06 / 05 / 2024

bina yöneticisi seçimi

bina yöneticisi seçimi

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''apartman yöneticisi seçimi ve apartman toplantısı'' konulu soruyu yanıtladı. 

Bina yöneticisi nasıl atanır?

Anagayrimenkul üzerinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm varsa bina yönetiminin oluşturulması zorunlu tutuluyor. Peki, bina yöneticisi nasıl atanır?

Bina yöneticisi nasıl seçilir?

Bina yönetiminin seçilmesi kanunen hangi yapılarda zorunlu oluyor? Yönetici atamasının zorunlu olduğu yerlerde bina yöneticisi nasıl seçilir? İşte Kat Mülkiyeti Kanununda yer alan yasal esaslar...

AÖL ders seçimi ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 yılı ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ile sınav takvimi açıklanmıştı. Öğrencilerin ilk olarak AÖL ders seçimi işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, AÖL 1. dönem ders seçimi ne zaman yapılacak?

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Dünyaca ünlü ekonomi dergisinden seçim yorumu: ‘2023’ün en önemli seçimi!’

Dünyaca ünlü The Economist dergisi 9 gün sonra yapılacak seçimlerini kapağına taşıdı. Derginin son sayısı '2023'ün en önemli seçimi' kapağıyla yayımlanırken, konuya ilişkin kaleme alınan yazıda muhalefetin olası zaferinin ekonomik ve siyasi bakımdan büyük bir kırılma yaratacağı aktarıldı.

İşte Bank of Amerika’dan dolar tahmini: Seçimi kim kazanırsa kazansın, dolar yüzde 15 ile 25 arasında artacak!

Seçim öncesi döviz piyasalarında hareketli saatler yaşanıyor. Dolar ve euroda sınırlı da olsa yükselişler gözlenirken, yatırımcılar seçim sonrası fiyatlamaları merak ediyor. Uzmanlara göre ise seçimi kim kazanırsa kazansın döviz kurlarında yükseliş kaçınılmaz.

Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli depremler  yapı dayanıklılığını yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Hadise'nin pırlanta yüzük ve takı seçimi Koçak'ta! Görenler büyülenecek! Koçak 14 Aralık 2022 pırlanta fiyat listesi 

Hadise ''Koçaksa başka'' diyerek Koçak ile bir araya geldi. Koçak pırlanta koleksiyonunun en şık modellerini seçen Hadise'nin pırlanta yüzük ve takı seçimi merak ediliyor. İşte Koçak 14 Aralık 2022 pırlanta fiyat listesi...

Türkiye'de Yılın Otomobili seçimi için 7 finalist belli oldu! İşte finale kalan adaylar arasındaki en iddialı model

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için 38 aday arasından finale kalan 7 model açıklandı.

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler?

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler? Kimler apartman yönetici olabilir? Apartman yöneticisini kim seçer? İşte tüm merak edilenler...

Bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi!

Tesis yönetimi ve profesyonel bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi ve işleyişi kat malikleri dışından seçilen profesyonel yöneticilerin ve firmaların sayılarının artması ile de profesyonel yönetim ve entegre tesis yönetimi bir sektör haline geldi.

Homewıse Turkey Bina Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Homewıse Turkey Bina Yönetimi Anonim Şirketi Silivri'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mesuda Sarı tarafından kuruldu.

Çok bloklu sitelerde yönetici nasıl seçilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemiz tek parsel üzerinde 40’ar daireli 6 blok. Ancak yönetim sanki tek blok yönetimi. Bu durumda da yönetici seçimi için yeterli nisabı bulamıyoruz. Bizim yönetimimizi toplu yapıya göre düzenlememiz gerekmiyor mu?' sorusunu yanıtladı.

Kat malikleri dışından yönetici seçimi nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '6 yıldır yöneticilik yapmaktayım yoruldum. Binada malik olanlardan kimse yönetici olmak istemiyor. Dışarıdan yönetici seçmek için farklı bir nisap mı gerekiyor? Ücreti malik mi ödeyecek kiracı mı?' sorusunu yanıtladı.

4 maddede apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

bina yöneticisi seçimi Haberi

bina yöneticisi seçimi

32 daire 4 dükkanı olan bir apartmanın yöneticisiyim. Yöneticilik yapacak kimse çıkmıyor. Toplantıya bile gelen az oluyor. Bundan sonra yöneticiliği hep benim yapmamı istiyorlar. Olağan genel kurul toplantılarını yapmadan görevime devam etsem bunun kanunen sakıncası var mı? Yoksa ilk toplantıda “3 yılda bir toplantı yapılır veya yönetici seçilir” gibi karar almamız daha mı doğru olur? ● N.D.

Yasa, “Yönetici bir yıllığına seçilir” diyor. Yani yönetici bir yıl için seçilecek, bir yıl görev yapacak. Bir yılın sonunda yapılacak toplantıda yine seçilebilecek. Geleyim toplantıya. Yine yasamıza göre her sene olağan toplantı yapılır. Önemli bir olayın çıkması durumunda olağanüstü toplantı yapılabilir. Toplu yapı mevzuatı gündeme geldiğinde toplantının iki yılda bir yapılabileceği maddesi var. Bu durumda da bir yıl için seçilen yöneticinin iki yıllık...