28 / 04 / 2024

bloke edilmiş çek

bloke edilmiş çek

Gayrimenkul satışlarında alıcı ve satıcı arasındaki ücret alışverişi blokeli çekle yapılabiliyor. Buna göre blokeli çek emlak satışı nasıl oluyor? Blokeli çek nedir ve nasıl düzenlenir?

Bloke çek nasıl düzenlenir?

Hukuki bir niteliğe sahip olan çekler, blokeli olarak da düzenlenebiliyor. Blokeli çekler genellikle konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkıyor. Peki bloke çek nasıl düzenlenir, işte yanıtı...

Merkez Bankası’ndan hedef tutturamayan bankalara bloke! Ek yüzde 10 kıymet blokesi!

Merkez Bankası, bankaların gerçek kişi döviz hesaplarından TL’ye dönüşüm yükümlülüğünü yüzde 30’a çıkardı. Eşikte başarısız olan bankalara ek yüzde 10 menkul kıymet blokesi uygulanacak.

Gayrimenkul alışverişinde bloke çeke servet ödemeyin!

Uzmanlar gayrimenkul alışverişinde, alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanabilecek olumsuzluklar için bloke çek veya tapu takas sistemini öneriyor

Dilan Çiçek Deniz'e ev sahibi vetosu!

Arnavutköy’de 3 katlı, özel dizayn edilmiş bir evi kiralamak isteyen oyuncu Dilan Çiçek Deniz'e ev sahibi, "Bekara ev yok" dedi...

Ev satışında bloke çek nedir?

Ödeme araçlarından biri olan çekler, "blokeli" olarak da düzenlenebiliyor. Genellikle bloke çekler, gayrimenkul alım satım sürecinde karşımıza çıkıyor. Peki, ev satışında bloke çek nedir? Bu çek nasıl kullanılır?

Emlak satışında bloke çek!

Emlak satışında bloke çek, alıcı ve satıcının ödeme konusunda sıkla başvurduğu yöntemlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak satışında bloke çek kullanmak güvenli oluyor. Peki, emlak satışında bloke çek nasıl kullanılır?

Bloke çek masrafı nedir?

Bloke çek, konut kredilerinde, kredinin onaylanmasından sonra kullandırım işlemi yapılarak kredi tutarının bloke hesaba alınması ile düzenlenen şube çeki olarak tanımlanıyor. Peki, bloke çek masrafı nedir?

Bloke çek nasıl kontrol edilir?

Bloke edilmiş çekler genellikle konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkıyor. Bloke çek banka tarafından keşidecinin beyanına göre yazılıyor. Peki, bloke çek nasıl kontrol edilir?

Bloke çek kredisi nedir?

Bloke çek ile ilgili yasal yükümler Türk Ticaret Kanunu’nun 692. maddesinde anlatılıyor. Bloke çek nerelerde kullanılır? Bloke çek masrafları ne kadardır? Bloke çek kredisi nedir?

Bloke edilmiş çek nedir?

Konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkan blokeli çek nedir? Blokeli çek nasıl alınır? Blokeli çek masrafları ne kadardır? Bloke edilmiş çek nedir?

Bloke çek masrafı ne kadar?

Bloke çekler güvenle karşılandığı ve aynı şekilde tedavülünün temin edildiği için güvenli bir uygulama olarak nitelendirmek mümkün oluyor. Bloke çek nasıl alınır? Peki,bloke çek masrafı ne kadar?

Blokeli çek nasıl alınır?

Çeklerin güvenle karşılanmasının ve aynı şekilde tedavülünün temin edilmesi için yapılan uygulamaya bloke çek deniyor. Bloke çeklerin kontrolü ilgili bankalardan yapılabiliyor. Peki,blokeli çek nasıl alınır?

Bloke çek nasıl tahsil edilir?

Blokeli çekler genellikle konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkıyor. Bloke çekin durumunu ilgili banka şubelerinden öğrenilebiliyor. Peki,bloke çek nasıl tahsil edilir?

Bilal Ekşi: Heliport sayısı 11 yılda 3 kat arttı!

Bilal Ekşi, Türkiye genelinde işletim izni verilen heliport sayısının 2002 yılında 21 iken bugün bu sayının 62'ye ulaştığını belirterek, ''Bunlardan 21 tanesi yükseltilmiş heliport statüsünde olup bina üzerine inşa edilmiştir" dedi

bloke edilmiş çek Haberi

bloke edilmiş çek

Blokeli çek emlak satışı!

Çeklerin güvenle karşılanmasının ve aynı şekilde tedavülünün temin edilmesi ve ekonomik zorunlulukların ortaya çıkardığı blokeli çek emlak satışı nda sıkla karşımıza çıkan bir uygulama niteliği taşıyor.


Blokeli çek ile, alıcı ve satıcı arasındaki dolandırıcılık riski en aza indirgenmiş oluyor. Öyle ki blokeli çek ile çekin karşılığının çıkmaması gibi bir durum söz konusu olmuyor. Çünkü söz konusu çek, banka tarafından onaylanmış olup; üzerinde "Karşılığı mevcuttur." gibi açıklayıcı ibare konuyor.


Ancak, bu noktada dikkat edilmesi gereken tek şey oluyor. Emlak satıcısı olarak, alıcının size verdiği çekin renki fotokopi ya da sahte olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor.


Blokeli çek talimatı..

Emlak satışı için bloke çek düzenlemesi, alıcının parasının bulunduğu bankaya gitmesi yeterli oluyor. Hesaptaki paraya bloke koyularak şube çekinin de temin edilmesi ile,...