29 / 04 / 2024

borç nedeniyle eve haciz gelmesi

borç nedeniyle eve haciz gelmesi

Vergi ve diğer borçları nedeniyle birçok vatandaşın gayrimenkulüne, banka hesabına haciz konmuştu. Torba yasa ile bu konuda da bir düzenleme yapıldı. Buna göre; hacizler yapılan ödeme nispetinde kaldırılacak,

Kredi kartı kullanımı da, borçlu sayısı da arttı

Yaşam koşulları her geçen gün zorlaşırken, kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerin sayısı da arttı. Kart borçları nedeniyle yasal takibe alınanların sayısı da Ocak ayında 194 bin kişiye yükseldi.

O ilçede emlak vergisi borçları resmen siliniyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen deprem nedeniyle Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, emlak vergisi borçları resmen siliniyor...

Son Dakika! Türkiye'de 2023 yılında  prim borçları ödeme süresi uzatıldı: Borçlara erteleme ve kolaylık sağlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yaşanan zorlu süreç nedeniyle işverenlerin prim borçları ve diğer ödemeleriyle ilgili mücbir sebep düzenlemesi kapsamında önemli bir karar aldı. İşte o kararın tüm detayları...

Mercedes-Benz C200 D için muhteşem fırsat!

Borç nedeniyle haczedilen bir Mercedes-Benz C200 D, şimdi sizleri bekliyor! Bu lüks aracın muhammen değeri 950.000 TL olarak belirlendi.

Kredi borçluları sayısı gün geçtikçe artıyor! Verilere göre tam 272 milyon kişinin kredi borcu var! 

Türkiye Bankalar Birliği tarafından paylaşılan verilere göre, kredi borçlularının sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ocak ve mart ayları arasında kredi kullanan kişi sayısı 7 milyon 116 bin olarak kaydedilmiştir. Artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bankalardan kredi alma gereksinimi artıyor.

Bursa'da deniz manzaralı villa ihaleye çıkarılıyor

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bulunan değerli bir taşınmaz, bir borç nedeniyle satışa çıkarıldı. Elmas Sokak mevkisindeki 8.635,51 m² alanlı arazi üzerinde yer alan 17 bloklu bir kompleksten oluşan ve 2 nolu villa niteliğindeki bağımsız bölüm, eşsiz deniz manzarasıyla dikkat çekiyor.

Borç nedeniyle İstanbul Başakşehir’deki taşınmazlar satışa çıkarıldı

İstanbul Başakşehir ilçesindeki bir borç nedeniyle, aşağıda cinsi, miktarı ve değerleri belirtilen taşınmazlar satışa çıkarıldı. İlgili taşınmazlar, e-devlet üzerinden erişim sağlanabilen esatis.uyap.gov.tr adresinde 2023/22531 TLMT. sayılı dosya numarasıyla detaylı olarak görüntülenebilir.

Muhammen kıymeti 250.000 TL olan Ford marka otomobil artırmaya çıkarıldı

2022/221 TLMT. Sayılı dosya numarasıyla bir borç nedeniyle mahkeme tarafından satışa çıkarılan bir taşıtın detayları açıklandı. Mahkeme dosyasına buradan erişim sağlanabilir.

127.7 milyar TL’lik borç yeniden yapılandırıldı

Türkiye Bankalar Birliği firmaların borçlarının yeniden yapılandırıldığını duyurdu. Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması doğrultusunda toplam 381 firmanın 127.7 milyar lira kredisi yapılandırıldı.

Vatandaşın bireysel borçları son bir yılda iki katına çıktı!

Fahiş fiyatlar ve yüksek enflasyon nedeniyle zor durumda kalan vatandaş çareyi borçlanmakta aradı. Son bir yıl içerisinde nakit avans, taksitli kredi kartı ve ihtiyaç kredisindeki toplam bakiye yüzde 84 oranında 925,4 milyar lira arttı.

Son dakika! Doğal gaz ve elektrik borçları silindi! Az önce Resmi Gazete’de yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle evleri ağır ve orta hasar alan depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi. 6 Şubat tarihine kadar elektrik ve doğal gaz dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

Bankalar ve finans kuruluşları seferber oldu! Depremzedelerin banka ve kredi borçları 6 ay ertelenecek!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve çevresindeki 10 ilde birden hissedilen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ülke çapındaki seferberlik çalışmaları sürüyor. TBB'den sonra Finansal Kurumlar Birliği de felaketten etkilenenlerin borçlarının öteleneceğini açıkladı. Bölgeye destek yağıyor.

TBB’den ‘deprem’ açıklaması! Depremden etkilenenlerin banka borçları 6 ay ötelenecek

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve çevresindeki pek çok şehirde de hissedilen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm Türkiye seferber olmuş durumda. Türkiye Bankalar Birliği de yaptığı açıklama ile bölgede yaşanan felaketten etkilenenlerin banka borçlarının öteleneceğini duyurdu

borç nedeniyle eve haciz gelmesi Haberi

borç nedeniyle eve haciz gelmesi

Vergi ve diğer borçları nedeniyle birçok vatandaşın gayrimenkulüne, banka hesabına haciz konmuştu. Torba yasa ile bu konuda da bir düzenleme yapıldı. Buna göre; hacizler yapılan ödeme nispetinde kaldırılacak, alınan teminatlar ise iade edilecek III Gayrimenkul hacizliyse Gayrimenkul üzerindeki haczin kalkması, bankadaki parada uygulanan yöntemden farklı olacak. Borcu yapılandırdıktan sonra örneğin ev üzerindeki haciz hemen kalkmayacak. Mükellef borcunu 18 taksite bağlamışsa bütün taksitler bittikten sonra ev üzerindeki haciz kalkacak. Çünkü gayrimenkullerin bölünmesi söz konusu değil. 


Ev yerine teminat mektubu

Ancak mükellefin borcu, evin değerinden daha düşükse ev yerine teminat mektubu, taşıt gibi alternatifleri sunarak ev üzerindeki haczi kaldırtabilecek. Böyle bir durumda ev üzerinden kalkan haciz, taşıta uygulanacak. Yetkililere göre; 50 bin liralık bir borç için evine haciz gelenler, 50-60 bin lira değerindeki...