15 / 05 / 2024

bloke çek kullanımı

bloke çek kullanımı

Ev, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkul alımlarında, alıcılar bu gayrimenkullerin bedelini bloke çek ile ödeyebiliyor. Peki bloke çek konut kredisi nasıl kullanılıyor? İşte yanıtı...

Konut kredisi kullanımı 2.5 milyar liralık ek vergi geliri oluşturacak!

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) konutta kredi kullanımı olanağının artması ile konut satışının ve dolayısıyla yapımının artması ile elde edilecek vergiler de hesaba katıldığında en az 2.5 milyar liralık ek vergi geliri oluşacağı hesaplanabilir.

Doğalgaz kullanım sözleşmesi için gereken belgeler!

Doğalgazı fiilen kullanacak olan gerçek veya tüzel kişiler ya da yetkili temsilcilerinin, İGDAŞ’a başvurarak doğalgaz kullanım sözleşmesi imzalıyor. Peki, doğalgaz kullanım sözleşmesi için gereken belgeler nelerdir?

Ev satışında bloke çek nedir?

Ödeme araçlarından biri olan çekler, "blokeli" olarak da düzenlenebiliyor. Genellikle bloke çekler, gayrimenkul alım satım sürecinde karşımıza çıkıyor. Peki, ev satışında bloke çek nedir? Bu çek nasıl kullanılır?

Memduh Büyükkılıç: İmarlı gelişmenin ve ekonomik kalkınmanın göstergesi enerji kullanımı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir şehrin imarlı, planlı ve sağlık yapılaşması ile ekonomik kalkınmasının en büyük göstergesinin enerji kullanımındaki limitler olduğunu bildirdi...

Ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Ortak kullanım alanları Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanıyor. Ortak Kullanım alanları olarak belirlenen alanlardan kat maliklerinin eşit şekilde faydalanabilme hakkı bulunuyor. İşte, ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Ortak kullanım alanlarının işgali!

Kat mülkiyetine dahil olan apartmanlarda “ortak yerler” Kat Mülkiyeti Kanununun 4. maddesinde açıklanıyor. Peki, ortak kullanım alanlarının işgali nasıl olur? Ortak kullanım alanlarının işgali davası nasıl açılır?

Ortak kullanım alanlarının temizliği!

Ortak kullanım alanlarından kat maliklerinin eşit olarak faydalanma hakkı bulunuyor. Bu hak ortak kullanım hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ortak kullanım alanlarının temizliği nasıl olur ve kimler sorumludur?

Ortak kullanım alanları satılabilir mi?

Kat maliklerinin oy birliği ile aldığı karar sonucu, apartman yönetimi tarafından kat malikleri adına ortak kullanım alanları kiraya verilebiliyor. Peki, ortak kullanım alanları satılabilir mi?

Ortak kullanım alanları kiraya verilir mi?

Ortak kullanım alanı; 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, ortak kullanım alanları kiraya verilir mi?

Ortak kullanım alanları kimler tarafından ve nasıl kullanılır?

Taşınmazlarda bağımsız bölümlerin harici olarak maliklerin kullanımına ayrılan alanlara ortak kullanım alanı deniyor. Peki, ortak kullanım alanları kimler tarafından ve nasıl kullanılır? İşte, Ortak kullanım alanlarının kullanımı..

Ortak kullanım alanları nelerdir?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlara ortak kullanım alanı deniyor. Peki, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanan ortak kullanım alanları nelerdir?

Ortak kullanım alanları nasıl kullanılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda taşınmazlarda bulunan ortak kullanım alanları ile ilgili hususlara yer veriliyor. Peki, ortak kullanım alanları nasıl kullanılır? İşte, ortak kullanım alanlarının kullanımı!

Site ortak alan kullanım hakkı!

Ana gayrimenkul kapsamında ortak kullanıma ayrılan alanlar, "ortak alanlar" olarak tanımlanıyor. Ortak kullanım alanları ile ilgili tasarruf işlemi tüm kat maliklerini ilgilendiriyor. İşte, site ortak alan kullanım hakkı!

bloke çek kullanımı Haberi

bloke çek kullanımı

Bloke çek konut kredisi!

Konut satışlarında, alıcıların kullandıkları ödeme şekillerinden birisi de bloke çek konut kredisi oluyor. Buna göre blokeli çek nedir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Blokeli çek..

Blokeli çekler, çeklerin güvenle karşılanmasının ve aynı şekilde tedavülünün temin edilmesi ve ekonomik zorunluluklar nedeni ile ortaya çıkan bir uygulama oluyor. Bu uygulamaya göre, bankada parası bulunan hesap sahipleri, hesabına bloke koydurarak bir çek temin ediyor. 


Banka hesabındaki bulunan para, yapılan işlemde sonra artık banka şubesinin olmuş oluyor. Şube, kendisine bu çeki getirene para ödemesinde bulunuyor.


Bloke çek kullanımı!

Bloke çek ev satışında ise şu şekilde kullanılıyor; Alıcı, parasına bloke ederek çeki gayrimenkulün sahibine veriyor. Gayrimenkul sahibi ise bu çeki, söz konusu şubeden tahsil edebiliyor.


Bloke çek nasıl düzenlenir?




Işıl Seren...