27 / 04 / 2024

Bizans sarnıçları

Bizans sarnıçları

1998 yılında Çemberlitaş'ta bulunan bin 500 yıllık Şerefiye Sarnıcı restore edilecekmiş. Çemberlitaş'taki eski belediye binasının altında bulunan tarihi sarnıcın restorasyonu için bütçeden 75 milyar lira ayrılmış.

Gaziemir Sarnıç sakinleri tapu için çözüm bekliyor!

İzmir Gaziemir'e bağlı Sarnıç Mahallesi'nde 40 yıldır devam eden tapu sorunu için vatandaşlar çözüm bekliyor. 

Yerebatan Sarnıcı'nda tehlike büyük!

Yerebatan Sarnıcı'nın olası bir depremde hasar göreceğini belirleyen İBB'nin yapıya müdahale edebilmek için yaptığı başvuru reddedildi. Uzmanlara göre sütun başlarındaki gergi boşlukları büyük tehlikeye gebe.

Üsküdar'da tarihi sarnıca kepçe!

İstanbul'da, tarihi sarnıçların bulunduğu alanda, alınan karara uyulmayarak denetim olmadan kepçeyle çalışmalara başlandı. Üsküdar'da iki adet tescilli sarnıcın bulunduğu alana iş makineleriyel izinsiz girildi.

590 yıllık Şerefiye Sarnıcı kiraya verilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 yıldır restore edilen Bizans'tan kalma bin 590 yıllık Şerefiye Sarnıcı kiraya verilecek. Kiralama ihalesi 12 Aralık 2018 tarihinde düzenlenecek.

Tarihi yarımada için imar barışı başvurusu!

12. yüzyılda inşa edilen Molla Zeyrek Camisi ve çevresi, Yedikule surları ve zindanı, Sultanahmet bölgesinin yarısı, Küçük Ayasofya ile Acemoğlu Hamamı, tarihi sarnıçlar gibi yarımada içerisinde bulunan kaçak yapılar için imar barışına başvuruldu. 

Gaziemir Sarnıç Çok Amaçlı Salonu açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesini hayata geçirdiği Gaziemir Sarnıç Çok Amaçlı Salonu vatadandaşların hizmetine açıldı.

Adalet Kulesi'nin önünde çatlaklar oluştu!

Topkapı Sarayı hazine bölümündeki derin çatlaklardan sonra Adalet Kulesi’nin önünde dün oluşan 3 metrelik çukur endişe yarattı. Tarihçi Talha Uğurluel, çukurun oluştuğu bölümden Roma sarnıçlarının çıkabileceğini söylüyor.

Kandıra’nın üst yapısı yenileniyor!

Kandıra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Sarnıçlar Mahallesi’nde yapılan parke yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Köken, “Sınırsız hizmet ve medeniyet için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi

Yassıada’daki inşaat çalışmalarında Bizans manastırı yıkıldı!

Yassıada’da başlayan inşaat çalışmalarında yüzlerce yıllık tarihi Bizans manastırının yıkıldığı ortaya çıktı.Kültür Bakanlığı’nın 2000’de hazırladığı raporda sağlam olduğu belirtilen yapılar iş makinelerince parçalandı.

Bakırköy'deki Fildamı Sarnıcı restore edilecek!

Bizans sarayının su ihtiyacını karşılamak için inşa edilen, Osmanlı döneminde ordu ve padişahın fillerinin barındırıldığı Fildamı Sarnıcı, kaderine terk edilmekten kurtarılıyor.

1984 yılında Yerebatan ve Binbirdirek ''kapalıçarşı'' olacakmış!

1984 yılında Yerebetan ve Binbirdirek sarnıçları restore edildikten kapalıçarşı haline getirilecekmiş. Sarnıçlar pis sulardan ve tabanındaki pis tabakadan temizlendikten sonra restore edilecekmiş. Çalışmalardan sonra İstanbul, iki kapalıçarşı kazanacakmış

İstanbul sarnıçlarını 2.5 milyon kişi ziyaret etti!

Yapımı asırlar öncesine dayanan kentteki tarihî sarnıçlara yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. İstanbul'da; Yerebatan, Binbirdirek, Nakkaş ve Nuruosmaniye gibi çok sayıda sarnıç önemli kültürel miras arasında yer alıyor.

İstanbul'un sarnıçları turistlerin ilgi odağı oldu!

Yapımı asırlar öncesine dayanan İstanbul'daki sarnıçlara, yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. İstanbul'da, Yerebatan, Binbirdirek, Nakkaş ve Nuruosmaniye gibi tarihi sarnıçlar da önemli kültürel miras arasında yer alıyor.

Bizans sarnıçları Haberi

Bizans sarnıçları



15 asırlık sarnıca can veriliyor


Eminönü Belediye binasının üstüne inşa edildiği 1500 yıllık Bizans sarnıcının restorasyonu başlıyor


Şerifiye Sarnıcı


   BİZANS İmparatoru 2. Theodossius tarafından 405 yılında yapılan sarnıcın restorasyon çalışmaları için hazırlıklar tamamlandı. Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya, ''Bu işe 75 milyar ayırdık... Amacımız sarnıcı turizmin hizmetine en kısa zamanda kazandırmak'' diyor.


Yerin 14 metre altında


   ÇEMBERLİTAŞ'ta yerin 14 metre altındaki Şerifiye Sarnıcı'na fanus şeklinde bir asansörle inilecek. Sarnıcın üstündeki belediye binasının önü camlarla kapatılacak ve bir sergi salonu oluşturulacak. Böylece İstanbul'daki 4'üncü sarnıç da ziyarete açılmış olacak...


75 MİLYAR AYRILDI


Eminönü Belediye binasının 14 metre altında bulunan Şerifiye Sarnıcı için restorasyon çalışmaları...