17 / 05 / 2024

bölgesel dönüşüm

bölgesel dönüşüm

Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, Dünya Konut Günü'ne özel yaptığı açıklamada güvenli ve çevreci kentleşmenin önemine dikkat çekti..

Türkiye'deki bu ilden 45 bin TL'ye tam tamına 1 dönüm arazi alabilirsiniz! 

Yeni bir arsa ya da arazi yatırımı yapmak isteyenler hangi bölgeleri tercih etmeleri gerektiğini araştırırken, toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, Afyonkarahisar bölgesinde dönümü 45 bin ile 70 bin TL arasında tarla alınabilecek bazı köyleri paylaştı. İşte o paylaşım...

Ekrem İmamoğlu'ndan Fikirtepe tepkisi: Bu nasıl kentsel dönüşüm? Herkes mağdur!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fikirtepe'de bir açılışa katıldı ve bölgenin dönüşümü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Afet bölgelerindeki dönüşüm 5 senede tamamlanacak!

Türkiye'nin afet bölgelerinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, tarafından başlatılan dönüşümün 5 sene içerisinde tamamlanması bekleniyor. 

Elazığ'daki dönüşümün temeli 10 gün içinde atılacak!

Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından bölgede dönüşüm çalışmaları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 10 gün içinde temel atılacağını belirtti...

Adana Köprülü Mahallesi'nin dönüşüm planına onay!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Köprülü Mahallesi'nin 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 imar planları onaylandı. Bölgede dönüşüm planında sona gelindi. 

Bursa'da kentsel dönüşüm bilmecesi!

Bursa'da 270 binanın akibetinin ne olacağı merak konusu oldu. Bölgede dönüşümün nasıl sağlanacağı ise adaylar tarafından açıklanmayı bekliyor.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm fırsatı!

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 44 ayda hayata geçirdiği hizmetleri anlattı. Bölgedeki dönüşüm projelerinden bahseden Çolakbayrakdar, ''Kentsel dönüşüm kanunu bizim için bir fırsattır'' şeklinde konuştu.

Karabağlar dönüşüm projesine ilişkin 5 sorun mecliste!

İzmir Karabağlar'da riskli alan ilan edilen bölgelerin dönüşümü meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan dönüşüm hakkında 5 soru sordu..

Sahabiye'de dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, katıldığı bir televizyon programında Kayseri Kalesi, Camii Kebir bölgesindeki dönüşüm projesi, Hava İkmal Şehir Parkı projesi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kırşehir Banka Evleri bölgesinde dönüşüm başlayacak!

Kırşehir’de Bağbaşı Mahallesinde yapılan 2 bin 713 konutluk kentsel dönüşüm çalışmasının ardından dönüşüm çalışmaları hız kazandı. 

Büyükçekmece'nin kentsel dönüşüm projesi Avrupa Konseyi sergisinde!

Büyükçekmece Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi Franda'da düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi kapsamında açılan sergide yer aldı..

Bursa Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

Osmangazi Belediyesi, ikinci perdeyi Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi ile açacak. Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Dündar, kimseyi mağdur etmeden bölgede dönüşüm yapacaklarını söyledi.

Bağdat Caddesi’nde dönüşüm tıkandı!

Bağdat Caddesi’nde evleri kentsel dönüşüme girecek ev sahiplerinin talepleri artık neredeyse müteahhitleri kaçıracak boyutlara ulaştı. Aylık kira talepleri 8-10 bin TL’lere dayanınca bölgedeki dönüşüm de tıkandı

bölgesel dönüşüm Haberi

bölgesel dönüşüm

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, Dünya Konut Günü'ne özel açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Biz 20-30 yıl, yani bir otomobil kadar kullanım ömrü olan binalarda yaşıyoruz. Oysa günümüz inşaatları en az 100 yıl için yapılmalı, kent mimarisi de bu yaklaşımla şekillenmeli ve sık sık değişikliğe gidilmemeli" dedi.


 
İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından yapılan açıklamada ise kentleşme oranının yüzde 70’e ulaşacağı, herkes için yeterli konut üretimi ve çevreci kentleşmenin daha da önem kazanacağını açıklandı.

Yeşil bina ihtiyacı artıyor

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, konut inşasında da zaman içinde değişiklik yaşandığını belirterek, nüfusun yarısında kentleşme, diğer yarısında ise kırsallaşma görüldüğünü dile getirdi.

Ferdi Erdoğan"Buna istinaden önümüzdeki 5-10 yıl gibi bir süreçte kentleşme oranının yüzde 70’e ulaşacağı ve bununla birlikte...