18 / 05 / 2024

boğazda kaçak barlar

boğazda kaçak barlar

Bodrum kıyılarında başlayan kanuna aykırı kaçak yapı incelemesi İstanbul Boğazı’na uzandı. Boğaz’da yapılan denetimlerde ünlü bir eğlence mekanının, imar planında ‘kamuya açık yüzme havuzu’ olarak görüldüğü tespit edildi...

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı.

Kaçak inşaat yapmıştı: Cafer Mahiroğlu, kaçak bölümü mühendisin habersiz yaptığını söyledi!

Halk Tv patronu Cafer Mahiroğlu'nun İstanbul Boğazı manzaralı Sarıyer'deki 300 metrekarelik villasına 400 metrekare kaçak bölüm ilave etmesine ilişkin yeni açıklaması ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

İstanbul'un göbeğinde kaçak hafriyat rezilliği!

İstanbul'da döküm sahalarına para vermek istemeyen şöförler, taşıdıkları hafriyatı ücra yerlere, tarım alanlarına, orman yollarına döküp kaçıyor. Şehirdeki birçok orman yolları kaçak olarak boşaltılan hafriyatlarla doldu.

Yörük Işık 'ın boğaz manzarasını kapatan kaçak kat yıkılacak!

Ünlü fotoğrafçı Yörük Işık'ın sahibi olduğu İstanbul Boğazı manzaralı dairenin karşısına çatı katı dairesi yapıldı. Işık, mahkemeye başvurdu. Mahkeme kaçak olarak yapıldığı tespit edilen dairenin yıkılmasına karar verdi...

İstanbul Boğazı'nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruyor!

İstanbul Boğazı’nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruluyor. İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası ile tarihi yarımada da kurulacak 3 komisyonda alanında uzman kişiler görev alacak. Aykırı olan yapılar derhal yıkılacak veya yıktırılacak...

Valide Han'a kaçak yapı kurup işlettiler!

Mahmutpaşa’da bulunan Valide Han’ın terasındaki kaçak yapıda boğaz manzaralı fotoğraf çektiren turistlerden 100 ile 1000 lira arası para alan Hakan Erbak "Kaçak bir iş yapmıyoruz" diye konuştu. Fatih Belediyesi ise kaçak yapının 5 defa mühürlendiğini ancak mührün kırıldığını belirtti...

Çerkezköy'deki kaçak yapılar yıkıldı!

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Ambardere mevkiinde hazineye ait boş arazi üzerine inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı.

Rize’deki 7 katlı bina kaçak çıktı!

Rize’deki sel ve heyelan nedeniyle tedbir için boşaltılan 7 katlı binanın kaçak olduğu anlaşıldı. Muradiye Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bina için ruhsat verilmedi.

Manisa Büyükşehir'den kaçak hafriyat uyarısı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri Turgutlu ilçesinde boş alanlara kaçak olarak dökülen hafriyat atıklarının temizlik çalışmalarını tamamlanırken, vatandaşları da kaçak hafriyat dökümüyle ilgili olarak uyardı.

Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulunamıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulamıyor. İBB son 3 yılda 4 ihaleyi teklif verenin olmaması nedeniyle iptal etti.

Boğaz'daki yıkılan kaçak yapıların enkazı kaldırılıyor!

Reina ile Suada'da yıkılan yapıların enkazı kaldırılarak boğazda tartışmalara konu olan kirli görüntüye son verilecek.

boğazda kaçak barlar Haberi

boğazda kaçak barlar


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sahillerde kıyı kenar çizgisi denetimi yapılacağına yönelik açıklamalarının ardından denetimin kapsamı genişledi. Bodrum’da iki otel için yıkım kararı çıkarken, İstanbul Boğazı’ndaki gece kulüpleri ve villalar da denetim altına alındı. Boğaziçi görünümüne aykırı yapılaşmanın tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan denetimlerin ilk sonuçlarına göre İstanbul Boğazı’ndaki ünlü bir eğlence mekanının yürürlükteki imar planında ‘kamuya açık yüzme havuzu’ olarak görünmesine rağmen sosyeteye hizmet eden bir eğlence mekanına dönüştüğü ortaya çıkarıldı.


Bakanlık, henüz eğlence mekanının ismini açıklamadı. Ancak, konuya yakın kaynaklar eğlence merkezinin Reina olduğunu iddia ettiler. İncelemeler sonrası Boğaziçi Öngörüm Kanunu’na aykırı hareket eden yapılara yıkım kararı ya da yüklü miktarda para cezası verilebilecek.


Ercan...