04 / 05 / 2024

Bodrum sur kalıntısı

Bodrum sur kalıntısı

Bodrum'da denizin çekilmesiyle Tavşan Adası'na uzanan tarihi sur kalıntıları ortaya çıktı. Türkiye'nin tarihi ve doğa güzellikleriyle bilinen Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nde yılda birkaç kez yaşanan doğa olayı, deniz altındaki tarihi gün yüzüne çıkartıyo

İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı had safhaya çıktı! 100 bin TL maaşla bile eleman bulunamıyor!

Verilen yüksek maaşlara rağmen inşaat ve sanayi sektöründe yaşanan eleman sıkıntısı had safhaya çıktı. Maaşlar 100 bin TL ile zirveye çıkmasına rağmen eleman bulunamıyor.

İnşaatlarda kalıcı sürdürülebilirlik sağlamak için ne yapılması gerekir? 

İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar yaşayan kalıcı sürdürülebilirliğin nasıl sağlanacağı konusu gündemdeki yerini korudu. Buna göre, sürdürülebilir mimarlık, çevre ile ve insanla ilişkisini sağlıklı bir şekilde devam eden ve yere ve yöreye özgü tasarımları da içerdiği belirtildi.

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı derinleşiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin merakla beklenen İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda inşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı derinleştiğine dikkat çekildi. İşte söz konusu raporda yer alan detaylar...

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı: Maaş çok çalışan yok!

İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı hız kesmeden devam ederken, Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Nebioğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ara eleman sıkıntısından yakınırken, pek çok sektörde teknik eleman da bulunamadığını söyledi.

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Ödüllü proje CASAFABAY Bodrum 24 ay vade sıfır faiz fırsatıyla satışta!

CASAFABAY Bodrum, Fabay Life tarafından Bodrum Havalimanı'na 4 dakika uzaklıkta yükseliyor. En iyi lüks villa geliştirme ödülüne layık görülen CASAFABAY Bodrum 24 ay vade sıfır faiz fırsatıyla satışta.

Narenciyede kalıntı sorunu kalmayacak! Üreticilere 8 bin sinek tuzağı dağıtıldı!

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, biyoteknik ve biyolojik mücadele ve İyi Tarım Uygulamalarının organik ve kalıntısız üretimin temeli olduğunu belirterek, “Bütün zararlılarla hemen ilaçla mücadele etmemeliyiz” ifadesini kullandı.

Bu bankadan senetle kredi alma fırsatı sizin olabilir! İşte ayrıntısıyla detaylar!

Ziraat Bankası, acil para sıkıntısına düşen bireylere özel bir çözüm sunuyor: Senetle kredi! Bu eşsiz imkanla, nakit ihtiyaçlarınızın giderilmesi artık çok daha kolay. Ziraat Bankası'nın sunduğu bu inovatif hizmet ile mali sorunlarınıza anında çözüm bulabilirsiniz.

Deterjan kalıntısına son veren Samsung WW90TA046AH/AH çamaşır makinesi kaç TL? İşte fiyat listesi...

Samsung WW90TA046AH/AH çamaşır makinesi, teknolojik özellikleri, dayanıklılığı ve yeni nesil yıkama performansı ile dikkat çekiyor. Peki, Samsung motor garantisi kaç yıl? Samsung Eco Bubble teknolojisi ne işe yarar? İşte detaylar...

Emekli maaşında kök maaş ayrıntısı kafa karıştırdı! Temmuz ayındaki zam hesabında nasıl bir yol izlenecek?

Emeklilerin gündeminde şu ara maaşlara yapılan zam var. En düşük emekli maaşı 2 bin lira artışla 7 bin 500 liraya çıktı. Bununla birlikte en düşük emekli aylığındaki kök maaş ayrıntısı da dikkat çekti. İşte detaylar!

Profilo BM4321EG Bulaşık Makinesi en uygun nereden alınır, fiyatı ne kadar? 21 Mart 2023 fiyat listesi...

Hijyen ve deterjan kalıntısı endişesine son veren fonksiyonları ile öne çıkan Profilo BM4321EG Bulaşık Makinesi 13 kişilik kapasite ve 4 yıkama programına sahiptir. Peki Profilo BM4321EG Bulaşık Makinesinde hızlı yıkama var mı? İşte detaylar...

Profilo BMS622V5 Bulaşık Makinesi en uygun nereden alınır, fiyatı ne kadar? 12 Mart 2023 fiyat listesi...

Profilo BMS622V5 bulaşık makinesi, kusursuz yıkama sağlayan akıllı deterjan dozaj sistemi ve deterjan kalıntısına izin vermeyen ekstra durulama özelliği ile öne çıkıyor. Peki, Profilo machine care program nedir? İşte detaylar...

Bodrum sur kalıntısı Haberi

Bodrum sur kalıntısı

Bodrum'da denizin çekilmesiyle ortaya çıkan tarihi sur kalıntıları ilginç görüntü oluşturdu.


Türkiye'nin tarihi ve doğa güzellikleriyle bilinen Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nde yılda birkaç kez yaşanan doğa olayı, deniz altındaki tarihi gün yüzüne çıkartıyor. 


Yılın bu zamanlarında birkaç kez yaşanan olay, deniz suyunun çekilmesiyle, milattan önce 4. yüzyılın ortalarında yapılan ve Mydos (Tavşan) Adası'na kadar uzanan şehir surları, su seviyesinin üzerine çıkıyor.


Halk arasında "Kral Yolu" olarak bilinen ve adayla Gümüşlük Mahallesi'ni birbirine bağlayan sur duvarlarındaki taşların, 19. yüzyılda eski Karakaya köyündeki evlerin yapımında da kullanıldığı belirtiliyor. 


Suların sabah saatlerinde çekildiğini anlatan bölge halkından Yusuf Can Altuntaş, taşların ortaya çıktığını gördükçe mutlu olduklarını ifade ederek, "Eski tarihi eserleri görüyoruz. Bizi çok şaşırtıyor, çok hoşumuza gidiyor. Buraya fotoğraf çekmeye geliyorlar" dedi.


Bölgedeki bir kafeteryada çalışan Huriye Gökçe...