19 / 05 / 2024

binalarda öne çıkma

binalarda öne çıkma

PLANLI Alanlar İmar Tip Yönetmeliği’nin 1 Haziran’da uygulamaya girecek geçici 6. maddesi iki yıl erteleniyor. Sözkonusu madde binalarda öne, yana ve arkaya doğru çıkmaları yasaklayıcı hükümler içeriyordu.

En uygun fiyatlı Bosch çamaşır makinesi kaç TL, özellikleri ne? 30 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Bosch kalitesiyle uygun fiyatı birleştiren WGA141X1TR modeli, 9 kg kapasitesi ile tek seferde çok miktarda çamaşır yıkar. Maksimum sıkma gücü 1000 devir hızındadır. Peki, Bosch WGA141X1TR çamaşır makinesi ne kadar? İşte detaylar...

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar?

Jeofizik mühendislerinden "binalarda risk tespiti" uyarısı geldi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar? İşte uzaman isimden dikkat çeken açıklama...

Narlıdere'de lüks sitenin hızla yanmasının nedeni ne? Binalarda hangi önlemler alınmalı?

İzmir Narlıdere’deki lüks bir sitede çıkan yangında 8 katın hızla alev almasının nedenleri uzmanı tarafından tek tek sıralandı.  İnşaat sırasında atılan bazı hatalı adımlar binaları adeta kağıttan evler gibi bir anda küle çeviriyor.  Peki yangına karşı binalarda nelere dikkat edilmeli?

Depremden etkilenen 11 ildeki natamam binalarda hasarların gizlenmesine geçit verilmeyecek!

Depremlerden etkilenen 11 şehirdeki teknik heyet tarafından natamam binalarda hasar tespit incelemelerine başlandı. Böylelikle inşa halindeki binalarda meydana gelen deprem hasarının sıva ve boyayla kapatılarak gizlenmesinin de önüne geçilecek.

Depozito ne kadar geri alınır?

Depozito konusuna dair pek çok kiracı evden veya mülkten çıkma esnasında aynı soruyu soruyor. “Depozito ne kadar geri alınır?” sorusu yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen detaylar!

Yeni yapılarda otopark zorunluluğu ne olacak?

Kentsel dönüşüm ile yeni yapılacak olan binalarda otoparkların ne olacağı merak konusu ne oldu. Olaycom.'dan Günay Yumruktay  bugünkü köşe yazısında otopark zorunluluğunu kaleme aldı.

Dikkat! 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı var mı?

Covid-19 sebebiyle tüm illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, hafta içi ise saat 19.00'a kadar sokağa çıkılabiliyor. 23 Nisan'ın resmi tatil olması ve cuma gününe denk gelmesi nedeniyle insanlar, 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusuna yanıt arıyor...

Binalarda kat çıkma dönemi sona eriyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından önümüzdeki ay hayata geçirilecek olan BKS uygulaması ile binalarda kat çıkma ve kolon kesme uygulamalarının önüne geçilecek. 

Komşu gürültüsüne karşı en etkili çözüm: Binalarda ses yalıtımı!

Pandemi sürecinde evlerde daha fazla vakit geçirilmesi sebebiyle, binalarda gürültüye karşı duyarlılığın yükseldiğini söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ses yalıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yılbaşı sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak ve kaç gün sürecek?

Koronavirüs salgınıyla mücadele topyekun devam ederken vaka sayısını kontrol altında tutabilmek için yılbaşında sokağa çıkma yasağı kararı alındı. Kimlerin muaf olacağı, hangi tarihleri ve saatleri kapsadığına dair tüm detaylar genelge kapsamında yer aldı.

Eviniz depreme ne kadar dayanıklı?

Depremin er ya da geç geleceğini bilerek çürük binalarda oturmaya devam etmenin kumar oynamakla eşdeğer olduğu İzmir depremiyle tekrar anlaşıldı. Peki yaşadığınız bina depreme ne kadar dayanıklı? Binanızda deprem riski var mı? İşte bu küçük testle öğrenebilirsiniz...

Malatya ve Elazığ depreminde usulüne uygun yapılmış binalarda hasar yok! 

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Elazığ depremiyle ilgili olarak, usulüne göre yapılmış ve sağlam olan yapılarda hasar olmadığını belirtti ve "Türkiye geçmişte yaşadığı sıkıntılardan tecrübe ve deneyim edindi" dedi...

binalarda öne çıkma Haberi

binalarda öne çıkma

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat sektöründen gelen talepler üzerine imar düzenini baştan aşağı yenileyen ‘Planlı Alanlar İmar Tip Yönetmeliği’nin 1 Haziran’da uygulamaya girecek geçici 6. maddesini iki yıl ertelemeye hazırlanıyor. Değişiklikle ilgili yazının Başbakanlığa gönderildiği öğrenilirken, düzenlemeyle mülkiyetle ilgili hak kayıplarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. İki yıl ertelenen düzenleme binalarda öne, yana ve arkaya doğru çıkmaları yasaklayıcı hükümler içeriyordu. İnşaat sektörü temsilcileri ertelemenin sektörü rahatlatacağını düşünüyor.


SEKTÖR RAHAT NEFES ALIR


Bakanlıkla sektör temsilcilerinin bir süredir devam eden görüşmeleri olumlu sonuç verdi. Buna göre söz konusu yönetmeliğin geçici 6. maddesiyle ilgili sektörün çekincelerini olumlu karşılayan bakanlık, 1 Haziran 2014’te yürürlüğe girecek olan maddenin 2016 yılına ertelenmesi için Başbakanlığa yazı gönderdi. İlgili madde binalarda öne, yana ve arkaya doğru çıkmaları yasaklayıcı hükümler içeriyordu. Yönetmeliğin...