13 / 05 / 2024

Birleşmiş Milletler Bilim Eğitim ve Kültür Teşkilatı

Birleşmiş Milletler Bilim Eğitim ve Kültür Teşkilatı

2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi''ne başvuracak olan Mardin'de, yaklaşık 570 beton yapı yıkılıp şehir eski otantik haline kavuşturulacak

Birleşmiş Milletler'den Avrupa Birliği’ne uyarı: Konut krizini çözün veya aşırı sağa teslim olun!

Avrupa genelinde yaşanan konut krizi gündemden düşmezken, Birleşmiş Milletler’in konut haklarıyla ilgilenen özel raportörü, kıta genelinde yaşanan konut krizi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler'den deprem bölgesinde tekstil sektörünü destekleyecek 2,5 milyon dolarlık program!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde, tekstil ve ilişkili sektörlere yönelik başlatmış olduğu 2,5 milyon dolarlık yeni programla 3 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı planlıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından gerçekleştirilen "Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) ve Altyapı Ödülleri" töreninde birincilik ödülü aldı.

Birleşmiş Milletler yetkilisi Hatay'da gördüklerini tek kelimeyle anlattı: Kıyamet!

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley, deprem bölgesi Antakya'da incelemeler yaptı. Birleşmiş Milletler yetkilisi Hatay'da gördüklerini tek kelimeyle anlattı: Kıyamet...

BM’den ekonomide korkutan uyarı! Hem gelişmiş, hem gelişmekte olan ülkeler etkilenecek!

Pandemiden bu yana dünyada  dengeler yerine oturmazken, Birleşmiş Milletler, bir rapor yayınlayarak ekonomideki tehlikeye dikkat çekti.  BM, 2023 yılında ekonomik anlamda tüm dünyada yavaşlama yaşanacağı yorumunu yaptı.

Gıda fiyatlarında şok! Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının Ekim ayında, Eylül 2022'ye göre 0,1 puan gerilediğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

UNESCO'dan İstanbul için korkutan uyarı! Tsunami 1 metreyi aşacak! 

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) İstanbul ve iki kente daha tsunami uyarısı geldi. İşte UNESCO'nun o açıklaması...

Birleşmiş Markalar Derneği'nden 5 üye istifa etti!

Zincir perakendede 420 markayı temsil eden Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu’ndan 5 üye istifa etti. Sürpriz istifaların, Kovid-19 sebebiyle zor günler yaşayan sektörün temsiline ilişkin yaşanan görüş ayrılıklarından kaynaklandığı belirtiliyor.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Birleşmiş Markalar Derneği AVM’lerde sağlıklı açılış için taleplerini açıkladı!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu alışveriş merkezlerinin açılma sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için önerilerini 5 başlık altında topladı.

Birleşmiş Milletler Bilim Eğitim ve Kültür Teşkilatı Haberi

Birleşmiş Milletler Bilim Eğitim ve Kültür Teşkilatı

Binlerce yıllık geçmişe sahip eski Mardin'in, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için 2014 yılında başvuru yapılacak.

Mardin'in, Birleşmiş Milletler Bilim Eğitim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) ''Dünya Mirası Geçici Listesine'' alınmasının ardından, Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hızlandırıldı.


Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeye 2009 yılında başladıklarını, Mardin'in tarihi yapısının korunması açısından çok önemli bir çalışma yürüttüklerini bildirdi.


Ayanoğlu, proje kapsamında bir çok alanda çalışma yaptıklarını, proje maliyetinin 200-250 milyon lira olmasının beklendiğini kaydetti.

Şu ana kadar 80 milyon lira harcandığını, yeni konutların inşa edilmesiyle toplam rakamın biraz daha yükselebileceğini dile getiren Ayanoğlu, hükümetin Mardin'e desteğini hiç bir zaman esirgemediğini ifade etti.


Ayanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı...