07 / 05 / 2024

BMD Başkanı Sami Kariyo

BMD Başkanı Sami Kariyo

Yabancı markaların Türkiye’den çıktığı yönünde yaratılmaya çalışılan algıyı reddettiklerini bildiren BMD Başkanı Sami Kariyo, "17 grubun 2.381 mağazası var. Bu yıl 90 yeni mağaza açılacak, Türkiye'ye güvenleri devam ediyor" dedi.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

BMD Başkanı uyardı: Önümüzdeki aylarda gıda dışı perakendede daralma olabilir!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Hem parasal sıkılaştırma hem de alım gücündeki düşüş nedeniyle gıda dışı organize perakendede önümüzdeki aylarla daralma yaşanabilir” değerlendirmesini yaptı.

BMD Başkanı Sinan Öncel: ‘Organize perakende için zor bir süreç başladı’

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, üyeleri arasında gerçekleştirilen temmuz ayı anketinin sonuçlarına dayanarak birtakım açıklamalarda bulundu. Öncel, organize perakende için zor bir sürecin başladığını ifade etti.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Markalı konut projelerinde yeşil binaya dönüş başladı!

ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'22 ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o röportaj...

BMD Başkanı Sinan Öncel'den korkutan enflasyon açıklaması!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel son zamanlarda sık sık gündeme gelen enflasyon oranları ve market fiyatlarına ilişkin beklentileriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yabancılar bu yıl 90 yeni mağaza açacak!

Yabancı markaların Türkiye’den çıktığı yönünde yaratılmaya çalışılan algıyı reddettiklerini bildiren BMD Başkanı Sami Kariyo, "17 grubun 2.381 mağazası var. Bu yıl 90 yeni mağaza açılacak, Türkiye'ye güvenleri devam ediyor" dedi.

Perakende sektörü 2016'da yüzde 9-10 büyüyecek!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, BMD üyesi markaların 2015 yılını 47 milyar dolar satış büyüklüğü ile tamamlamasını beklediklerini belirtti...

AVM'lerde dövizden TL'ye geçiş!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik Taslağı'nın sektörde yeni bir dönemi başlatacağını belirterek, "AVM'lerdeki oıtak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek, markalarımız nefes alacak" dedi.

AVM'ler ortak alan ödemeleri liraya dönüyor!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo,"AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek, markalarımız nefes alacak" dedi. Kariyo böylece adil, hukuken tanımlanmış ve denetlenebilir bir uygulamaya geçileceğini söyledi.

AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden Türk Lirasına mı dönecek?

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, "AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek, markalarımız nefes alacak" dedi.

AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, "AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek, markalarımız nefes alacak"dedi.

TOKİ Başkanı Erzincan kentsel dönüşüm bölgesini inceledi!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları ile birlikte şehir genelinde yürütülen ve yürütülmesi planlanan Kentsel Dönüşüm alanlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Sami Bektaş: Sanayi mekanlarında kentsel dönüşümü başlattık!

Pulsar İnşaat'ın Trios 2023 projesi İstanbul İkitelli Organize Sanayi alanında 300 milyon liralık yatmmla yükseliyor. Pulsar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sami Bektaşv sanayi mekanlarında kentsel dönüşümü başlattıklarını belirtti.

BMD Başkanı Sami Kariyo Haberi

BMD Başkanı Sami Kariyo

Tarihi dönemlerinden birini yaşayan Türkiye’de perakende sektörü büyüme trendini sürdürürken, özellikle yatırım yapan yabancı markalar mağaza saylarını artırma yönündeki politikalarını kesintisiz devam ettiriyor. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo yaptığı açıklamada, aralarında H&M, Watsons, Deichmann, Puma, Tommy Hilfiger, Mothercare, Guess, Hummel’ın da bulunduğu çok sayıda BMD üyesi yabancı markanın 2 bin 381 mağazasının bulunduğunu bildirdi. Sami Kariyo, darbe girişimine olumsuz etkilerine rağmen yabancı markaların Türkiye’ye güvenlerinde bir sarsılma yaşanmadığını, yeni yatırımların sürdüğünü söyledi. 


YENİ MAĞAZALAR  AÇILACAK 

Kariyo şöyle devam etti: “Türkiye’de gerek doğrudan kendi yatırımları olan, gerekse Türk partner ile pazarda yer alan 17 grubun 2 bin 381 mağazası var. Derneğimize ulaşan bilgilere göre önemli sıkıntılar yaşadığımız 2016’da her şeye rağmen bu markalar yıl başından bu yana 74 yeni mağaza...