04 / 05 / 2024

bir evin yıllık elektrik ihtiyacı

bir evin yıllık elektrik ihtiyacı

Yıllık enerji ihtiyacı; Binanın birincil enerji cinsinden ortama bir yıl içerisinde verilmesi gereken ısı enerjisi miktarına deniyor. Peki bir evin yıllık enerji ihtiyacı ne kadardır?

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesinin bir yıllık yapılmış olması, sene sonunda çıkacağınız anlamına gelmiyor!

Kiracı ve ev sahibini yakından ilgilendiren kira sözleşmesinde önemli ayrıntılara dikkat edilmesi gerekiyor. Ev sahipleri bir yıllık yapılan kira sözleşmesinde kiracısını evden çıkartma girişiminde bulunabiliyor, fakat süreç bu şekilde ilerlemiyor. İşte ayrıntılar...

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken mesaj: Bir yıllık kaybım 228 bin TL!

Ev sahibi ve kiracılar arasında sert rüzgarlar esmeye devam ederken, mağdur bir ev sahibinin mesajı oldukça dikkat çekti. Yaşadığı mağduriyeti paylaşan ev sahibi bir yıllık kaybının 228 bin TL olduğunu söyledi.

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

Sahildeki aylık loca fiyatı dudak uçuklattı! 1 yıllık ev kirasına denk geliyor!

Antalya'da sahildeki işletmelerde loca kiralamak isteyenler günlük 3 bin lira, aylık kiralamak isteyenler de 75 bin lira ödüyor. Bu kapsamda, 1 aylık loca kiralama ücreti kentteki en ucuz evin yıllık kira bedeline denk geliyor.

Depremin vurduğu ilde 120 yıllık konağı görenlerin feleği şaştı! Sokak yerle bir oldu ama o dimdik ayakta!

Malatya, Kahramanmaraş depreminden en çok etkilenen şehirlerden biridir. İlk depremde birçok binanın yıkıldığı bir şehirde, artçı sarsıntılar hasarlı binaları yıktı. Battalgazi semtindeki 120 yıllık konağı ziyaret edenler hayran kaldı. İşte bu konağın son hali...

Evin önünde yatarken bile cep yakıyor. İşte evin önünde yatan bir otomobilin yıllık masrafı

Hiç trafiğe çıkmasa, hiç akaryakıt kullanmasanız bile kapının önünde tuttuğunuz bir otomobilin yıllık faturası epey kabarık. Bu fatura 2023 zamlarıyla birlikte epey can yakacak gibi. İşte yatan bir otomobilin yıllık masrafı...

Hazine arazilerinin yıllık kira artışları yüzde 9'a düşürülüyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine arazileriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni bir kararla bu 55 bin çiftçimizin kira sözleşmelerinin yıllık artış bedelini yüzde 22'den yüzde 9'a indiriyoruz" dedi.

120 yıllık veriler açıklandı! Korkutan deprem uyarısı!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, 120 yıllık kayıtlara göre Türkiye'de her 6 yılda bir büyük deprem olduğundan bahsederek, önemli uyarılarda bulundu.

Mersin'deki 600 yıllık Azakhan'da moloz ve çirkin beton yığınları birikti!

Mersin’de bir zamanlar kent ticaretinin kalbi olan ve iş hanı yapılmak üzere yıkılan kent merkezindeki tarihi Azakhan’ın beton yığını oldu. 600 yıllık olduğu tahmin edilen yapının yerine 90’lı yıllarda iş hanı yapılmak istenmesi Mimarlar Odası Mersin temsilciliği sayesinde engellendi.

Ekrem İmamoğlu'ndan bir yıllık İstanbul yatırımları raporu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, başkanlıkta bir yılını tamamladı. İmamoğlu, 23 Haziran günü Haliç Kongre Merkezi'nde değerlendirme toplantısında, bir yıllık İstanbul raporunu açıklayacak...

Safranbolu'da 100 yıllık tarihi konak çöktü!

Karabük Safranbolu'da 100 yıllık bir tarihi konakta yangın çıktı. Konak, yangın soğutma çalışmalarından sonra çöktü...

AXA Sigorta, sigortalılarının konut primlerini yıllık poliçe tutarından düşüyor!

AXA Sigorta, koronavirüs sebebiyle yaşanılan bu zorlu dönemde sigortalılarına destek olmak için kasko ve konut poliçelerinin yıllık primlerinde bir aya karşılık gelen tutarını indirim olarak poliçelerine yansıtıyor. 

Silivri'de 40 yıllık binanın yıkımı başladı!

İstanbul'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Çalışmalar sonucunda Silivri Belediyesi, 26 Eylül 2019’da Silivri açıklarında yaşanan 5.8’lik deprem sonrasında 40 yıllık bir binanın yıkımına başladı.

bir evin yıllık elektrik ihtiyacı Haberi

bir evin yıllık elektrik ihtiyacı

Bir evin yıllık enerji ihtiyacı ne kadardır?

Yıllık enerji ihtiyacı; Binanın ısıtma, sıhhi sıcak su, soğutma, elektrik ve aydınlatma sistemleri için birincil enerji cinsinden ortama bir yıl içerisinde verilmesi gereken ısı enerjisi miktarına deniyor. Peki bir evin yıllık enerji ihtiyacı ne kadardır?


Bir evin yıllık enerji ihtiyacının hesabına ilişkin esaslar, 5 Aralık 2008 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde yer alıyor.


Yıllık enerji ihtiyacı

MADDE 27 – (1) Yıllık Enerji İhtiyacı için ihtiyaç duyulan;


a) Binanın ısıtma ve soğutma enerjisi ihtiyacı hesabı, Bakanlık tarafından yayınlanacak ilgili tebliğe göre,


b) Binanın aydınlatma enerjisi ihtiyacı hesabı, TSE tarafından çıkartılan ilgili standartlar, burada bulunmaması halinde ilgili Avrupa standardlarına göre,


c) Binanın sıhhi sıcak su üretimi için kullanılan enerji ihtiyacı hesabı, TSE tarafından çıkartılan ilgili standartlar, burada bulunmaması...