07 / 05 / 2024

binada eksik iş

binada eksik iş

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu "Binanız eksik mi? " sorusuna yanıt verdi..

Hatay'da depremde 81 kişinin yaşamını yitirdiği binada 'özensiz işçilik' tespit edildi!

Hatay'da 6 Şubat'ta meydana gelen ilk depremde Gökkuşağı Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin 6'sı tutuklu biri firari 7 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 sene 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Riskli binada oturan kiracılar aman dikkat: Kentsel dönüşüm için başvuru yapamazsınız ama ihbar edebilirsiniz! 

Riskli binada oturanlar için yeni yasanın ardından yol haritası belli oldu. Söz konusu yasada riskli bina tespitinde kiracıya başvuru hakkı verilmiyor. Ancak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ihbar yapılabiliyor. İşte ayrıntılar...

İş Bankası, Atatürk'ün vasiyetini 32 yıldır eksik ödüyor iddiası!

Türkiye'nin en büyük 10 bankası arasında yer alan İş Bankası'nın Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetini eksik ödediği iddia edildi.

Kiracılara kötü haber! Sadece 11 TL eksik kira için tahliye kararı!

İzmir'de bir kişi kirasını 11 TL eksik yatırdı. Ev sahibi bu konuyu yargıya taşıdı. Söz konusu kiranın anlaşılan tutar üzerinden yatırılması gerektiğini belirten mahkeme, kiracının tahliyesine karar verdi.

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi ve Nikah Sarayı'nda Deprem Paneli düzenlendi. Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

İşte büyük yıkımın nedeni! 500 binada tespit edilen korkunç gerçekler!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından inanılmaz bir gerçek ortaya çıktı. 500 binada incelemelerde bulunan bilirkişinin söyledikleri yıkımın ardındaki korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

EYT'liler bu habere dikkat: Eksik gün için sadece 3 seçenek var

EYT'de prim günü eksik olan vatandaşlar için 3 seçenekli yol haritasının detayları haberimizde.

Emeklilikte eksik günlere çare bulundu! Emekli olmak için eksik günler nasıl tamamlanır?

Türkiye’de emeklilik şartları insanların en çok merak ettiği konulardan biriyken eksik gün konusu ise tam bir muamma. Peki, emeklilikte eksik günler için ne yapmak gerekiyor? Emeklilikte eksik günler çalışmadan nasıl tamamlanır? Tüm detaylar haberimizde…

Erken emekli olmak isteyenlere müjde! Prim gününüz eksik olsa bile emekli olabilirsiniz! İşte ayrıntılar...

Milyonlarca kişi erken emekli olmanın yollarını ve şartlarını araştırıyor. Eksik primlerin toplu ödenmesi, erken emekli olmayı sağlıyor. Peki eksim prim nasıl tamamlanır? Hangi durumlarda emeklilik yaşı düşürülür? İşte erken emeklilikle ilgili merak edilenler...

Malatya'da çöken binada tadilat yapan işletmecinin ifadesi ortaya çıktı!

Malatya'da çöken binada tadilat yapan işletme sahibi Hikmet D, "Benim yaptığım tadilat bu yıkıma sebep olmamıştır" dedi.

Apartmanlara mahkemeden yönetici atanır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 20 bağımsız bölümlü binada denetçi olduğunu belirten okuyucu, yeni yönetici seçimi için toplantı çağrısı yapıldığını ancak kimsenin gelmediğini söyledi ve yönetici seçiminin nasıl yapılacağını sordu.

ABD'deki Maarif Okulunun yeni binası 2021-2022 eğitim dönemine yetişecek!

Türkiye Maarif Vakfının (TMV) ABD New Jersey eyaletinde yer alan Maarif Okulu tarafından yeni satın alınan binada aileler için eğlence ve tanıtma günü gerçekleştirildi.

Isı pay ölçer sistemi nasıl işler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Beş ay önce taşındığımız binada kaloriferler için pay ölçer olduğunu gördük. Biz de gündüz çalıştığımız için akşamları yaktık ama aylık 155 TL borç geldi. Bu husus kandırıldığımız anlamına gelir mi? Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

binada eksik iş Haberi

binada eksik iş

Bir müteahhitten 2011’de daire satın aldım. Daire bana 2014’te teslim edildi. Benim dairen 10’uncu katta. Ancak müteahhit binaya asansör yapmadı. Kendisine başvuranlara “Param bitti” diyor. Ben satış sözleşmesi yaparken kendisinden senet almıştım. Bu binada asansör olmayışı nedeni ile 10’uncu kattaki dairemi kiraya veremiyorum. Buna karşı ne yapabilirim? ? A.T.


Sizin müteahhit ile yapmış bulunduğunuz sözleşme bir satış sözleşmesi değil de gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi.Size verilen senet de bir teminat senedi. Bu iki tespitten sonra bir üçüncü tespit, sizin binanızda asansör olmayışı, taahhüt edilen bir sistemin yapılmamış olmasının hukuki tanımı "Eksik iş."


Eksik işlerin tespiti halinde müteahhitten tazminat istenilebilir.Bu tazminat eksik işin tamamlanması için gereken masrafın karşılığı olabileceği gibi binanızdaki eksikliğin bağımsız bölümünde yarattığı değer eksikliğinin ve size yansıyan zararın tazmini şeklinde...