05 / 05 / 2024

bindirme mimari nedir

bindirme mimari nedir

İstanbul Kartal'da yer alan ve üç kat kaçağı bulunan binanın çökmesinden sonra gözler İstanbul'daki yapılaşmaya çevrildi.

İstanbul'da gözler bindirme mimari örneklerinde!

İstanbul Kartal'da yer alan ve üç kat kaçağı bulunan binanın çökmesinden sonra gözler İstanbul'daki yapılaşmaya çevrildi.

Mimari proje neleri kapsar?

Mimari proje, inşa edilecek yapı için yapılan hazırlıkların başında geliyor. Peki, mimari proje nedir? Mimari proje neleri kapsar?

Kırsal sit alanı nedir?

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olan, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik, mimari ve benzeri özelliklerini yansıtan alanlara sit alanları deniyor. Peki, kırsal sit alanı nedir?

Kentsel arkeolojik sit alanı nedir?

Tarih öncesi devirlerde yaşayan medeniyetlerin sosyo-ekonomik, mimari, kültürel ve benzeri özellikleri hakkında bilgi veren alanlara sit alanları deniyor. Peki, Kentsel arkeolojik sit alanı nedir?

Bir mimari tasarımı iyi tasarım yapan şey nedir?

Kişiye özel tasarım inşaat sektörü için çok iddialı olsa da tasarım ödüllü projelere sıklıkla rastlıyoruz. Peki, son kullanıcı için konut projelerinde tasarım sözcüğü nasıl okunmalı, nasıl anlaşılmalı? Bir mimari tasarımı iyi tasarım yapan şey nedir?

Çatı piyesi nedir?

Çatı eğimleri, kullanılacak çatı malzemesi ile yörenin mimari özelliği ve iklim şartları dikkate alınarak ilgili idarenin tasvibi ile tayin ediliyor. Peki, çatı piyesi nedir? Çatı piyesi nasıl hesaplanır?

Reintegrasyon nedir?

Mimaride yapılan esaslı onarımlar arasında "Reintegrasyon" işlemi de bulunuyor. Peki mimari reintegrasyon nedir? Reintegrasyon kelimesinin anlamı nedir? Reintegrasyon nasıl yapılır? İşte reintegrasyon işlemi ile ilgili bilgiler..

İnşaat istikamet rölevesi nedir?

İnşaat ruhsatı alınmadan önce çizilecek olan mimari projeye altlık olmak üzere imar durumuna uygun olarak hazırlanan inşaat istikamet rölevesi nedir? İşte inşaat istikamet rölevesi dilekçe örneği...

Restorasyon nedir?

Restorasyon nedir?: Bir mimari eserin, zamanla veya başka bir nedenle zarar görmüş, bozulmuş kısımlarını, o eserinin sanat değerine ve eski şekline zarar vermeden sanat bakımından tamir ve rehabilite edilmesidir...

Bağımsız bölüm numarası nedir?

İşyeri, konut, büro gibi niteliğe sahip gayrimenkullerin tapuları üzerinde mimari projelerinden itibaren listelenmiş ve kat irtifakı kurulması aşamasında da kütük kayıtlarıyla tescillenmiş olan numaralar, bağımsız bölüm numarası nedir? cevabıdır...

Mimari proje nedir?

Mimari proje nedir ve nasıl hazırlanır? Tüm bu soruların yanıtını merak ediyorsanız haberimizi okuyun...

Parselasyon planı nedir?

Yol, meydan, yeşil alan, park gibi kamu hizmet alanlarının imar planına göre tesis edilmesi parselasyonu ifade ediyor. Peki, parselasyon planı nedir, detayları haberimizde...

Arazi kayması nedir?

Arazi kayması ile ilgili hususlar Türk Medeni Kanunu'nunda açıklanmıştır. Buna göre arazi kayması nedir, detayları haberimizde...

bindirme mimari nedir Haberi

bindirme mimari nedir

İstanbul'un Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi'nde yer alan ve üç kat kaçağı bulunan binanın çökmesinden sonra gözler İstanbul'daki yapılaşmaya çevrildi.

Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, 90'lı yıllarda şehrin çeperlerinde inşa edilen ruhsatlı ve ruhsatsız binaların bir çoğunda fazladan eklenti bulunurken, tarihi semtlerde ise eski yapıların üzerine apartman ve plazalar yapıldı. Beyoğlu'ndan Üsküdar'a Şişli'den Fatih'e kadar bir çok bölgede "bindirme" mimarinin örnekleri görülüyor.

Beyoğlu Tepebaşı

Tepebaşı’nın eski hali

Maksim Gazinosu

Taksim Meydanı’ndaki eski Maksim Gazinosu’nun eski hali

İstiklal Caddesi


Osmanbey


Maçka

Şişli


Bağlarbaşı