05 / 05 / 2024

binalarda kamera olmalı mı

binalarda kamera olmalı mı

Mersin'in Tarsus ilçesinde 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yeni yapılacak olan 3 kat ve üzeri binalardan, yeni ruhsat alacak işletmelerden kamera sistemi kurulması istenecek.

Yeni binalarda elektrikli şarj ünitesi zorunlu! Bina ve AVM'lerde kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı?

Türkiye’de elektrikli araçlara olan talep yılın ilk 9 ayında, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 862,8 arttı. Peki bina ve AVM otoparklarında kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı? İşte o rakamlar...

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Binalarda sağlam çatı nasıl yapılmalı?

Binalarda hava şartlarına en çok maruz kalan kısım olan çatıların inşasında profesyonel işçilik ve statik hesap büyük öneme sahip. Peki sağlam çatı nasıl olmalı? Çatılar nasıl yapılmalı?

Binalarda yönetim nasıl olmalı?

Birçok farklı kişinin yaşadığı apartmanlarda, yüzlerce evli büyük sitelerde kararların alınması zor. Bakım-onarım işleri, tadilatlar, alınan paralar, yönetici seçimi, kararlar alınması derken herkesin ortak bir noktada buluşması güç olabiliyor. Peki binalarda yönetim nasıl olmalı?

Binalarda ısı yalıtım yönetmeliği!

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği, 9 Ekim 2008 Perşembe günü 27019 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamındaki belediyeler dahil olmak üzere, bütün yerleşim birimlerindeki binalarda uygulanıyor...

Erdal Bahçıvan: İstanbul'da sanayi olmalı ve yaşamalıdır!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "İstanbul'da sanayi olmalı ve yaşamalıdır. İstanbul sanayisi, Türkiye'nin sanayisinde katma değerli teknoloji konusunda bayraktarlık yapacaktır" dedi.

Villanız tek katlı olmalı, yaşamınıza değer katmalı!

Arıkan Yapı ve Emaar ortaklığında inşa edilen Toskana Vadisi projesi İstanbul Büyükçekmece'de yükseliyor. "Villanız tek katlı olmalı, yaşamınıza değer katmalı!" sloganıyla yola çıkan projenin 2015 Eylül'de ilk etap teslimleri yapılacak.

Kira yasalarına göre kira artışı ne kadar olmalı?

Kira sözleşmelerinin yıllık olarak yenilenmesi halinde kiracıya belli oranlarda zam yapılabiliyor. Peki, kiracıya yapılacak zam nasıl hesaplanır? Kira yasalarına göre kira artışı ne kadar olmalı? İşte Borçlar Kanunu'nda yer alan esaslar...

Kirada zam oranı ne olmalı?

Mesken ve işyeri taşınmaz kiralamalarında, kira sözleşmelerinin yıllık olarak yenilenmesi durumunda, mal sahibinin kiracıya zam yapma hakkı doğuyor. Peki, kirada zam oranı ne olmalı? Kira zammı nasıl hesaplanır?

Yeni binalarda emlak vergisi indirimi!

Emlak vergisi, sahipleri tarafından taşınmaz mallar için ödeniyor. emlak vergisinde meskenler için birtakım vergi muafiyet ve indirimleri bulunuyor. Peki yeni binalarda emlak vergisi indirimi nedir?

İBB, Karaman'a robot kamera gönderdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Karaman'da meydana gelen maden ocağı kazasına kurtarma çalışmalarına katılmak için İSKİ'den teknik ekip ve 450 metre derinlikten görüntü aktarabilen robot kamera gönderdiğini açıkladı.

Kira artışları ne kadar olmalı?

Borçlar Kanunu esasları ile kanunda yapılan değişiklik esasları gereğince taşınmaz kiralamalarında mesken ve işyerinde zam hesaplamaları farklı şekilde yapılıyor. Peki, taşınmazlarda kira artışları ne kadar olmalı?

Ali Ağaoğlu My Towerland reklam filmi ile yine kamera karşısında!

Ali Ağaoğlu My Towerland reklam filmi ile yine kamera karşısına geçti. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, samimi tavırları ve sempatik oyunculuğuyla izleyici ve reklam dünyasından yine tam not aldı.

binalarda kamera olmalı mı Haberi

binalarda kamera olmalı mı

Mersin'in Tarsus ilçesinde 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yeni yapılacak olan 3 kat ve üzeri binalardan, yeni ruhsat alacak işletmelerden kamera sistemi kurulması istenecek. 


Tarsus Belediye Meclis üyeleri, Ekim ayında yaptıkları toplantıda, 2017 yılında yapılacak 3 katlı ve üzeri binalarda ve yeni açılacak işyerlerinde güvenlik kamerası istenmesi için oy birliği ile karar verdi. 

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, konu ile ilgili yönetmelik hazırlandığını söyledi. Başkan Can, "Meclisi'nin Eylül 2016 tarih ve 2016/8-1(66) nolu kararıyla, kuvvetli ve zayıf akım elektrik tesisat projelerine ilave olarak 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren inşaat ruhsatı alacak 3 kat ve üzeri inşaatlar ile yeni işletme ruhsatı alacak iş yerleri için güvenlik amaçlı kamera sistem projelerinin de standartlara uygun olarak projelendirilip eklenmesi ve inşaatlar ile iş yerlerinde uygulanması...