04 / 05 / 2024

Binali Yıldırım başbakan mı oldu

Binali Yıldırım başbakan mı oldu

AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 11 yılı aşan bakanlık görevinde çalışkan ve başarılı bir isim olarak öne çıktı.

Binali Yıldırım: Kanal İstanbul bu sene başlayabilir!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''Kanal İstanbul'un finanasmanında bir sorun yok. Rant projesi diye iddialar vardı bu doğru değil. Proje her an başlayabilir'' diye konuştu.

İzmir'e 'Binali Yıldırım Millet Bahçesi' müjdesi!

İzmir Kemalpaşa'da açılması planlanan millet bahçesine son başbakan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın adı verilecek.

Binali Yıldırım dönemindeki mega projeler!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde "Başbakanlık" yürürlükten kaldırıldı. Son başbakan Binali Yıldırım döneminde, dünyadaki 10 büyük projeden 6'sı Türkiye'de gerçekleştirildi.

Binali Yıldırım: Faizleri aşağıya indireceğiz!

Anadolu Ajansı Editör Masası Özel'e konuk olan Başbakan Binali Yıldırım, "Faizleri aşağıya indirmek, enflasyonu aşağıya çekmek ana önceliklerin başında geliyor." dedi..

Binali Yıldırım'dan şeker fabrikaları açıklaması!

Şeker fabrikalarıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "14 şeker fabrikası özelleştirme için ilana çıktı. Zannediyorum nisan ayında teklifler alınacak. Ondan sonra duruma göre karar verilecek." dedi.

Binali Yıldırım: Şehirleri yeni baştan imar ettik!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, son 16 yıllık dönemde şehirleri adeta yeni baştan imar ettiklerini söyledi.

Binali Yıldırım'dan faiz çağrısı!

Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen DEİK Yönetim Kurulu Toplantısı'nda faiz ve enflasyona yönelik seferberlik çağrısında bulundu. 

Binali Yıldırım Aksaray'da 3 bin 876 konut yaptık!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Aksaray'da 3 bin 876 konut yaptıklarını söyledi.

Binali Yıldırım: 5 bin vakıf eserini metruk durumdan çıkardık!

Başbakan Binali Yıldırım, Hamamönü'ndeki Mehmet Akif İnan Vakfı hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar 15 yıllık iktidarımız döneminde 5 bin vakıf eseri, metruk durumdan çıkarıp başta büyük camilerimiz olmak üzere ihya ettik" dedi.

Binali Yıldırım: Depreme hazır olmak için çok sıkı çalışmalıyız!

Başbakan Binali Yıldırım "Deprem öldürmüyor da depreme hazırlıksız olmak öldürüyor. Depreme hazır olmak için de çok ama çok sıkı çalışmamız lazım." dedi.

Binali Yıldırım'dan kentsel dönüşüm mesajı!

Başbakan Binali Yıldırım Başıbüyük'ün Anadolu Yakasının yıllardan beri bilinen en eski muhitlerinden olduğunu dile getirerek, mahallelilere kentsel dönüşüm mesajı verdi.

Binali Yıldırım'dan yabancı yatırımcılara davet!

Londra'daki temaslarının son günü gerçekleşti. Başbakan Binali Yıldırım, yabancı yatırımcılarla buluştu. Yıldırım, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.

Binali Yıldırım'dan Çanakkale Ayvacık’a konut müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale Ayvacık’da meydana gelen depremden dolayı yıkılan evlerin bu yılın sonuna kadar yenilerinin yapılacağı müjdesini verdi.

Binali Yıldırım başbakan mı oldu Haberi

Binali Yıldırım başbakan mı oldu

AK Parti'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakma kararından sonra genel başkanlığa aday gösterilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 11 yılı aşan bakanlık görevinde çalışkan ve başarılı bir isim olarak öne çıktı.


Türkiye'de en uzun süre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapan Yıldırım, yaklaşık 255 milyar liralık yatırıma imza attı. Yüksek hızlı tren, Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Boğazı'na 3. Köprü, İstanbul-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez Geçişi Köprüsü gibi mega projeleri hayata geçiren Yıldırım'ın icraatleri, AK Parti'nin sloganı haline gelen "Hayaldi gerçek oldu" denilen projelerin büyük bir bölümünü oluşturdu.


Türkiye'yi mobil iletişimde 4,5G teknolojisiyle tanıştıran Yıldırım'ın "yolları böldük gönülleri birleştirdik", "havayolunu halkın yolu yaptık" sözleri rakamlara da yansıdı. 24 bin 280 kilometre bölünmüş yol hizmete girdi, aktif havalimanı sayısı 26'dan 55'e,...