29 / 04 / 2024

Bingöl kira fiyatları

Bingöl kira fiyatları

Bingöl’de her yıl inşa edilen binlerce konuta rağmen kira fiyatları yükseliyor. Satılık ev fiyatlarına paralel olarak arttırılan kira bedelleri, kanunda yapılan düzenlemelere rağmen artış gösteriyor.

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Ankaralılara çifte müjde! Ankara'daki konut ve kira fiyatları 2024 yılının ilk 6 ayında düşebilir! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'daki konut ve kira fiyatlarının 2024 yılının ilk 6 ayında düşebileceğini açıkladı.

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira fiyatlarında deprem etkisi yaratacak düşüş!

Eylül ayında konut satışları yüzde 15 oranında düşerken, kira fiyatlarında da aylar sonra ilk defa düşüş yaşandı. Peki, fiyatlardaki düşüşün sebebi ne ve düşüş devam edecek mi? Gayrimenkul Uzmanı Alican Aktaş, konuya ilişkin tüm merak edilenleri cevapladı.

Metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor! İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları!

Endeksa tarafından açıklanan resmi verilere göre, metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor. İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları...

Anadolu'da kira fiyatları metropollere yetişti: Barınma sorunu yayılıyor!

İstanbul kadar olmasa da Anadolu kentlerinde de kira fiyatları yükseliyor. Nevşehirliler 7 bin, Aksaraylılar 8 bin ve Konyalılar ise 12 bin liraya kadar yükselen kiralarla karşılaşıyor. 

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu! Fiyatlar nasıl düşer? 

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer? 

Kira fiyatlarına dur diyecek yöntem! Vatandaşın kan ağladığı sorun çözüme kavuşuyor

Kira fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi yaşanıyor. 8 milyon kiracıyı nasıl bir sistem beklediği merak ediliyor. Kira artışında TÜFE’nin 12 aylık ortalaması yerine üst sınır getirilmesi hedefleniyor. İşte tüm detaylar...

Kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

Türkiye’de konut kiraları neredeyse toplumsal bir kriz haline gelmek üzere. Peki kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

Kira fiyatlarını düşürecek yeni formül! 3+1 dairede kirayı 4 bin liraya

Son 1 yılda kira fiyatları sonrası hükümet harekete geçti. TOKİ sosyal konut projesinde ilk temeller dün atılmıştı. Bununla beraber özel sektör de harekete geçerek dar gelirli vatandaşlara rahata nefes aldıracak yeni bir formül paylaştı. İşte haberin detayları...

Kira fiyatları artacak mı? İFM Kanun Teklifi konut sektörünü nasıl etkiler? 

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, İstanbul Finans Merkezi ile fiziki alanın kısıtlandığına dikkat çekerek, kira fiyatlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ev sahipleri yeni çözümler peşinde! Kira fiyatlarına zam mı geldi?

Kira fiyatlarına zam yapılıp yapılmadığı kiracılar tarafından araştırılıyor. Bilindiği gibi konutta kira artışına sınırlama getirildi. Ancak ev sahipleri bu duruma bir çözüm geliştirdi. İşte o çözüm!

Konut ve kira fiyatları nasıl düşer?

Tüm Türkiye'de artan konut ve kira fiyatları karşısında vatandaşlar çözüm bekliyor. Peki, bu fiyat artışı nasıl engellenebilir?

Bingöl kira fiyatları Haberi

Bingöl kira fiyatları

Yoksulluk ve işsizliğin hâkim olduğu kentte, kiralardaki artış vatandaşların belini büküyor. Ev kiralarına her yıl keyfi olarak düzenli zam yapan birçok mülk sahibi kira oranlarını zulme dönüştürürken, asgari ücretle geçinen vatandaşlar aylık kazancının yarısını kiraya ödüyor.


EN ÖNEMLİ ETKEN ÜNİVERSİTE


Emlak sektörüne göre, kentteki kira artışlarının en büyük faktörü üniversite. Yurt yokluğundan dolayı barınma sorunu yaşayan öğrenciler, konuta olan talebin artışına neden oluyor.


Emlak işletmecisi Adnan Ertuğrul, artan kiralarla ilgili; “Kira artışında en büyük önemli etken, üniversitenin açılmasıdır. Üniversitesi ile birlikte dışarıdan binlerce öğrenci şehrimize geldi. Öğrencilere yetecek şekilde yurtların olmaması, kiralarda artış yaşanması en büyük etken oldu” dedi.


Kira artışlarındaki yükselişlerin durması için öncelikle üniversite öğrencilerin en temel sıkıntılarından olan yurt sorunu çözülmeli.  Ev sahipleri ile kiracı kişiler arasında her yıl düzenli...