03 / 05 / 2024

bist-30 hisse

bist-30 hisse

FED faiz artışına gitmezken, TCMB ise marjinal fonlama faizini 25 baz puan indirdi. Bu ortamda BİST-30'da değişiklik olmazken, en çok önerilen hisseler, Emlak GYO, Halkbank ve Garanti oldu.

Son 1 yılda enflasyonu yenen BIST 30 hisseleri

Borsa İstanbul’da dalgalanma devam ederken seçimin ardından yatırımcı yükseliş bekliyor. Endeks güne düşüşle başlarken işte son 1yılda enflasyonu yenen BIST 30 hisseleri.

Ünlü analistten Sasa bedelsiz sermaye artırımı değerlendirmesi! Sasa kaç liradan bölünür?

Borsa İstanbul BIST 30 endeksinde işlem gören Sasa Polyester KAP’a yaptığı açıklama ile bedelsiz sermaye artırım kararını duyurdu. Sasa bugün borsada gündem oldu. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, Sasa’nın aldığı kararı artı ve eksileriyle değerlendirdi.

Borsa İstanbul’da işlem gören 9 hisse için 9 aracı kurum hedef fiyat açıkladı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor tazelerken, birçok yatırımcı daha kaybının yerine koymuş değil. Yatırımcılar hisselerin yükseleceği seviyeyi merakla beklerken Borsa Filozofu, 9 farklı aracı kurumun 9 farklı hisse için verdiği hedef fiyatları açıkladı.

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ederken, bazı hisselerdeki kayıplar da sürüyor. Yatırım Yolcusu X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tarihi zirvelerinin yüzde 30 ve daha uzağında olan şirketleri listeledi. İşte borsa yükselirken, yatırımcısını güldürmeyen o hisseler…

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı? En çok prim yapan hisse belli oldu!  

Bu hafta yatırım araçlarından borsa ve dolar kazandırdığı kaydedildi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı ortalama olarak yüzde 0,13 kazançla kapattı. BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 27,91 ile Tatlıpınar Enerji Üretim olduğu belirtildi.

Borsa yatırımcıları dikkat! Hangi hisse için kaç yıl beklenmeli?

Borsa yatırımcıları borsadaki son durumu yakından takip ediyor. Dün Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde en çok kazandıran ilk üç hisse ISKUR, ISATR  ve SNKRN oldu. Peki hangi hisselere dikkat edilmesi gerekiyor? 

2023'te BIST 30'un en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri!

Borsa Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BIST 30'da hangi hissenin ne kadar kazandırdığını açıkladı. İşte Borsa Doktoru'nun paylaşımı ve o paylaşıma gelen yorumlar...

BIST 30’un 26’sı yatırımcısını enflasyona karşı korudu

Borsa İstanbul, BIST 100 endeksi son bir yıllık zamanda yüzde 61,53 seviyesinde gerçekleşen yıllık enflasyonun karşında yüzde 65,2 reel getiri sağlayarak, BIST 30 endeksinin de sağladığı net reel getiri de yüzde 60,11 oldu.

Hisse senedi yatırımcı sayısı 30 Haziran haftasında geriledi!

Merkezi Kayıt Kuruluşu(MKK) verilerine göre hisse senedi yatırımcı sayısı 30 Haziran haftası itibarıyla 106 bin 469 kişi azaldı. 

Astor Enerji 1 Temmuz 2023’ten itibaren BIST 30 Endeksi’nde yer alacak

Borsa İstanbul Yıldız Pazarda işlem gören Astor Enerji hisseleri 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren BIST 30 Endeksinde yer alacak. Şirketin 2023 yılı başında gerçekleştirdiği halka arzdan bu yana yüzde 30’ün üzerinde piyasa değerinin arttığı belirtildi.

Borsada hangi hisselerin getiri potansiyeli yüksek? İşte, seçim öncesi aracı kurumların hisse önerileri…

Borsa İstanbul’da seçimlere kadar dalgalı bir seyir bekleniyor. Seçim öncesi BIST 100 endeksi yeniden yönünü yukarı çevirirken, borsaya yatırım yapmayı düşünenlerin hisse seçiminde dikkatli olmasında yarar var. İşte, Türkiye’nin 7 aracı kurumundan derlenen hisse önerileri…

Borsada bu hafta en çok kazandıran ve kaybettiren 3 hisse belli oldu

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı ortalama yüzde 4,61 kazançla bitirdi. Borsa İstanbul'da bu hafta en çok kazandıran ve kaybettiren 3 hisse belli oldu. İşte tüm detaylar...

2023’te BIST 100 endeksine girecek şirketler belli oldu

Borsa İstanbul, 2023 yılının ilk çeyreğinde geçerli olmak üzere BIST 30, BIST 50, BIST 100 endekslerine giren ve çıkan şirketleri duyurdu. İşte tüm detaylar...

bist-30 hisse Haberi

bist-30 hisse

Emlak GYO, Halkbank, Garanti Geçen hafta piyasaların dikkati, merkez bankalarının üzerindeydi. FED faiz artışına gitmezken, TCMB ise marjinal fonlama faizini 25 baz puan indirdi. Bu ortamda BİST-30'da değişiklik olmazken, en çok önerilen hisseler, Emlak GYO, Halkbank ve Garanti oldu. 


Geçen hafta piyasalarda gözler, FED'in ve TCMB'nin faiz kararlanndaydı. FED, eylül toplantısında faiz artışına gitmedi. Piyasa aktörleri, FED'in faiz artışını başkanlık seçimleri dolayısıyla kasım değil aralık toplantısında yapacağını öngörüyor. 


TCMB de gevşeme adımlarına devam ederek marjinal fonlama faizini 25 baz puan indirdi ve yüzde 8,25'e çekti. Politika faizi ise yüzde 7,25'te sabit bırakıldı. TCMB ayrıca üçüncü çeyreğe dair ekonomik aktivitede ivme kaybının yaşandığını belirtti. 


Uzmanlar, bankanın sadeleşme politikasında sona yaklaşsa da küresel konjonktür elverdiği takdirde üst bantta faiz indirimlerine devam edebileceği yorumunu yapıyor....