06 / 05 / 2024

Bomonti rekonstrüksiyon projesi

Bomonti rekonstrüksiyon projesi

Diyanet'e devredilmesi gündeme gelen Bomonti Bira Fabrikası'nın ne olacağı merak ediliyor. Peki, binanın mevcut durumu nasıl ve yapılacak? İşte projenin detayları...

Zarifi Mustafa Paşa Yalısı'nın rekonstrüksiyon projesi tamamlandı!

Anadoluhisarı’nda bulunan Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyon ve iç mimari proje tasarımı ile uygulama çalışmalarını Beysun Mert Mimarlık üstlendi. Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyonunda 18. ve 19. yüzyıl sahilhane yapılarıyla doku bütünlüğünün korunması amaçlandı.

Kasımpaşa'daki karakol binasının rekonstrüksiyon tartışması!

Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane binasının yanında bulunan eski karakolun yeniden yapılma çalışmaları tartışmalara neden oldu.

Gülizar Biçer Karaca'dan Kanal İstanbul ihalesi açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Kanal İstanbul etki alanındaki köprülerin rekonstrüksiyon ihalesinin yapılmasıyla ilgili, "Bizler, her gece korona salgını konusunda umutla güzel haberler gelir mi diye beklerken, birileri de rant işlerini takip ediyor" dedi...

Tarihi Carfi Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başladı!

İzmir Tilkilik’teki tarihi Carfi Köşkü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılıyor...

Tarihi Şadırvan Han yeniden hayat buldu!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Şadırvanlı Han'da başlatılan rekonstrüksiyon çalışmaları tamamlanıyor.

Mahall Bomonti projesi için ÇED süreci başladı!

İzmir Halkapınar'da hayata geçirilen Mahall Bomonti projesi için ÇED süreci başladı.

Bursa Şadırvanlı Han yeniden ayağa kaldırılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Kayhan Mahallesi’nde yer alan Şadırvanlı Han’ı yürüttüğü rekonstrüksiyon çalışmaları ile yeniden ayağa kaldırıyor.

Bursa'da tarihi binalar restore ediliyor!

Osmangazi Belediyesi, 16 ve 19'uncu yüzyıllardan kalan üç binanın restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarını devam ettiriyor. 

Bursa Osmangazi'deki Tarihi Şadırvanlı Han yükseliyor!

İlçedeki çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi’nin Kayhan Mahallesi’nde yeniden ayağa kaldırdığı tarihi Şadırvanlı Han’daki rekonstrüksiyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Tarihi Bursa Evleri Osmangazi'de hayat buluyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen rekonstrüksiyon çalışmaları ile aslına uygun şekilde yeniden hayata geçirilen Tayakadın Mahallesi'ndeki üç sivil mimarlık örneği yapıdaki çalışmalar tamamlanıyor.

Osmangazi'ye yeni kültür merkezi!

Osmangazi Belediyesi, Kayhan Mahallesi’nde 20. yüzyıl başlarına ait sivil mimarlık örneği yapıyı rekonstrüksiyon çalışmaları ile restore etti. Kültür merkezi olarak kullanılacak tarihi yapı, Osmangazi Kayhan Çarşısı’na da önemli bir değer katacak.

Tescilli cami, mescit ve türbeler yeniden yapılabilecek!

Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile Yeniden Yapma (Rekonstrüksiyon) işlemi tescilli cami, mescit ve türbelerde uygulanabilecek..

Tarihi Bursa Evleri aslına uygun olarak yenileniyor!

Bursa'da Osmangazi Belediyesince yürütülen rekonstrüksiyon çalışmasıyla tarihi Bursa evleri aslına uygun olarak yenileniyor...

Bomonti rekonstrüksiyon projesi Haberi

Bomonti rekonstrüksiyon projesi

Bomonti Bira Fabrikası'nın Diyanet'e devredilmesi kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Peki, binanın mevcut durumu nasıl ve yapılacak projenin detaylarında neler bulunuyor? 

Sabah Gazetesi'nden Pınar Yıldız Yüksel'in haberine göre; konuyla ilgili görüşlerine yer verilen yetkililer, şu açıklamalarda bulundu: 'Devletimiz tarafından burası dini ve sosyal tesis alanı olmak üzere Şişli Müftülüğü'ne verildi. Biz de bu alana veriliş amacına uygun olarak minaresiz, özgün ve modern bir mimariyle bir mescit, konferans salonu, fuar alanı, kütüphane, üniversite öğrencileri için yurt ve kapalı otopark yapacağız. Bölgede üniversite ve oteller var. Tüm bunlara ihtiyaç var. Çevrede yaşayanlar bu metruk binanın bir an önce yıkılıp yapılmasını istiyor. Çünkü bina kendiliğinden yıkılıyor. Tam bir harabe. Dilenciler, bazı mülteciler içinde yatıyor. 'Bu bina yıkılmasın' diyenlerin gidip binayı gördüğünü bile düşünmüyoruz.

ESKİ BİNA...