05 / 05 / 2024

Bitlis Hizan kentsel dönüşüm

Bitlis Hizan kentsel dönüşüm

Hizan Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, bölgede imar çalışmalarının başlayacağını belirtti.

Bitlis'i tarihine kavuşturan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Bitlis'teki Dere Üstü Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. 

TOKİ Bitlis Hizan'da 850 bin TL'ye 3+1!

TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan Bitlis projelerinin detayları da belli oluyor. Peki TOKİ Bitlis Hizan projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Bitlis Hizan TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte Bitlis Hizan TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Murat Kurum'dan Kirazlıtepe kentsel dönüşüm açıklaması!

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Bitlis'e ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Kirazlıtepe'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Bitlis Tatvan'da kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31462 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Bitlis Tatvan'da yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Bitlis'te riskli 177 yapının yıkımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Bitlis Valiliği ile Bitlis Belediyesi ortaklığı ile hayata geçen kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilçe genelinde riskli olduğu belirlenen 177 yapının yıkım işlemleri başladı. 

Bitlis'te yıkımlar başlıyor! 

Bitlis’e yapılan projeler ve yatırımlarla ilgili açıklama yapan Bitlis Valisi Oktay Çağatay kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımların bir ay içerisinde başlayacağını dile getirdi. 

Bitlis'te dönüşüm talebi!

Bitlis'te incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projeleri, millet bahçeleri, parklar, altyapı ve üstyapı anlamında Bakanlığı ilgilendiren konularla ilgili istişare yaptıklarını söyledi.

Bitlis'te tarihi kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, bölgedeki 40 metrekarelik alanda ‘Tarihi Kentsel Dönüşüm’ projesini başlatacaklarını açıkladı. Ustaoğlu, proje hakkında detaylı bilgi verdi.

Bitlis'te yeni imar yolları açıldı!

Bitlis'in Hizan Belediyesi tarafından ilçede 70 yıldır yapılmaya hizmetler hayata geçirildi. Bölgede, yeni imar yolları açılırken, 2 okul ve yurt binası yapılacak.

Bitlis Hizan'da acele kamulaştırma yapılacak!

Maliye Bakanlığı tarafından Hizan Hidroelektrik Enerji Santrali projesi için itlis'in Hizan İlçesi'ndeki bazı alanlarda acele kamulaştırma yapılacak..

Bitlis Hizan'ın ilginç taş evleri!

Hizan, Bitlis'e bağlı bir ilçe. Hizan'a bağlı köylerin bir çoğunda  hala taş evler duruyor. İşte sizi de görünce şaşırtacak o taş evler...

TOKİ Bitlis Merkez sözleşme dönemi!

Bitlis Merkez 302 Konut Kentsel Yenileme Projesinde yer alan 1 adet konutun sözleşme imzalama işlemleri 20 Mart – 31 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Hizan Hidrolektrik Santrali Revize Projesi'nin ÇED toplantısı 17 Mart'ta!

Bitlis İli, Hizan İlçesi'nde yapılması planlanan Hizan Hidrolektrik Santrali Revize Projesi'nin ÇED toplantısı 17 Mart günü saat 10:00'da gerçekleşecek.

Bitlis Hizan kentsel dönüşüm Haberi

Bitlis Hizan kentsel dönüşüm

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Hizan Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, ilçede imar çalışmaları başlatacağını duyurdu.


Kardeş belediye olarak ilan edilen Bolu Belediyesinden gönderilen mimarlar, Hamitoğlu ile ilçede incelemede bulundu.


Hizan'da çarşının canlandırılması için çalışmalar başlattıklarını dile getiren Hamitoğlu, daha güzel bir Hizan için ellerinden gelen çalışmaları yapacakları dile getirdi.


Terör adını yapacakları hizmetlerle Hizan'dan sileceklerini aktaran Kaymakam Hamitoğlu, şunları kaydetti:


"İlçemizi daha yaşanır bir hale getireceğiz. İlçemizde çarpık kentleşmeyi engellemek ve ilçeyi yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışmalara başlayacağız. İlçemizin kışı çok çetin geçtiğinden vatandaşlarımızın rahat edebilmesi için karla mücadele çalışmaları yürütüyoruz. Çarşı, zamanında çarpık bir şekilde yapılmış ve bazı yerler kötü bir görüntü vermektedir. Çarşıdaki birçok dükkanı yıkıp yerine daha modern dükkanlar yaptırmayı planlıyoruz. Esnaf için çarşıyı...