03 / 05 / 2024

binalarda çatı kullanımı

binalarda çatı kullanımı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin çoğunluğu elinde bulundurduğu İBB Meclisi’nin, depreme karşı tedbirler kapsamında kentsel dönüşümü hızlandırmak için çatıların kat olarak kabul edilmesine yönelik düzenlemeyi engelleyen kararını veto etti.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

Bina otoparklarında öncelikli kullanım hakkı kime ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini kaleme aldı. 

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımına af geliyor!

Ülkemizde bir taraftan tarım topraklarını korumaya ve ekilmeyen tarım arazilerini de kullanıma açmaya çalışılırken, diğer yandan tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı teşvik eden düzenlemelere imza atılıyor.

Binalarda çelik yapı kullanımı teşvik edilmeli!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi"nin yıl dönümü yaklaşırken, uzmanlar Türkiye'de çelik yapı kullanımının yaygınlaşması ve sistemin teşvik edilmesi gerektiğini bildirdi.

Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu: Binalarda çelik yapı kullanımı arttırılmalı!

Türk Yapısal Çelik Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu, depreme karşı güvenli bir yapı sistemi olan çelik yapının deprem kuşağında yer alan Türkiye’de kullanımının artması gerektiği vurguladı.

GROHE ve Carlson Rezidor Hotel bilinçli su kullanım toplantısı düzenledi!

GROHE ve Carlson Rezidor Hotel Group, otelcilik sektöründe sürdürülebilir su kullanımını desteklemek üzere gerçekleştirdikleri işbirliği çerçevesinde düzenlenen 2. Su Atölyesi’nde otellerde su kullanımında tasarruf sağlayacak yöntemleri tartıştılar.

Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularında birinin sormuş olduğu Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır sorusuna yanıt verdi..

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu uygulamaları hakkında yayınlanan son duyuru!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu uygulamaları hakkındaki duyuruyu bölge müdürlüklerine yolladı. İşte kanun uygulamaları hakkında dağıtılan duyurunun tam metni...

Kullanım hakkının devri sözleşmesi!

Taraflar arasında imzalanacak bir sözleşme ile taşınır ve taşınmaz mallar, haklar veya bir mal varlığı üzerinde kurulabilen hakka kullanım hakkı deniyor. İşte, kullanım hakkının devri sözleşmesi!

İnşaatlarda hatalı demir kullanımı, yeni facialara davet çıkarıyor!

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Şişli'deki asansör faciasının ardından işçi güvenliği ve yapı denetimi konularındaki açıkların daha belirgin hale geldiğini savundu. Öz "İnşaatlarda hatalı demir kullanımı, yeni facialara davet çıkarıyor" dedi

Mobil internet kullanımı artıyor!

Mobil internet kullanımı artıyor. Mobil internet kullanımı artık her alanda kendini gösteriyor. Son dönemde cep telefonu ya da tabletlerinden ev arayanların sayısındaki artış da dikkat çekiyor.

3 MB Atılım İnşaat Taahhüt Hafriyat Nakliyat Gıda Turizm İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3 MB Atılım İnşaat Taahhüt Hafriyat Nakliyat Gıda Turizm İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Muhammet Mustafa Bekiroğlu tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

binalarda çatı kullanımı Haberi

binalarda çatı kullanımı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin çoğunluğu elinde bulundurduğu İBB Meclisi’nin, depreme karşı tedbirler kapsamında kentsel dönüşümü hızlandırmak için çatıların kat olarak kabul edilmesine yönelik düzenlemeyi engelleyen kararını veto etti. İmamoğlu, kararı, bir kez daha görüşülmek üzere İBB Meclisi’ne geri iletti. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, kentsel dönüşüm çalışmalarına katkı sağlamakiçin, çatıların kullanımıyla ilgili yaptığı değişiklik teklifi geçen ay Belediye Meclisi'nde onaylanmamıştı. Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AKP Grubu'nun kabul etmediği değişiklik teklifi, çatıların kullanımına ilişkin düzenleme içeriyordu. Bina yüksekliğini arttırmadan, çatı aralarında bağımsız daire yapılmasını amaçlayan teklif ile kentsel dönüşüme katkı sağlanması hedefleniyordu. Ekonomik bir değer ifade etmeyen çatı aralarının, tapulu bağımsız daire haline gelebilmesi için, İstanbul İmar Yönetmeliği Taslağı hazırlanmıştı. Çatılarla ilgili hükümler içeren...