20 / 11 / 2024

Binalarda Emlak Vergisi Muafiyeti

Binalarda Emlak Vergisi Muafiyeti

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde Emlak vergisinde muaflıklar konusunu kaleme aldı. Emlak Vergisi Kanunu' nda da, diğer kanunlarda olduğu gibi çeşitli muafiyetlere yer verilmiştir...

Arazi emlak vergisi oranı 2015!

Emlak vergisi için ödenecek bedel, binalarda, arsa ve arazilerde farklı oranlarde hesaplanıyor. Peki, bir arazi için ne kadar emlak vergisi ödenir? İşte arazi emlak vergisi oranı 2015...

Yeni binalarda emlak vergisi indirimi!

Emlak vergisi, sahipleri tarafından taşınmaz mallar için ödeniyor. emlak vergisinde meskenler için birtakım vergi muafiyet ve indirimleri bulunuyor. Peki yeni binalarda emlak vergisi indirimi nedir?

Emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi muafiyetine sınır geliyor!

Tarihi eserlere sağlanan emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi muafiyetine sınır geliyor. Buna göre Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı gibi tarihi binalarda bulunan işyerleri emlak vergisinin yarısını, çevre temizlik vergisinin tamamını ödeyecek

Yeni inşa edilen binalarda emlak vergisi!

Emlak vergisi kanunu gereğince yeni inşa edilen binalarda geçici konut muafiyeti bulunuyor. Peki konutlara tanınmış bir muafiyet hakkı şartları nelerdir? İşte yeni inşa edilen binalarda emlak vergisi...

Emlak vergisi oranları 2014!

Emlak vergisi oranları 2014 yılında ne kadar? 2014 yılı emlak vergisi oranı nedir? Binalarda emlak vergisi oranı 2014'te ne kadar? Konutlarda (meskenlerde) emlak vergisi oranı kaç? İşte Emlak vergisi oranları 2014!..

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Binalarda Emlak Vergisi Muafiyeti Haberi

Binalarda Emlak Vergisi Muafiyeti

Emlak Vergisi Kanunu' nda da, diğer kanunlarda olduğu gibi çeşitli muafiyetlere yer verilmiştir. 


1-Binalarda Emlak Vergisi Muafiyeti a) Daimi Muaflıklar Emlak Vergisi Kanunu'nun 4. 

maddesinde, bina vergisinden sürekli olarak muaf tutulan binalar sayılmıştır. 

Katma bütçeli idarelere, il özel idarelerine, belediyelere, köy tüzel kişiliklerine, kanunla kurulan üniversitelere ve devlete ait binalar, Türk Silahlı Kuvvetlerini güçlendirmek amacıyla kurulmuş vakıflara ait binalar, ordu evleri, askeri gazinolar ve kantinler, köyler ve köy birliklerine ait tarım işletme binaları, soğuk hava depoları, içmeler ve kaplıcalar sürekli olarak bina vergisinden istisna olan binalardan bazılarıdır. 

b) Geçici Muaflıklar Konut olarak kullanılan bina ve apartman dairelerinin, 2.500 TL'den az olmamak üzere vergi değerinin 1/4'ü, inşaatlarının tamamlandığı takvim yılını izleyen takvim yılından itibaren beş yıl süre ile geçici muafiyetten yararlanacaktır. Ancak, bunun için...