26 / 11 / 2024

Bina risk analizi nedir nasıl yapılı

Bina risk analizi nedir nasıl yapılı

1 Ocak 2013′ten itibaren kapıcı, bahçıvan veya güvenlik çalıştıran apartmanlarda bina risk analizi yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, bina risk analizi nedir nasıl yapılır?

Riskli yapılara karşı hızlı tarama testi! Bina deprem testleri nedir, kaç aşamadan oluşur? 

Hızlı Tarama Yöntemi ile depreme karşı dayanıksız, risk oranları yüksek binanın tespit ediliyor. Peki bina deprem testleri nedir, kaç aşamadan oluşur? 

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar?

Jeofizik mühendislerinden "binalarda risk tespiti" uyarısı geldi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar? İşte uzaman isimden dikkat çeken açıklama...

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından vatandaşlar yapılarını sağlamlığını merak ediyor. Risk tespitinde büyük soru işaretleri insanların kafasını karıştırıyor. Binaların risk analizi için verilen fiyatlar arasında büyük farklar oluşuyor.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!

Deprem sonrası konutların sağlamlığı artık daha fazla sorgulanmaya başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar kiracıların artık bina risk raporu istediğini söyledi...

Uzman isim, bina güçlendirmenin maliyetini çıkardı! O fiyat duyanları çok şaşırttı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem felaketinin ardından bina risk analizi yaptırmak için belediyelere yapılan başvurularda büyük bir artış oldu. Peki, riski binaların güçlendirilmesinin maliyeti ne kadar? İşte detaylar...

Binanız sağlam mı değil mi? Bunu nasıl ve kaç paraya öğreneceksiniz? Hemen bakın!

Yaşanan büyük deprem afeti sonrası Türkiye genelinden herkes oturduğu binanın depreme dayanıklı olup olmadığını merak ediyor. Elbette bunu öğrenmenin tek yolu risk analizi yaptırmak. Peki bu işlemin maliyeti ne kadar? İşte bugünlerde çok merak edilen o sorunun yanıtı…

Bakan Nebati duyurdu: 100 bin kişi radarımıza takıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğü, gayrimenkul sektörünün ardından otomotiv sektörünü olumsuz etkileyenler için de harekete geçti.  Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomotivde fahiş fiyat artışına neden olan 100 bin mükellef tespit edildiğini açıkladı.

Zeytinburnu'nda çöken bina incelendi!

Zeytinburnu'nda çöken binanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığına bağlı Deprem Risk Analizi ekipleri çöken binanın enkazında inceleme yaptı.

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

Bina risk analizi nedir nasıl yapılı Haberi

Bina risk analizi nedir nasıl yapılı

Bina risk analizi nedir nasıl yapılır?

Herhangi bir apartmanda Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran, 1 Ocak 2013′ten itibaren risk değerlendirmesi kapsamına giriyor ve risk değerlendirmesi yaptırması zorunlu hale getiriliyor.


Apartmanların risk değerlendirmesi kapsamına girebilmesi için sadece bir çalışanının bulunması yeterli oluyor. İşçi(yönetici, kapıcı vb) çalıştırmayan apartmanlar risk değerlendirmesi yapmak zorunda olmuyor.


İlgili mevzuatta risk değerlendirmesi; işyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörler ile tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi ve kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması amacıyla yapılması gerekli çalışmalar olarak tanımlanıyor. 


Apartmanlarda kat malikleri işveren olarak değerlendiriliyor. İşverenlerin yükümlülükleri aşağıda belirtiliyor;

- İşveren; çalışma ortamının ve çalışanların sağlık ve güvenliğini sağlama, sürdürme ve geliştirme amacı ile iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapması veya yaptırması...