06 / 05 / 2024

Boğaz sahil yolu

Boğaz sahil yolu

1984 yılında Sarıyer Belediye Meclisi, Büyükdere'den Rumelihisarı'na değin süren ana sahil yolunun adını ''Başvekil Adnan Menderes'' Caddesi olarak değiştirmiş. Teklif, İstanbul Belediyesi'nde görüşüldükten sonra kesinleşecekmiş.

Yabancı yatırımcılar yönünü Boğaz'a çevirdi!

Yabancı yatırımcılar yönünü Boğaz hattına çevirdi. Sahil şeridindeki 600 yalının 100'e yakınını yabancı yatırımcılar aldı. Boğaz hattını en çok tercih edenler ise Ortadoğulular.

Boğaz'daki yalılar imar barışına dahil değil!

İmar barışı hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Boğaz sınırları içerisindeki ve sahil şeridindeki yalılar imar barışı düzenlemesine dahil değil." dedi. 

Çubuklu-Kanlıca sahil yolu açıldı!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi'ııin ortaklaşa yürüttüğü sahil genişletme çalışmalarının 2015 yılında inşaatına başlanan ilk etabı tamamlandı. Boğaz'a kazıklar üzerine yapılan bin 300 metre uzunluğundaki yol, 10 metre genişliğinde.

Kıbrıs İskele Boğazı'ndaki kaçak yapılar yıkılmalı!

Kıbrıs İskele Kurumsallaşma Platformu dönem başkanı Mustafa Bayramoğlu, “İskele Boğazı’ndaki sahil işgalinden kaynaklanan, mahkeme yıkım kararı olan yerin mühürlenmesi” ile ilgili dün basında çıkan haberle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Galataport, Boğaz’ın siluetini değiştirecek!

Karaköy Rıhtımı’ndan Fındıklı’ya kadar uzanan Galataport projesi, 1.2 kilometrelik sahil şeridinde 112 bin 147 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Proje tamamlandığında boğazın silueti de değişmiş olacak.

Çubuklu Kanlıca Sahil yolu projesi İnşaatı tüm hızıyla sürüyor!

İstanbul Boğazı'nda Emirgan'a yapılan kazıklı yaya yoluna kardeş geliyor. Beykoz'da Çubuklu-Kanlıca Sahil yolu projesi" kapsamında yapımına başlanan yeni yaya yolu inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Boğaz’ın iki yakası birbirine 8 metre daha yaklaştı!

İki kıtayı birleştiren 30 kilometre uzunluğundaki Boğaz, “yer kazanma” çalışmaları nedeniyle daraldıkça daralıyor. Son olarak Emirgan sahil yolundaki düzenlemeyle, Boğaz’ın iki yakası birbirine 8 metre daha yaklaştı.

Karacabey Boğazı sahil arazisi Bayramdere Muhtarlığı'na tahsis edildi!

Bursa 'daki en güzel sahil şeritlerinden birine sahip olan Karacabey Boğazı 'ndaki denize sıfır 20 dönümlük arazi Bayramdere Muhtarlığına tahsis edildi.

1992 yılında Salacak-Harem sahil yolu beton yığını olmuş!

1992 yılında Boğaz'da hızla süren betonlaşma, Üsküdar'ı da etkilemiş. Ağaçlarla kaplı Salacak-Harem sahil kesiminde beton binalar hızla yükseliyormuş. Sahil şeridinde yeşilin üzerinde yükselen binaların hepsi yasalmış.

1981 yılında Boğaz kıyıları halkın yararına açılmış!

1981 yılında sahil şeridindeki kaçak gazino, lokanta ve çay bahçelerinin yıkılmasından sonra, deniz kıyılarından halkın yararlanabilmesi çalışmalara başlanmış. Bebek'ten Kavaklar'a uzanan Boğaz yolundaki yapıların yıkılmasıyla yeşillendirme çalışmalarına

1976 yılında Boğaz'da ikinci köprü inşası kesinlik kazanmış!

1976 yılında, Boğaziçi geçiş ihtiyacını karşılamak için yeni bir proje hazırlanmış. Hazırlanan projede, Harem ile Yenikapı Sahil Yolu'nun tünelle birleştirilmesi, Kabataş'ın Üsküdar'la birleştirilmesi ve ikinci köprü yer almaktaymış.

1962 yılında Boğaz Köprüsü yeniden şehir planına alınacakmış!

1962 yılında hazırlanacak olan imar planına, Boğaz Köprüsü yeniden alınacakmış. Prof. Piccinato'nun hazırlayacağı şehir planında yer alacak esas noktalar, İstanbul Çevre Yolu, Üçüncü Haliç Köprüsü ve Boğaz Köprüsü olacakmış.

İstanbul Boğazı Emirgan'da 8 metre daralıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB ) tarafından yaptırılan emirgan Sahil yolu inşaatında sona yaklaşılıyor. 2015 yılı başında tamamlanacak proje sonucunda İstanbul Boğazı 8 metre daralmış olacak...

Boğaz sahil yolu Haberi

Boğaz sahil yolu



Menderes'in adı verilmesi istenen sahil yolunu gösteren kroki...


Boğaz sahil yoluna ''Başvekil Adnan Menderes'' adı verilmesi istendi




Boğaz sahil yolunan ''Başvekil Adnan Menderes Caddesi'' adı verilmesi istendi.


   Sarıyer Belediye Meclisi, Büyükdere'den ilçenin sonu olan Rumelihisarı'na değin süren ana sahil yolunun adını ''Başvekil Adnan Menderes'' Caddesi olarak değiştirdi.

   Yirmi kilometreye yakın olan caddenin adının değiştirilmesi yolundaki önerge, Sarıyer Belediye Meclisi üyesi ve aynı zamanda İstanbul Belediye Meclisi Başkanı Güven Kurtul'la 20 arkadaşı tarafından verilmişti.

   Önergede, ''Bu önergemizle başka bir ismin...