23 / 12 / 2024

binalara deniz suyu

binalara deniz suyu

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda tasarruf yapılmasına ilişkin bir önerisini kaleme aldı. 

Gayrimenkul sektöründeki durgunluğa ticari binalar can suyu oldu!  Ticari binalara büyük talep!

Konut satışlarındaki durgunluğuna göre ticari binalara yönelik ilgi hız kesmeden devam ediyor. Bu artan ilginin arkasında yatan nedenleri ve sektörün geleceğini değerlendiren Perlanest Kurucu Ortağı Birsen Engin, önemli açıklamalarda bulundu. 

Deniz suyu sıcaklığı balıkçılığı olumsuz etkiledi! Balık popülasyonu azaldı!

Deniz suyu sıcaklığı balık avcılığını vurdu. Bu durum, balık avcılığını zorlaştırıyor ve balık stoklarının düşmesine sebep oluyor. Sıcaklıkların düşmesi ile beraber hamsinin de artması bekleniyor.

Binalarda tasarruf için deniz suyu kullanılsın önerisi!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda tasarruf yapılmasına ilişkin bir önerisini kaleme aldı. 

Yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında, yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu getirildi.

Hüseyin Alan: Kanal İstanbul Marmara'da sahil bırakmaz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, "Kanal İstanbul yapılacak olursa Karadeniz'den gelen deniz suyu kot farkı nedeniyle Marmara'ya dolacak. Bunun sonucunda da Marmara Denizi'nin kıyılarında sahil kalmayacak" dedi...

Kurbağalıdere ıslah çalışmaları 2017'de bitecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Saatte 1200 metreküp temiz deniz suyu pompaladığımız Kurbağalıdere'de artık hayat başladı. Koku yüzde 90 oranında azaldı. Dereye balıklar geldi. 2017 Temmuz sonuna doğru " dedi.

Veysel Eroğlu: Gazze'ye arıtma tesisi kurulması şart!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'ye deniz suyu arıtma tesisi kurulmasına ilişkin, "Orada yer altı su kaynakları veya yüzey suları yok. Mecburen denizden arıtılması lazım." dedi

Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi için ÇED süreci başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) deniz suyundan içme suyu elde etmek için düğmeye bastı. Maliyeti 600 milyon TL olan Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı projesi için Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı.

Gazze'de deniz suyu arıtma tesisi açıldı!

Türkiye'den Ribat İnsani Yardım Derneği'nin finansmanıyla Gazze'de deniz suyunu tatlı suya çeviren tesisin açılışı yapıldı. İnşa edilen tesisin günlük olarak kamp sakinlerine 25 bin metreküp içme suyu sağlayacak.

Kocaeli sahillerinde deniz suyu analizleri temiz çıktı!

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı deniz suyu analizlerinde İzmit Körfezi ve Kandıra’daki plajlarımızda deniz suyu çok temiz çıktı.

Ege sahillerinde turist yoğunluğunu arttı!

Deniz suyu sıcaklığının 22 derecede ölçüldüğü Fethiye'de yerli yabancı turistler Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belcekız ile Kumburnu plajlarına akın etti.

1988 yılında İstanbul'da deniz bitmiş!

1988 yılında İstanbul ve çevresinde korkusuzca denize girebilecek bir sahil şeridi kalmamış. Florya, Kartal, Kadıköy ve Büyükçekmece'den alınan deniz suyu örneklerinde tehlike sınırının üstünde kolibasile rastlanmış.

Mersin'de temiz deniz için çalışmalar başladı!

Turizmde hedef büyüten Mersin’de büyükşehir belediyesi 2015 yılı sonuna kadar tüm sahil şeridini temizleyecek. Belediye 1,4 kilometrelik deniz deşarjı projesinin yanısıra 30 kilometrelik içme suyu hattını da iyileştirmeyi planlıyor.

binalara deniz suyu Haberi

binalara deniz suyu

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda tasarruf yapılmasına ilişkin bir önerisini yazdı. "Bugün yine bir sohbet yazısı yazmaya karar verdim. Bunun nedeni de Meclis Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu’nun raporu. Rapor iklim değişikliğine vurgu yaparak su tasarrufu için getirdiği bazı önerilerle birlikte, şunu diyor: “Yeni binalara yağmur sularını dairelerin tuvalet sifonlarına aktaracak tanklar yerleştirilmesi.” Yani kabul edilen o ki tuvalet rezervuarları fazla su harcama nedeni. Ben de iki yazımda bunlara karşı önlem alınması gerektiğini ifade etmiştim. Özellikle umumi tuvalet rezervuarları bakımsızlık nedeni ile 24 saat su akıntısına neden olmaktadır. Bu giden su da içme suyudur" değerlendirmesinde bulunan Tamer Heper'in yazısının devamı şu şekilde:

***

Benim önerim şudur, tekrar edeyim: Şehrimizin (İstanbul) Avrupa yakasının üç tarafı deniz, Asya...