29 / 04 / 2024

bodrum Asma Bahçelerinin kurulumu

bodrum Asma Bahçelerinin kurulumu

Bodrum'da, Babil'in Asma Bahçeleri yeniden canlanacak. Fiyatlar 190 bin eurodan başlıyor.

İstanbul depremi için ayrılan bütçe millet bahçelerinin gerisinde kaldı!

TOKİ’nin İstanbul’un üç farklı ilçesinde inşa ettireceği millet bahçeleri için ayrılan toplam kaynak, deprem güçlendirme çalışmaları için ayrılan 800 bin TL’yi geçti ve 96,8 milyon TL oldu.

Satılan hobi bahçeleri yıkılacak!

Tarım arazilerinin bölünerek satışının engellenmesi için geçen aylarda Meclis'te de onaylanan düzenlemeyle hobi bahçelerinin satışı yasaklanırken, yasal düzenlemeye karşın online platformlarda çıkılan yüzlerce ilanla bu alanda yapılan satışlar sürüyor.

Aydos Ormanı Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

81 ildeki millet bahçelerinin inşaatlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Sancaktepe İlçesi, Samandıra Mahallesi Aydos Ormanı Millet Bahçesi projesini 13 Eylül 2021 tarihinde ihaleye çıkarıyor.

TOKİ 192 millet bahçesi inşa ediyor!

"Daha Çok Yeşil" anlayışı kapsamında Türkiye'deki her ile en az bir millet bahçesi planıyla hayata geçen millet bahçelerinin 192'si de TOKİ tarafından inşa ediliyor. 

Millet bahçelerinin sosyo-ekonomik etkilerinin araştırılması için önerge verildi! 

Millet bahçelerinin sosyo-ekonomik etkilerinin araştırılarak maliyetlerinin tespit edilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Millet bahçelerinin yatırım değeri 16 milyar TL'ye ulaşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, toplam millet bahçesi rakamının 2021 sonu itibarıyla 278'e ulaşacağına dikkat çekti, yatırım değerinin de 16 milyar Türk Lirasına ulaşacağını duyurdu.

Kocaeli'ye 750 adet futbol sahası büyüklüğünde millet bahçesi geliyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kocaeli’ne 9 Millet Bahçesi yapılacak. 5 milyon metrekare büyüklüğünde Kocaeli’ne yapılacak Millet Bahçelerinin toplam alanı 750 futbol sahası büyüklüğe sahip olacak.

Hobi bahçesi sahiplerinden çağrı: Yıkım çözüm değil!

28 Ekim'de Gıda, Tarım ve Orman alanında düzenlemeler içeren torba yasa teklifinin kabul edilmesi ile hobi bahçelerinin yıkımı konusunda tartışmalar yaşanmaya başladı. Söz konusu tartışmalar ile ilgili hobi bahçesi sahipleri yazılı bildiri yayınladı.

Hobi bahçeleri yıkılıyor!

TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, tarım arazilerine kurulmuş hobi bahçelerinin yıkılacağını dile getirdi. 

TOKİ’den Şanlıurfa Haliliye ve Eyyübiye’ye millet bahçesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Şanlıurfa’nın Haliliye ve Eyyübiye ilçesinde yapılacak millet bahçelerinin ihalesi gerçekleştirildi.

Antalya'da hobi bahçelerinin tahsis süresi uzatıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı devam toplantısında hobi bahçelerinin 31 Aralık 2020’de biten kullanıcılara tahsis süresinin 1 Ekim 2021 tarihine kadar uzatılmasına karar verildi.

Millet bahçeleri deprem toplanma alanı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "21 ilde 34 millet bahçesinin de açılışını gerçekleştirdik. Açılışa hazır 8 millet bahçemiz daha var" dedi ve Ankara'da, İstanbul'daki olası depremlerde millet bahçelerinin toplanma alanları olacağını söyledi.

Ali Öztunç: Millet Bahçeleri deprem toplanma alanı olarak mı inşa edildi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Millet Bahçelerinin, deprem toplanma alanı olabilmesi için altyapısı yeterli midir? Bu bahçeler deprem toplanma alanı olarak mı inşa edildi?" diye sordu. 

bodrum Asma Bahçelerinin kurulumu Haberi

bodrum Asma Bahçelerinin kurulumu

Çakırlar Şirketler Grubu, Bodrum'da 20 milyon dolarlık yatırımla 'Gardens of Babylon' projesinde, Babil'in Asma Bahçeleri'nden esinlenerek 74 rezidans, 22 butik otel dairesi ve 28 göl villası inşa ediyor. Projenin 2009'da tamamlanması planlanıyor. Şirketin hedefi ise, bu projenin benzerlerini; İstanbul, Sırbistan Karadağ ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Fujiera bölgesinde de yapmak.

KONSEPT YENİ: Çakırlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, bu konsepti zincir haline getirmek istediklerini belirterek, "Turizmi 'her şey dahil' kıskacından çıkarmak istiyoruz. Bunun için Bodrum'da butik otel ve rezidans projesini birleştirdik. Amacımız burayı 12 ay yaşatmak" dedi. 2007 yılının başında yatırıma başlanan Gardens of Babylon Projesi'nin konseptinin belirlenmesinde arazinin eğiminin önemli bir etken olduğunu aktaran Çakır, "Yaptığımız araştırmalar...