl yükselir?

Milyonlarca emekli, maaşlarını nasıl yükselteceklerini araştırıyor. Emekli kök aylıklarının yükseltilmesi için birkaç farklı yol bulunuyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir? Megakentte 1.525 bina yüksek riskte! 

Deprem uzmanlarından beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken, megakentin kentsel dönüşüm planı merak ediliyor. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir?

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Emekli maaşı nasıl yükseltilir? Yüksek emekli aylığı formülü açıklandı! Emekli olacaklar hemen bakın! 

Emekli maaşını çalışma yaşamı boyunca üstünden prim hesaplanan kazanç tutarı ve prim ödeme gün sayısı belirlemekte. Peki emekli maaşı nasıl yükseltilir? İşte emekli maaşını yüksek almanın formülleri...

Kredi notu nasıl yükseltilir?

Son dönemde kredi almak isteyen vatandaşlar aynı zamanda araştırma da yapıyor. Peki kolay kredi alabilmek için kredi notu nasıl yükseltilir? Detaylar haberimizde...

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli depremler  yapı dayanıklılığını yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye'nin riskini yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Kredi başvurusu yapacakların dikkatine… Düşük kredi notu nasıl yükseltilir?  

Enflasyondaki baş döndürücü yükselme ev, araba almak isteyenleri kredi almaya yönlendiriyor. Fakat bankaların başvurularına onay vermesinin ilk şartı kişinin kredi notu oluyor. Peki kredi notu neden düşük olur, nasıl yükseltebilirsiniz? İşte ayrıntılar…

Bağkur’lular nasıl yüksek emekli maaşı alır?

Emekli olmaya hazırlananların ilk araştırdığı konuların başında daha rahat yaşayabileceği bir para kazanabilmek için yüksek bir emekli maaşının nasıl alınabileceği geliyor.  Özellikle Bağ-Kur’dan sigortalı olanların dikkat edeceği birkaç nokta, yüksek emekli aylığına kavuşmalarına yardımcı olabili

bina nasıl yönetilir Haberi

bina nasıl yönetilir

Binalarda çoğu zaman toplantılarda alınan kararlardan yönetici seçimlerine, toplantıya katılan kişi rakamından vekillere, toplanan paraların nasıl harcandığından yönetimin bu paraları kötü niyetli harcamasına kadar birçok problemle karşılaşılabiliyor. 

Posta Gazetesi'nden Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; Kat Mülkiyeti Kanunu, bir binanın nasıl yönetileceğine, sorunların nasıl çözüleceğine ilişkin madde madde çözümler sunuyor. Öncelikle, bir binanın yönetim planının ve 8 ya da daha fazla bağımsız bölümü bulunuyorsa yöneticisinin olması gerekir.

SÖZLEŞME HÜKMÜNDE

Yönetim planı; binanın yönetim tarzına, kullanma amacına, yönetici ve denetçilerin alacakları ücrete ve diğer hususlara ilişkin düzenlemeleri ortaya koyar. Yönetim planı, bütün kat maliklerinin bağlı olduğu bir sözleşme hükmü taşır. Yönetim planında değişikliğe gidilmesi için maliklerin beşte dördünün oyu gerekli. Yönetici ise kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu aranarak...