18 / 05 / 2024

Bir binaya ne kadar demir gider inşaat temelinde kaç ton demir gider

Bir binaya ne kadar demir gider inşaat temelinde kaç ton demir gider

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binalar için merak edilen ve önceden hesaplanması gereken hususların arasında "demir" geliyor. Peki, bir metrekareye ne kadar demir gider? Bir binaya ne kadar demir gider?

30 bin TL'nin banka banka aylık getirisi ne kadar? Bankalardan kazandıran mevduat faizleri!

Vatandaşlar ellerindeki birikimlerini yatırımda kullanmak için araştırmalar yaparak en fazla kazancı hangi kaynaktan sağlarım diye merak ediyorlar. Buna göre, bankalar da aylık mevduat getiri oranlarını yeniliyor. 30 bin TL'si olan bir vatandaş bir ayda ne kadar kazanç sağlar?

Kiracı ev sahibine aidat borcu bırakırsa hakkında ne yapılır?

Kiracılar ev sahiplerine sıkıntı yaratıp aralarındaki ev sahibi kiracı ilişkisini zora sokabiliyorlar. Kiracıların ev sahiplerine aidat borcu bıraktığı durumlar yaşanabiliyor. Ev sahipleri peki böyle bir durumda ne yapabilirler.

Konut almak isteyenler yeni takas yöntemine başvurdu! Elinde ne var ne yok paketler halinde sunuyor!

Yatırımcılar, bir konut alabilmek için artık elindeki bir konutu, otomobili ve arsasını paket olarak sunmaya başladı. Yani tek bir ürüne dair bir çok ürünle teklif gelmiş oluyor...

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

Ekmek, un, süt, şeker, peynir derken bir zam da ona. Markette satılmıyor ama evlerin vazgeçilmezi

Türkiye'de enflasyonla birlikte ekmek, un, süt, şeker ve peynire zamlar gelmeye devam ediyor. Vatandaşların evde vazgeçilmez olarak kullandığı bir ürüne daha zam geldi.

Un, süt, yumurta, ekmek derken vazgeçilmez bir ürüne daha büyük zam. Markete gittiğinizde kasada donup kalmayın

Vatandaşların en çok tükettiği ürünleri enflasyon vurdu. Un, süt, yumurta, ekmek derken vatandaşların çok sık tükettiği bir ürüne daha zam geldi.

Yüzde 80 düşük faizle kredi alın! Böyle bir kredi ne görüldü ne de duyuldu

Paraya ihtiyacı olan vatandaşlar en uygun krediyi nasıl alacaklarını araştırıyorlar. Bu vatandaşlara yönelik çok önemli bir açıklama yapıldı.

Markete gidenler kasanın önünde donup kalmasın. Un, süt ve yağdan sonra bir zam daha. Eski fiyat geçmişte kaldı

Markete giden vatandaşlara önemli bir duyuru yapıldı. Un, süt ve yağdan sonra bir ürüne daha zam geldi. Yeni fiyatı öğrendiğinizde kasada donup kalmamak için bakın.

ŞOK’ta yüzlerce indirim bir güne sığdı! Yeşil zeytin 27 TL’ye, pilavlık pirinç 17 TL’ye, borcam tencere 100 TL’ye düştü!

ŞOK’un 4 Mayıs tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi resmi internet sitesinden paylaşılırken yeşil zeytin 27 TL’ye, pilavlık pirinç 17 TL’ye, borcam tencere 100 TL’ye düştü. İşte ŞOK 4 Mayıs 2023 fiyat listesi...

A101’de yüzlerce indirim bir güne sığdı! Airfryer 1800 TL, dikiş makinesi 3300 TL, elektrikli süpürge 2100 TL...

A101’in yeni indirimli ürünler kataloğu müşterilerin beğenisine sunulurken, 4 Mayıs’a Airfryer 1800 TL’ye, dikiş makinesi 3300 TL’ye, elektrikli süpürge 2100 TL’ye düşecek. İşte 4 Mayıs 2023 A101 fiyat listesi...

BİM’de yüzlerce indirim bir güne sığdı! Masa örtüsü 119 TL, banyo paspas seti 145 TL, yuvarlak tepsi 19,50 TL...

BİM’in 28 Nisan 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi müşterilerin beğenisine sunulurken masa örtüsü 119 TL’ye, banyo paspas seti 145 TL’ye, yuvarlak tepsi 19,50 TL’ye düştü. İşte BİM fiyat listesi 28 Nisan...

A101'de yüzlerce indirim bir güne sığıyor! Airfryer 1200 TL, migrodalga fırın 2 bin TL, çelik kettle 200 TL...

A101’e beklenen dev indirimler geliyor. A101’in yeni indirimli ürünler kataloğu fiyat listesi yayımlanırken, 27 Nisan’dan itibaren airfryer 1200 TL, migrodalga fırın 2 bin TL, çelik kettle 200 TL fiyatlarıyla olarak satışa sunulacak. İşte A101 fiyat listesi 27 Nisan 2023...

BİM’de yüzlerce indirim bir güne sığdı! Buzluk termos 300 TL, termo izolasyonlu çanta 135 TL,kayık tabak 27,50 TL...

BİM’in 20 Nisan 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi müşterilerin beğenisine sunulurken; buzluk termos 300 TL’ye, termo izolasyonlu çanta 135 TL’ye, kayık tabak 27,50 TL’ye düştü. İşte BİM 20 Nisan 2023 fiyat listesi...

Bir binaya ne kadar demir gider inşaat temelinde kaç ton demir gider Haberi

Bir binaya ne kadar demir gider inşaat temelinde kaç ton demir gider

Binaya ne kadar demir gider?

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binalar için merak edilen ve önceden hesaplanması gereken hususların arasında "demir" geliyor. Peki, bir binaya ne kadar demir gider? 1 metrekareye ne kadar demir gider?


Bir binaya ne kadar demir gideceğini hesaplamak için öncelikle, binanın kaç katlı olacağının, katların kaç metrekare olacağının, bodrum yapılıp yapılmayacağının netleştirilmesi gerekiyor.


Ayrıca kullanılacak olan beton sınıfı de bu süreçte önem taşıyor. Ayrıca binanın kaçıncı deprem bölgesinde, bitişik nizam veya ayrık nizamda mı inşa edileceği, bina yüksekliğinin ne olacağı, temelde binanın oturma alanı, kolon sayısı da maliyeti belirleyebiliyor.


Bodrum yapılacaksa radyal temelde perde betonları ile beraber 12 ton demir kullanılabiliyor. Eğer bodrum yapılmayacaksa temelde 7 ton, ondan sonrası her kat için ortalama 3-4 ton civarında demir gidiyor.


Ortalama olarak; 

Temelde...