30 / 04 / 2024

bodrum kamu arazisi satışı 2022

bodrum kamu arazisi satışı 2022

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Bitez Mahallesi'ndeki 30 dönüm büyüklüğe sahip Hazine'ye ait arazinin imar planının değiştirilmesine ilişkin açıklamalar yaptı ve duruma olan tepkisini dile getirdi.

Hazine, kamu arazisi satışından 10 yılda 6 milyar dolar gelir elde etti...

2013-2023 yılları arasında hazinenin taşınmaz satışlarından 6 milyar dolar gelir elde edildiği kaydedildi. 

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha önce mühürlenmiş kaçak yapıları yerinde inceleyerek, tarım arazisi üzerinde gerçekleştirilen imara aykırı yapılaşmaya izin veremeyeceklerini söyledi. Başkan Aras, kaçak yapıya beton veren firmaları ifşa edeceğini belirtti.

Kamu çalışanları dikkat! Resmen açıklandı!

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir yaptığı açıklamada Bodrum'da kamu çalışanları için konut hayata geçirileceğini belirtti.

28 ilde 472 kamu arazisi KDV'den muaf seçeneğiyle satışta! Kanal İstanbul'a komşu arazilerde 24 ay taksit fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 28 ilde toplamda 472 arazi satışa çıkarıldı. İşte yatırımcıların markajına giren o araziler...

472 kamu arazisi 24 ay vadeyle satışa çıktı! Kanal İstanbul'a komşu arazilerde fırsat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 28 şehirde toplam 472 araziyi satışa çıkardı. İşte yatırımcıların yakın markajına aldığı o araziler...

Amme Arazisi nedir? Hangi alanlar amme arazisidir?

Amme arazisi terimi gayrimenkul işlemlerinde vatandaşların karşısına çıkan konular arasında yer almaktadır. Kamunun yararı için kamu kurumlarının kullanımına tahsis edilen amme arazilerinin özel mülkiyet olarak kullanılması söz konusu değildir. Peki, amme Arazisi nedir? Hangi alanlar amme arazisidir

Ahmet Aras: Bodrum'da kamu arazisi satışı durdurulmalı! 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Bitez Mahallesi'ndeki 30 dönüm büyüklüğe sahip Hazine'ye ait arazinin imar planının değiştirilmesine ilişkin açıklamalar yaptı ve duruma olan tepkisini dile getirdi.

Fahiş konut kiraları özel ve kamu çalışanlarını taşınmaya zorluyor!

Bodrum'da konut kiraları çalışanların aldığı ücretlerin üzerinde seyrediyor. Fiyatlar, üç sene içerisinde 10 kat yükseldi. Özel ve kamu çalışanlarının terk etmeye başladığı Bodrum’da iş dünyasını, işçi bulamama problemini gündeme getiriyor...

14 ildeki 30 kamu arazisi için özelleştirme kararı!

Ankara, Amasya, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Aydın, Şanlıurfa, İzmir'de yer alan kamu arazileri için özelleştirme kararı alındı

Ankara'da kamu arazisi satma vaadiyle 25 milyon TL'lik dolandırıcılık!

Başkent Ankara'da kamu arazisi satma vaadiyle 5 kişiden toplamda 25 milyon TL alan 4 şüpheli yakalandı.

Bodrum'daki arazi 242 milyon TL'ye satıldı!

Özelleştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Muğla Bodrum'daki Bitez’de bulunan 29 bin metrekare büyüklükteki hazine arazisi satışa sunuldu. Arazi, 242 milyon Türk Lirası karşılığında Rekuba İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi tarafından satın alındı.

bodrum kamu arazisi satışı 2022 Haberi

bodrum kamu arazisi satışı 2022

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Bitez'deki 30 dönüm büyüklüğe sahip Hazine arazisinin imar planının değişitirilmesine  ilişkin açıklamalar yaptı ve duruma olan tepkisini dile getirdi. Aras, arazinin yapılaşmaya açılmasına ilişkin mahkemenin yolunu tuttu. Ahmet Aras, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Aras, öncesinde yeşil alan şeklinde veya ağaçlandırılacak alan şeklinde ayrılmış olan bir alanın imara açılmasının ve orada ticaret, turizm ya da konut gibi planlar tanınmasının ihanet olduğunu belirtti. 

Aras, şunları kaydetti:

"Normalde plaj, ağaçlandırılacak alan, sosyal tesis alanı, yol ve otopark iken 2019 yılında yapılan bir imar planı değişikliğiyle burası konut, sosyal tesis alanı, teknik alt yapı alanına, günü birlik alana çevrilerek imara açılıyor. Biz de belediye olarak bu yeni plana dava açıyoruz. Özelleştirmeyle...