29 / 04 / 2024

Boğaziçi nazım imar planı

Boğaziçi nazım imar planı

1941 yılında Boğaziçi'nin boş yamaçları ağaçlandırılacakmış. Boğaz'ın da nazım planını hazırlayan Prost, Boğaz'ın doğal güzelliğini göz önüne alarak hazırlayacağı planda ormanlanacak ve bostan olacak yerler tespit edecekmiş.

Boğaziçi Üniversitesi personel alımı yapıyor! 50 KPSS puanı yeterli

İş arayanlar bu gelişmeye dikkat. Boğaziçi Üniversitesi yeni personel alımı yapacağını açıkladı. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi bünyesine 50 KPSS puanı ile 22 sözleşmeli personel alımı yapacak. İşte tüm detaylar...

Boğaziçi Group Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Group Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sercan Salman tarafından kuruldu.

Boğaziçi Çelik Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Çelik Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik ve Ahmet Çelik ortaklığında kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için yeni imar planı hazırlandı. İşte detaylar...

Bist Boğaziçi İstanbul Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bist Boğaziçi İstanbul Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da Ahmet Pınarbaşı, Ayhan Aydın, Hüseyin Demir ve Murat Selçuk ortaklığında kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresi yapılaşmaya açılacak mı?

Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili dikkat çekici bir karar daha alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nıntepkilere neden olan doğal sit alanları için koruma ve kullanım şartlarını yeniden düzenleme kararı, Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi için de hayata geçirildi.

Boğaziçi Dizayn Yapı İnşaat Ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Dizayn Yapı İnşaat Ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Demirel tarafından kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi taşınacak mı?

GP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Boğaziçi Üniversitesi ile ilişkin karara “Hikâyenin sonunda Boğaziçi taşınacak mı, asıl amaç nedir?” sorusunu sordu. 

Gazimağusa, Yeni Boğaziçi ve İskele'nin imar planları yeniden düzenlenecek!

KTC Başbakanı Ersan Saner, Gazimağusa, Yeni Boğziçi ve İskele imar planının düzenlenmesi için gerekli adımların atılacağını müjdeledi.

Boğaziçi imar barışı düzenlemesinde son durum!

Anayasa Mahkemesinin, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesindeki bazı alanların imar barışından faydalandırılmasına, bu bölgelerde önceden alınmış yıkım kararları ve tahsil edilemeyen para cezalarının iptal edilmesi imkanı sunan kanun hükmünün iptalinin gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Boğaziçi'nde imar barışı düzenlemesi iptal edildi!

İstanbul'da Boğaziçi ön görünümünü imar barışı kapsamına alan düzenleme, 2 yıl sonra Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildi. Yasadan faydalanarak Boğaziçi'nde üç ilçede yapı kayıt belgesi alan yapıların durumunun AYM'nin kararı sonrası ne olacağı merak ediliyor...

Murat Kurum: Boğaziçi'nde imar yetkisi zaten İBB'de değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının Boğaziçi'nde imar yetkisini alma durumu söz konusu değildir. Şu an yetki zaten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında değildir" diye konuştu...

Boğaziçi’ndeki kaçak yapılar imar affından yararlanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Boğaziçi ön görünümde inşaat yasak. Bir vatandaş arsasına çivi bile çakamazken komşu parsele apartman yapıldı, kiraya verildi, Üstelik imar affına başvurdu, durumunu yasallaştırdı. Bu komşunun özelliği nedir?' sorusunu yanıtladı

Boğaziçi nazım imar planı Haberi

Boğaziçi nazım imar planı



Boğaz'ın boş yamaçları ağaçlandırılacak


İmar işine başlarken bununla da meşgul olunacak


     Boğaziçi'nin iki yakasının imarına ait tafsilat planları Belediye İmar İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanmaktadır. Boğaz'ın nazım planını hazırlayan şehircilik mütehassısı B. Prost, Boğaz'ın tabii güzelliğini ehemmiyetle göz önünde bulundurmuştur. Tafsilat planlarının hazırlanmasında da bu husus ehemmiyetle göz önünde tutulmaktadır.

     Saltanat devrinde Boğaziçi'nde pek çok ağaç kesilmiş, bir çok yamaçlar çıplak bir hale konulmuştur. Bundan bir müddet evvel şehir civarındaki ormanlar hakkında tetkikler yapmak üzere İstanbul'a çağrılan Nafıa Vekaleti'nin bahçeler mütehassısı, Belediye İmar İşleri Müdürlüğü ile teşriki mesai için, B. Prost'la temasta bulunmuştu. Kararlaşan şekle göre Boğaziçi'nin imarına...