16 / 05 / 2024

bitmemiş binada masraflar kime ait

bitmemiş binada masraflar kime ait

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde inşaatı tamamlanmamış olan binada aidat ödenip ödenmeyeceğini ve masrafların kime ait olduğunu kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

İnşaatı tamamlanmayan binada aidat ödenir mi? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde inşaatı tamamlanmamış olan binada aidat ödenip ödenmeyeceğini ve masrafların kime ait olduğunu kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Emlak alım satım masrafları 2015!

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi emlak alım satım işlemleri için taraflar belli oranlarda masraf yapıyor. Peki, emlak alım satım masrafları nelerdir? Emlak alım satım masrafları 2015 ne kadar?

Konut kredisi yeniden yapılandırma masrafları!

Konut kredisi yeniden yapılandırma işlemlerinde banka, tüketiciden bazı masrafları ödemesini isteyebiliyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma masrafları!

2015 tapu devir masrafları ne kadar?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, bağlı tapu dairesinde yapılıyor. Peki, 2015 tapu devir masrafları ne kadar?

Tapuda hibe masrafları 2015!

Tapuda hibe işlemlerinin gerçekleşebilmesi için bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda hibe masrafları ne kadar? İşte, tapuda hibe masrafları 2015!

2015 tapu masrafları ne kadar tutar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için, tapu dairesinde verilen hizmetin karşılığında tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 tapu masrafları ne kadar tutar?

İpotek masrafları 2015!

Tapuya ipotek şerhi konulabilmesi için gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Bu müracaat sırasında ipotek tesisi için birtakım masraflar da ödeniyor. Peki, ipotek masrafları 2015 ne kadar?

Konut kredisi masrafları 2015 nelerdir?

Konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Kredi kullanma sürecinde bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, konut kredisi masrafları 2015 nelerdir?

Hibe tapu masrafları ne kadar?

Taşınmaz mal devir seçeneklerinden biri de hibe olarak karşımıza çıkıyor. Hibe, bedelsiz devir işlemleri oluyor. Peki, hibe tapu masrafları ne kadar? İşte hibe masrafları 2015..

Kiracılar ev için yaptıkları masrafları ev sahibinden talep edecek!

Ankara’da bir kiracının açtığı dava milyonlarca kiracıyı ilgilendiren bir karar alınmasını sağladı. Artık kiracılar ev için yaptıkları masrafları 5 yıl geriye dönük isteyebilecek.

İntifa hakkı masrafları 2015!

İntifa hakkının verilmesi ile; mal sahibi mülkiyeti üzerinde tutup kullanma hakkını başkasına devretmiş oluyor. Bu hakkın tesisi için belli masraflar ödeniyor. İşte intifa hakkı masrafları 2015..

Şufa hakkı dava masrafları 2015!

Şufa hakkı sahibi satış bedeli ile alıcıya düşen tapu giderlerini, hâkim tarafından belirlenen süre içinde masrafları ödemekle yükümlü oluyor. Peki, şufa hakkı dava masrafları 2015 ne kadar?

Ev sahibi hangi masrafları öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kiracılar ortak giderlere katılmakla yükümlü sayılıyor. Peki, ev sahibi hangi masrafları öder? İşte, ev sahibinin ödemesi gereken masraflar!

bitmemiş binada masraflar kime ait Haberi

bitmemiş binada masraflar kime ait

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde inşaatı tamamlanmamış olan binada aidat ödenip ödenmeyeceğini ve masrafların kime ait olduğunu  kaleme aldı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, "Sitedeki dairemin anahtar teslimini yaptılar. Fakat altyapı yok (elektrik su kanalizasyon). Altyapı gelmesi için belediye onayı bekleniyor ve bu 5-6 ay kadar sürecekmiş. Müteahhit bizlerden ‘bahçe, ağaç ve bekçilik’ adı altında aidat istiyor. Görevli kişinin hesabına aidatı yatırmamızı talep ediyor. Kimileri yatırıyor kimileri yatırmıyor tabii ki. Bu konuda bize hukuki sorumluluk düşüyor mu?" sorusunu yöneltti. 

Peki inşaatı tamamlanmamış olan binada aidat ödenir mi? İnşaatı tamamlanmamış olan binada masraflar kime ait? İşte ayrıntılar ve Tamer Heper'in o soruya verdiği yanıt...

Müteahhitten daire alan kimseler için çok önemli olan husus, karşılıklı yapmış bulundukları sözleşmedir. Bu...