04 / 05 / 2024

birleşik inşaat endeksi

birleşik inşaat endeksi

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Şubat 2018 sonuçlarına göre; mevsimsellik etkisindeki kış aylarında inşaat işleri ve inşaat malzemeleri sanayisinde yaşanan geleneksel yavaşlama aşıldı.

TÜİK açıkladı: İnşaat ciro endeksi yüzde 98,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 65,3 arttı.

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

İnşaat malzemesi sanayi endeksi 71,97 puana yükseldi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği tarafından ve merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Ağustos 2023 sonuçları açıklandı. Açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi endeksi 71,97 puana yükseldi

Birleşim1 İnşaat Otomotiv Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birleşim1 İnşaat Otomotiv Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Servet Gürbüz tarafından kuruldu.

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü aktivitesi Ağustos'ta hız kesti!

Birleşik Krallık'ta, artan faiz oranları ve ekonomideki yavaşlama nedeniyle ağustosta inşaat sektörü aktivitesinin Ağustos ayında hız kestiği belirtildi.

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

Pandemi sonrası bir ilk! İnşaat malzemeleri endeksi en düşük seviyede!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ne göre inşaat malzemeleri endeksi en düşük seviyede görüldü. İşte raporun detayları…

Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamaları Mayıs'ta azaldı! İşte o veriler...

​​​​​​​Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Peki ABD'de inşaat harcamalarında son durum ne? İşte ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan Mayıs 2022'ye ilişkin inşaat harcamaları

İnşaat maliyet endeksinde büyük artış! İşte Nisan 2022 inşaat maliyet endeksi verileri...

İnşaat maliyet endeksi 2022 Nisan ayı verileri açıklandı. Verilere göre nisan ayından inşaat endeksi mart ayına göre yüzde 6,12 arttı. İşte Nisan 2022 inşaat maliyet endeksi rakamları...

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Eylül 2021'de ne oldu?

Resmi olarak açıklanan Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Eylül ayı sonuçlarına göre; Eylül ayında inşaat malzemeleri sanayisinde  faaliyetler yüksek büyüme gösterdi.

Birleşik Krallık'ta inşaat PMI ağustosta 54,6 puana düştü!

Birleşik Krallık'ta inşaat PMI ağustos ayında 54,6 puana düştü. Endekse göre ağustos ayında konut inşaatları artarken, ticari binalar ve inşaat mühendisliği faaliyetleri geriledi.

Birleşik Krallık inşaat PMI temmuzda 58,1 puana yükseldi!

Birleşik Krallık'ta inşaat PMI temmuz ayında 58,1 puan olarak açıklandı. Açıklanan verilere göre yeni siparişlerde şubat ayından bu yana en büyük artış kaydedildi.

Birleşik Krallık yapı inşaat izinlerini hızlandırdı!

Birleşik Krallık Yerel Yönetim ve Konut İşleri Bakanı Robert Jenrick, inşaata elverişli alanlar, "üç kategoride" değerlendirilecek. 'Hastane, okul ve konut' inşası için yapı inşaat izinleri otomatik olarak verilecek.

birleşik inşaat endeksi Haberi

birleşik inşaat endeksi

Şubat ayı içerisinde özellikle faaliyetlerde beklentilerin üzerinde bir canlanma yaşandı. Yurtiçi ve yurtdışı siparişlerin artışa geçtiği Şubat ayında, sektör dışı riskler nedeniyle temkinli bir beklenti eğilimi de yaşanmaya başlandı.

TÜRKİYE İMSAD tarafından her ay düzenli olarak açolşamam İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Şubat 2018 sonuçları açıklandı. Şubat ayında 1,1 puan artış göstererek 100,06 puan olarak gerçekleşen Bileşik Endeks, böylece 4 ay sonra yeniden 100 puan seviyesinin üzerine çıktı. Şubat ayındaki bu gelişmelerin ardından Bileşik Endeks geçen yılın Şubat ayına göre 9,85 puan daha yüksek gerçekleşirken, tüm alt endeksler geçen yılın üzerinde kapandı.

Mevsimsellik etkisiyle inşaat işleri ve inşaat malzemeleri sanayisinde yaşanan yavaşlamanın bu yıl erken aşıldığı vurgulanan Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nde, şu bilgilere yer verildi. 

Faaliyetlerde beklentilerin üzerinde bir...