02 / 05 / 2024

Bina yöneticisi defterleri

Bina yöneticisi defterleri

Kat malikleri bina toplantısında, anagayrimenkul ile ilgili esaslara karar veriliyor. Bina yöneticisinin toplantıda tutması gereken defterler bulunuyor. İşte, bina yönetimi için gerekli defterler!

Bina Yöneticiliği Sertifika Programı 10 Aralık'ta başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Toplu Yapı ve Site Yöneticisi Sertifika Programı 10 Aralık 2016'da başlıyor.

Konsept projeleri bina yönetimine değer katıyor!

Gülçin-Tezcan Okay çiftinin kurduğu ve Cem Babaoğlu'nun üst düzey yönetici olduğu First Class Trust Union, konsept projelerle profesyonel bina yönetiminin İzmir'deki öneminin giderek arttığını açıkladı.

Bilinçli Bina Yöneticisi kavramının kriterleri belirlenmeli!

“Bilinçli Bina Yöneticisi” kavramının kriterlerinin belirlenerek bir standarda oturtulması gerektiğinin altını çizen İsmail Kibici, Avrupa ülkelerinde uygulanan bina yöneticilerine yönelik sertifika programlarının, ülkemizde de zorunlu olmasını önerdi.

Özer Eroğuz, Körfez GYO Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi oldu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yönetim kurulu kararı ile Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak Özer Eroğuz'un atanmasına karar verdi.

Astim Bina Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Astim Bina Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi, Yaşar İnel Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 2 Eylül'de Şişli'de kuruldu.

Profesyonel bina yönetimine sahip projelerin değeri yüzde 20 arttı!

First Class Trust Union'ın Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, profesyonel bina yönetimine sahip projelerin değerinin yüzde 15 ile 20 seviyesinde arttığını söyledi. Okay, konut ve ticari alanların kiralanması konusunda profesyonel çözümler ürettiklerini belirtti.

Sakarya Adapazarı'nda 3 katlı bina yıkıldı!

Sakarya’nın Adapazarı İlçesi'nde belediyenin kaçak yapı olarak belirlediği 3 katlı bina yıkıldı. Bu kapsamda yapılan çalışmalara mahalleli tepki gösterdi.

Fatih Balat Yıldırım Caddesi’nde 6 metruk bina yıkılacak!

Tehlike arz eden ve olumsuz koşulların oluşmasına açık metruk yapılarla ilgili çalışma Fatih Balat Yıldırım Caddesi’nden başlıyor…İlk etapta 6 metruk bina yıkım için hazır…

Bina yükseldikçe maliyet artıyor mu?

İnşaatta maliyet deyince akla gelen ilk sorulardan birisi de binalar yükseldikçe inşaat maliyetlerinin artıp artmadığıdır. Doktora tezinin bir parçası olarak inceleyen İnşaat Mühendisi Dr. Burak Türkel, ilginç sonuçlara ulaşmış. Peki bina yükseldikçe maliyet artıyor mu?

Riskli bina yıkımında kiracılara resmi bildirim yapılmalı!

Çevre ve Şehircilik Yalova İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında riskli bina yıkımında yıkılacak olan binada oturan kiracıya yapılacak bildirimle ilgili bilgi verdi.

Gülşade Aydemir, ERA Türkiye'nin İş Geliştirme Yöneticisi oldu!

ERA Gayrimenkul, sektörün deneyimli ismi Gülşade Aydemir'i ailesine kattı. Özellikle ticari gayrimenkul konusunda uzman olan Aydemir, bundan böyle ERA Türkiye'de Franchise ve İş Geliştirme Yöneticisi olarak görev yapacak.

Trabzon'da dönüşüm kapsamında 1.254 bina yıkıldı!

Trabzon'da devam eden kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri kapsamında kamulaştırılan 1.254 bina yıkıldı, hak sahibi 7 bin 64 kişiye 543 milyon 576 bin 682 lira ödeme yapıldı.

Manisa Şehzadeler'deki yan yatan bina yıkılacak!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Göktaşlı Mahallesi Murat Caddesi'nde, bitişiğinde başlayan inşaat nedeniyle yan yatan 5 katlı bina yıkılacak, güvenlik nedeniyle boşaltılan binanın temeline yapılan güçlendirme çalışması da işe yaramadı.

Bina yöneticisi defterleri Haberi

Bina yöneticisi defterleri

Bina yönetimi için gerekli defterler!

Kat Mülkiyeti Kanunu esaslarına göre, anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetiliyor ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor.


Bina yönetiminin kanun gereğince oluşturulması zorunlu tutuluyor. Bina yönetimin oluşturulması için maliklerden biri toplantı yapılması adına çağrı yapabiliyor. 


İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtiliyor. Kat malikleri bina ile ilgili kurallara yapılan bu toplantılarda karar veriyor. 


Bina maliklerinin özel durumlar dışında yılın belli gününde toplantı düzenlemesi gerekiyor. Apartman yönetimiyle ilgili hukuki anlaşmazzlıklarda genel kurul karar defteri mahkemeye sunuluyor. 


Apartman yöneticisinin tutması ve saklamakla yükümlü olduğu defterler bulunuyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre,  her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması zorunlu oluyor. 


Defter...