24 / 07 / 2024

Bodrum kazı mezar

Bodrum kazı mezar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, inşaat için yapılan sondaj çalışmasında, M.Ö 5. yüzyıldan kaldığı tahmin edilen çok sayıda tarihi mezar tespit edildi..

Ajda Pekkan Kaz Dağları'nda arsa arayışında!

Bir süredir Bodrum'da arsa almak için piyasayı yoklayan Süperstar Ajda Pekkan fiyatlar nedeniyle rotasını değiştirdi. Pekkan şimdi de Kaz Dağlar'da arsa satın almak için arayışa girdi.

Ankara'da inşaat temel kazısının bitişiğindeki üç katlı dükkan çöktü!

Ankara'da Yenimahalle'nin en işlek mekanlarından biri olan Çarşı Caddesi ile Serdar Sokak kesişiminde temel kazısı yapılan inşaatın bitişiğindeki bodrum katı ile birlikte üç kattan oluşan dükkan çöktü...

Mersin Mezitli'de anıt mezar kazısı için kamulaştırma talebi!

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ünlü gök bilimci ve şair Aratos'un mezarının bulunduğu belirtilen alanın kamulaştırılmasını istedi.

Hazine arayıcısı Bekir Tatlı tünel kazısı için devlet desteği bekliyor!

Mersin'de hazine arayıcısı Bekir Tatlı tarafından ulaşılan ve içerisinde 2 bin 300 yıllık büyük bir imparator hazinesi bulunduğuna inanılan mezar odası ve tüneldeki kazıların devamı için devlet desteği bekleniyor...

İzmit'te bina inşaatı kazısında Roma mezarı bulundu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, İzmit'te yeni hizmet binasının temel kazısına başladı. İnşaat sırasında Roma dönemine ait mezarlar bulundu.

Muğla Milas’ta inşaat kazında tarihi kalıntılar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın temel kazısında tarihi oda mezar kalıntıları çıktı. Kazı alanında çalışma başlatıldı.

Stratonikeia Antik Kenti'ndeki çalışmalarda 65 mezar bulundu!

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'nde 2016 yılı kazı sezonunda yürütülen çalışmalar sırasında, Bizans dönemine ait 65 mezar bulundu.

Bodrum Kumbahçe'deki iskele sökülüyor!

Kumbahçe sahilinde yapımına başlanan fakat gerekli izinlerin alınmaması üzerine Bodrum Belediyesi tarafından mühürlenen ve kazıkların kaldırılması yönünde karar alınan Bodrum Kumbahçe Mahallesi sahilindeki kazıklar, Bodrum Belediyesi ekiplerince kaldırılıyor.

Konya'daki kazı çalışmalarında mezar bulundu!

Konya'nın Ereğli ilçesinde Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) ekiplerince yürütülen altyapı iyileştirme çalışması sırasında, Roma dönemine ait mezar bulundu.

Muğla'da inşaat kazısında tarihi mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde inşaatın temel kazısı sırasında tarihi mezar bulundu.

Van Kalesi’nde kaya mezarı bulundu!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde yürütülen kazılarda Urartu krallarına ait önemli bir kaya mezarı 100 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarıldı.

İnşaat Yüksek Mühendisi Kazım Mirşan vefat etti!

İnşaat Yüksek Mühendisi Kazım Mirşan hayatını kaybetti. Kazım Mirşan'ın cenazesi bugün öğle namazına müteakip Bodrum Türkbükü Camii'nden kaldırılacak.

Bodrum'daki inşaat kazısından Helenistik döneme ait kuyu çıktı!

Bodrum'da, inşaat için yapılan sondaj kazısında Helenistik döneme ait olduğu düşünülen su kuyusuna rastlandı. Çok nadir rastlanan tarihi su kuyusunun bugünlere ulaşmasının önemli olduğu bildirildi.

Bodrum kazı mezar Haberi

Bodrum kazı mezar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, inşaat için yapılan sondaj çalışmasında, M.Ö 5. yüzyıldan kaldığı tahmin edilen çok sayıda tarihi mezar tespit edildi. Yokuşbaşı Mahallesi 2011 Sokak'ta Halil Tokgöz'e ait üçüncü derece SİT alanı olan arazide bir süre önce inşaat için sondaj çalışmaları başlatıldı. Yaklaşık 70 metrekare alanda yapılan sondaj çalışması sırasında 12 tarihi mezar bulundu. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi arkeologları, sosyo antropologlar eşliğinde süren kazılarda şimdiye kadar 11 mezar incelemeye alındı. Mezarların içindeki lahitler, pitoslar (küp) ve urneler'in (ölü küllerinin konulduğu kap) M.Ö. 

5. yüzyıldan kaldığının tahmin edildiği bildirildi. Çıkartılan eserler ve kemik kalıntıları incelenmek üzere Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesine kaldırıldı. Öte yandan, Yokuşbaşı Mahallesi'nde yaklaşık 3 ay önce başlatılan kurtarma kazısında ise mezar sayısının 9'dan 18'e yükseldiği öğrenildi. 


Yeni...